Търсене

Начало Новини
Новини
Провериха регистрациите в Разград преди местните избори
01 July 2019

Общо 3405 адресни регистрации са извършени в Разградска община в периода 1 юни 2018 – 1 юни 2019 година, сочат данните от проверката за спазване на изискванията на чл. 92 или чл. 99А на Закона за гражданската регистрация. Тя е извършена от петчленна комисия, назначена със заповед на кмета Валентин Василев на основание чл. 405а от Изборния кодекс.

Продължава...
 
5 764 577 лева са постъпленията в Община Разград към 26 юни
01 July 2019

От началото на годината до 26 юни в приход на общинския бюджет от имуществени данъци, общински такси и други неданъчни приходи са постъпили общо 5 764 577 лева, което е близо 65% от общия размер на планираните за 2019 година приходи от 8 864 600 лв. Изпълнението на данъчните приходи е 58%, на общинските такси - 70%, а на други неданъчни приходи - 64%.

Продължава...
 
Открит урок за опазване на горите от пожари се проведе с ученици от СУ „Христо Ботев“ - Кубрат
01 July 2019

Открит урок на тема „Опазване на горите от пожари“ беше проведен от ДГС „Сеслав“, съвместно с РС „ПБЗН“ с ученици от СУ „Христо Ботев“ - Кубрат. Зам.-директорът на стопанството инж. Боньо Стоянов изнесе лекция за опазването на горите от пожари, защо това в важно и с какво можем да бъдем полезни.

Продължава...
 
Община Завет отново организира Лятна студентска бригада
01 July 2019

Община Завет продължава оригиналната си за региона традиция да организира Лятна студентска бригада, която ще се проведе в периода 10 юли – 11 септември.

За пети пореден път Общинският съвет реши да разкрие временни работни места за десет младежи, които следват в редовна форма на обучение и са с постоянен адрес в общината.

Продължава...
 
Обсъдиха развитието на Северния централен район, където е и Разградска област
01 July 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов участваха в провелото се в петък в Русе заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и Регионалния координационен комитет (РКК) на Северен централен район (СЦР).

Продължава...
 
Библиотекарите от областта се обучаваха на семинар за българската книга
01 July 2019

В края на миналата седмица в продължение на три дни библиотекари и секретари на читалища от областта се обучаваха в семинар, организиран от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Темата на обучението бе „Духовната сила и богатство на българската книга“, а преподавател - доц. д-р Стефан Коларов от Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

Продължава...
 
Мандрата на Даут Осман пак оцапа язовир „Липник“
28 June 2019

След близо единадесетгодишно затишие язовир „Липник“ отново замириса на суроватка и зловонни отпадъци от преработка на мляко, изтичащи от близката мандра, собственост на съпругата на бившия депутат от ДПС Даут Осман Мелиха.

Това става ясно от писмените сигнали на настоящия концесионер на общинския водоем Васил Василев, управител на „ВАЛЛИ“ ООД, които е изпратил до Общинския съвет в Разград и РИОСВ – Русе. Снимките, направени веднага след „диверсията“, една от които публикуваме, доказват безспорно твърденията му.

Продължава...
 
25 години затвор за убийството на таксиметров шофьор
28 June 2019

Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир Иванов, извършено на 27 февруари тази година, състав на Окръжния съд в Разград наложи ефективно наказание от 25 години лишаване от свобода при строг режим. До произнасяне на присъдата вчера се стигна, след като 22-годишният Сали Салиев Пембеев, който за 20 лева извърши грабежа, а след това уби 63-годишния шофьор на такси, се призна за виновен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

Продължава...
 
Ще проверяват „легналите полицаи“ в областта
28 June 2019

На заседание на Областната комисия по безопасност на движението вчера бяха одобрени годишен доклад за дейността по подобряване на безопасността на движението по пътищата в областта за 2018 г. и план-програма за подобряване на безопасността през 2019-2020 г. Документите са съгласувани с Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, предстои да бъдат публикувани на интернет сайта на Областна администрация-Разград с цел публичност и прозрачност и дейността на Областната комисия.

Продължава...
 
Айлян Ахмед – единствената в областта с две шестици на матурите, наградена за успеха си
28 June 2019

Зрелостничката е с най-добро за Разградска област представяне на държавните зрелостни изпити тази година. Айлян Вейби Ахмед от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ - Разград се срещна с областния управител по негова покана. Момичето има шестици и на двете матури – по български език и литература и по биология и здравно образование. Постижението ѝ има не само регионално, но и национално измерение, тъй като в цялата страна зрелостниците с две шестици на матурите са едва 17.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 191 - 200 от 16445