Търсене

Начало Новини
Новини
Второкласник от Разград с престижна награда по математика
05 July 2019

Бронзов медал за трето място в шестия финал на международния турнир „Математика без граници“ в Несебър получи Николай Димитров Николаев, второкласник от разградското основно училище „Отец Паисий“, с класен ръководител Румяна Рашкова.

Продължава...
 
Зеят дупки в „Орел“, гражданите искат безопасност
05 July 2019

Вчера живеещи в жк „Орел“ граждани алармираха, че въпреки сигналите им до изпълнители и ръководители на проекта за благоустрояване на квартала, две шахти между бл. 22 и бл.23 са оставени без капаци. Притесненията на Неделчо Байрактаров и Йордан Йорданов са, че освен техните внуци, могат да пострадат и други деца, които играят често тук.

Продължава...
 
Община Разград ремонтира пенсионерски клубове в „Орел“, Островче и Гецово
05 July 2019

Вчера кметът на Разград д-р Валентин Василев и директорът на ОП „Ремонтстрой“ инж. Петър Петров провериха как върви започналото обновяване на помещенията на пенсионерските клубове в Разград, Островче и Гецово.

Продължава...
 
Асфалтираха и в Гецово
05 July 2019

Рехабилитирана бе част от уличната мрежа и в разградското село Гецово. Дейностите започнаха в сряда (3 юли) с отпуснатите целеви средства от Министерски съвет. Сумата в селото, с която се рехабилитира, е 120 000 лева. Вчера кметът на общината провери на място как е направен ремонтът.

Продължава...
 
Разясниха на хората в Исперихско механизма за личната помощ
05 July 2019

В рамките на две работни седмици през юни служители от местната администрация обходиха населените места в община Исперих и разясниха на жителите възможностите за включване и начините на приложение на механизма за лична помощ, влезли в сила с приетия на 1 януари 2019 година Закон за личната помощ.

Продължава...
 
Прерязаха лентата на проекта за разкрасяване на „Орел“
03 July 2019

Под парещото юлско слънце вчера се състоя церемонията „Откриване на обектите на интервенция“ по проекта „Паркоустрояване на зелените площи в кв. „Орел“, град Разград“. По неизвестни причини тя бе насрочена в най-неподходящото време – 14.30 часа, когато рекордната вторнишка жега бе в пика си. Може би затова освен официалните лица, присъстваха малко живеещи в квартала граждани, които имаха мотивация да дойдат - раздаваха се ... безплатни чадъри.

Продължава...
 
Радослав Пенев – Ачо завиши иска си срещу прокуратура на 5 000 000 лева
03 July 2019

След като в края на май Радослав Пенев – Ачо заведе иск срещу прокуратурата за внушителните 3 500 000 лева, вчера, на второто заседанието по делото осъденият на доживотен затвор поиска съдът да допусне изменение в цената на претенцията.

Позова се на конкретни текстове от закона, като посочи, че има право да прави подобни корекции по всяко време на съдебното дирене. Новият размер на иска обоснова с продължаваща репресия срещу него от страна на прокуратурата, в резултат на която остава незаконно задържан.

Продължава...
 
Този път – състезание по динамична стрелба за празника на МВР
03 July 2019

При по-различен регламент се проведе тази година празничният турнир по стрелба, посветен на професионалния празник на МВР – 5 юли.

Традиционно домакин на проявата бе закритото стрелбище на ТИЛ -а при ОД на МВР-Разград. Сега обаче право да се включат в нея имаха само служители на системата, а правилата на състезанието бяха изненада и за самите тях.

Продължава...
 
Бойко Борисов идва утре да реже лента в Разград
01 July 2019

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети утре Разград, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Кметът д-р Валентин Василев и народният представител Десислава Атанасова ще представят на премиера обекти, включени в два големи проекта, които Община Разград реализира: „Паркоустрояване на зелените площи в жк „Орел“, град Разград“ , който официално приключва утре, 2 юли, и „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“.

Продължава...
 
Хиляди се веселиха на Капанския събор на Пчелина
01 July 2019

Традиционният вече Капански събор се проведе в събота в местността Пчелина край Разград.

Кметът на Разград откри проявата, която се провежда под негов патронаж от времето, когато още не бе кмет – първо бе в Гецово, а през последните години на Пчелина. На сцената заедно с него бяха народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и зам.-кметът Галина Георгиева.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 181 - 190 от 16445