Търсене

Начало Новини
Новини
Двама бивши полицаи влязоха в редиците на прокуратурата
08 July 2019

Двама бивши полицаи влязоха в редиците на прокуратурата в Разградски съдебен район този месец.

С решение на ресорната колегия във Висшия съдебен съвет, прието на заседанието на 3 юли, 38-годишната разградчанка Зорница Цветкова ще подсили Районната прокуратура в Кубрат.

Както е известно, от пролетта на 2017-та досега там работеше само един обвинител – шефът на институцията Пламен Пенчев.

Продължава...
 
40 деца се правиха на детективи
08 July 2019

В Регионална библиотека гостува „Щура лаборатория“ - студио за анимация с определена насоченост – химически експерименти и детективски разкрития. За час и половина над 40 деца, под ръководството на главния аниматор и научен ръководител Марина Василева, се забавляваха с интересни задачи за разрешаване.

Продължава...
 
Започва самолетно заснемане на част от територията на Разградска област
08 July 2019

Министерство на земеделието, храните и горите съобщи, че от днес започва предвиденото за 2019 година ново самолетно заснемане. То ще обхване около една четвърт от територията на страната и е последната част от изпълнението на четиригодишен проект за изготвяне на нова цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на цялата страна.

Продължава...
 
Кубратски бизнесмен съгради чешма в памет на жена си
08 July 2019

Известният кубратски бизнесмен, а така също и изявен дарител на различни прояви и инициативи - Лютфи Дахилов, направи ново добро дело за хората от района. Той изгради чешма в местността Кокар пунар край село Беловец, община Кубрат.

Продължава...
 
Ученици от ОУ „Васил Левски“ - с шест медала от финала на „Математика без граници“
08 July 2019

С шест медала от участието си в шестия финал на международния турнир „Математика без граници“ се завърнаха възпитаници на ОУ „Васил Левски“-Разград.

Надпреварата се проведе на 29 и 30 юни в Несебър и бе организирана от Педагогическа асоциация „Образование без граници“ – България и Научно-образователен център „Иновации“ – Казахстан.

Продължава...
 
Отлична работа по бюджета за 2018-та отчете Община Завет
08 July 2019

Отлична работа по бюджета за 2018 година отчетоха общинските съветници в Завет на последната си сесия. Той е бил в общ размер 7 641 022 лева, от които приходи и разходи за държавни дейности 4 171 677 лева, а останалите - за местни дейности.

В края на годината, след извършени корекции, свързани с получени трансфери от централния бюджет, рамката нараснала на 9 701 915 лева.

Продължава...
 
Две разградски фирми вземат европари за предприемачески идеи
05 July 2019

Две разградски предприятия подписаха договори за безвъзмездна финансова помощ от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., в рамките на процедура „Насърчаване на предприемачеството“ по приоритетна ос „Предприемачество и капацитет за растеж на малки и средни предприятия, съобщиха от Областния информационен център.

Продължава...
 
Искат основен ремонт на пътя Пороище-Студенец -Ловско-Лозница
05 July 2019

Декларация срещу безобразното състояние на републиканската пътна мрежа на територията на община Лозница прие единодушно на юнското си заседание местният парламент.

Осъзнавайки отговорната си роля като орган на местното самоуправление и заявявайки решимостта си за прекратяване на неравностойното и унизително третиране на жителите и гостите на Община Лозница, настояваме за предприемане на незабавни дейсвия за основен римонт на Път ІІІ-206 Пороище-Студенец- Ловско-Лозница“, заявяват общинските съветници.

Продължава...
 
За втори път ще пръскат против комари в Кубрат
05 July 2019

Повторно пръскане срещу популацията на комари ще се проведе на територията на община Кубрат, съобщиха от общинската администрация.

На 6 и 7 юли от 21.00 часа в различни селища ще се проведе наземна обработка срещу комари с препарат „Ротрин 200ЕК“.

Продължава...
 
Екоинспекцията глоби „Биовет“ с 60 000 лева, съдът отмени санкцията
05 July 2019

Районният съд в Разград отмени солидна глоба, наложена от РИОСВ-Русе на „Биовет“.

С наказателно постановление от края на декември 2018 година на дружеството била наложена имуществена санкция в размер на 60 000 лева.

При проверка няколко месеца по-рано, на 26 септември служители на еконспекцията установили, че дружеството, в качеството си на оператор на „Инсталация за производство на основни фармацевтични продукти“, не е изпълнило условие от комплексното си разрешително.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 171 - 180 от 16445