Търсене

Начало Новини
Новини
Руши се възрожденската къща музей в Хърсово
29 August 2019

Красивата възрожденска къща музей в самуилското село Хърсово се руши, алармираха местни хора.

Цялата дървена дограма, някога лакирана и поддържана, днес е изгнила, керемидите на покрива са се почупили, а стените са се напукали, видя „Екип 7“.

Продължава...
 
Капитан на кораб става учител в Кубрат
28 August 2019

От новата учебна година в СУ „Хр. Ботев“ в Кубрат учениците ще преминават през мъчителния за мнозина път на математическите уравнения с помощта на бившия капитан на кораб Петко Христов. Доскорошният командир в открити води е родом от Разград, завършил е Техникума по механотехника „Шандор Петьофи“ в града, днес Национална професионална техническа гимназия. Тогава се дипломира като отличник на випуска.

Продължава...
 
Александра Златева – с нов голям приз от международен конкурс
28 August 2019

С ново престижно отличие се завърна от участието си в XVIII Международен конкурс „Речни ноти“ в Тутракан гласовитата разградска изпълнителка Александра Златева.

Проявата е част от календара на Министерството на образованието и науката е включена в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на ведомството.

Продължава...
 
Езиковата гимназия е в Топ 100 у нас с най-висок резултат и на втората матура
28 August 2019

Дни след като излезе класацията на стоте училища с най-високи резултати от първия задължителен държавен изпит по български език и литература, която постави разградската ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ на 56-то място, стана ясна подредбата на учебните заведения по успех и от втората матура. Тя е избираема за учениците, които сами определят дисциплината, по която смятат, че биха се справили най-добре.

Продължава...
 
319 стопани от областта ще получат по 300 лева за закланите си прасета
28 August 2019

Актуални въпроси във връзка с африканската чума по свинете бяха обсъдени вчера на поредното заседание на Постоянната областна епизоотична комисия, ръководено от областния управител Гюнай Хюсмен.

Очаквано бяха одобрени списъците по общини с имената на стопаните, които са заклали своите прасета, отглеждани от типа „заден двор“ и според решение на Министерството на земеделието, храните и горите ще получат подпомагане за извършената дезинфекция.

Продължава...
 
От днес пътят Разград-Кубрат е затворен
28 August 2019

От днес пътят от Разград за Кубрат ще бъде затворен. Това съобщи директорът на Областно пътно управление инж. Людмил Янев.

Във връзка със стартиралия ремонт, ще бъдат извършени изкопни дейности по цялото платно в село Каменово, което прави преминаването през участъка невъзможно.

Продължава...
 
Обучение за действия при наводнение организираха в Дома за възрастни хора
28 August 2019

Обучение за действия при наводнение организираха вчера в Дома за възрастни хора в Разград. Участие в него взеха както работещите в институцията, така и потребителите ѝ.

В ролята на обучители влязоха представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Разград.


Продължава...
 
Община Завет отчете напредък по проект за социално предприемачество
28 August 2019

На информационна среща за представяне и популяризиране на социалното предприемачество и реализираните дейности по проект „Развитие на социалното предприемачество в Община Завет“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, бяха отчетени постигнатите резултати.

Основната проектна цел е подобряване качеството на живот в общината чрез развитие на социалната икономика и осигуряване на заетост на лица от рисковите групи.

Продължава...
 
Мъж благодари на полицаите, върнали му откраднат преди месеци GSМ
28 August 2019

Три месеца, след като стана жертва на кражба, 77-годишен мъж от Разград дойде в редакцията на „Екип 7“, за да благодари на полицията за това, че е успяла да открие и върне вещите му.

В края май на Христо Данаилов бил приет в хирургичното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. На 21-ви сестрата го повикала да тръгва към операционната и в бързината човекът не се сетил да прибере на сигурно място портфейла и мобилния си телефон.

Продължава...
 
Търсят кандидати за служба в Сухопътните войски
28 August 2019

198 вакантни места за войнишки длъжности в Сухопътните войски на Българската армия обяви Министерството на отбраната. Щатовете са за военни формирования, дислоцирани в гарнизоните l София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Карлово, Казанлък, Шумен, Свобода, Белене, Асеновград, Мусачево, Горна Оряховица, Смолян и Пловдив, съобщи Валентин Цонев от Военното окръжие в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 16445