Търсене

Начало Новини
Новини
Отрядът на Гражданска защита ще се базира в бившето поделение на ГУСВ
14 January 2008

Част от базата на бившето строително поделение в района над Нови енергийни източници край Разград бе закупена от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. В имота, който е на площ 9 дка и досега принадлежеше на ГУСВ, ще бъде настанен бъдещият ни професионален отряд, който ще участва активно в отстраняването на последствията от природни бедствия, аварии и ще действа ефективно при появата на всякакви кризисни ситуации.
 

Продължава...
 
Разпитаха Тодор Димов във Военна прокуратура-София
14 January 2008

Повече от три часа продължи в петък разпита на отстранения от длъжност зам.-директор на ОДП- Разград Тодор Димов в Софийска военно-окръжна прокуратура. Той беше извикан да даде показания по случая „Будимир Куйович“. Проверката беше образувана по сигнал на главния секретар на МВР Валентин Петров.
 

Продължава...
 
Жените по-често посягали на живота си
14 January 2008

Жените по-често от мъжете правят опити да прекъснат дните си, показва справка от Районния център по здравеопазване.
През 2006-та година 71 човека са опитали да се преселят в по-добрия свят, а осемнадесет наистина са успели. През миналата година „смелчаците“ са значително по-малко - опитите надхвърлят 38, като шестима са успели да отидат в отвъдното.
 

Продължава...
 
Поправката „Райчев“ не работи
14 January 2008

Хлъзгави участъци с ледени айсберги по средата затрудняват движението на пешеходците по тротоарите в Разград. Потенциално опасните места, които крият риск от контузии, са се образували от кондензните води на климатиците, които в сегашния студ работят с пълна мощност.

Продължава...
 
Снегът ли е природно бедствие или управниците
11 January 2008

Денчо Бояджиев благодари на фирмите

Кметът на община Разград Денчо Бояджиев изпрати благодарствени писма до началника на РПУ - Мариян Михайлов, управителя на "Водоснабдяване -Дунав" - Огнян Хинов, изпълнителния директор на "Строймонтаж"- Георги Изворов и управителя на "Е.он. мрежи България"-Дончо Дончев. Градоначалникът изказва сърдечната си благодарност на посочените фирми за оказаната помощ и съдействие при преодоляване на последиците от усложнената зимна обстановка в общината и обезпечаване живота и здравето на населението.
Пресцентър на Община Разград
Съветници поискаха извънредно заседание заради затрупания със сняг и боклуци Разград

 

Продължава...
 
Почиваме 6 поредни дни през май
11 January 2008

Шест почивни дни се събират за празниците 1 и 6 май. Това стана възможно с разместването на почивните дни, което правителството одобри на днешното си заседание, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.
 

Продължава...
 
826 съкратени от професията „социално слаб“
11 January 2008

826-ма спират да живеят на гърба на държавата и да чакат на социални помощи. Съгласно промените в закона за социално подпомагане, от ежемесечни пари се лишават всички, които са ги получавали година и половина без прекъсване.
Още през лятото дирекциите „Социално подпомагане“ и „Бюро по труда“ са провели консултации с хората, отпадащи от подпомагане, и са им предложили работа. В резултат на срещите 279 човека за включени в програми, мерки, ограмотителни или обучителни курсове.
 

Продължава...
 
Кандидат-съветник от Лозница и дама от БСП-Исперих били агенти на ДС
11 January 2008

Още двама неуспели на последните местни избори кандидати за общински съветници в Разградско са сътрудничили на Държавна сигурност. Имената им бяха публикувани във вторник, 08.01.2008 г., в Решение №21 на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия.
 

Продължава...
 
Разградски деца – в циркова трупа, в клипове, в продукции
11 January 2008

Разградски деца влизат в трупата на първия в страната национален детски цирк. Това е една от идеите на сдружение с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на деца таланти „Вега“.
 

Продължава...
 
Стартира кандидатстването по три отворени схеми за финансиране от ЕС
11 January 2008

По инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и със съдействието на Областната администрация, в Разград се проведе информационен ден по първите отворени схеми на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Проявата бе част от кампанията, насочена към потенциалните бенефициенти от Северен район за планиране, включващ областите Русе, Силистра, Разград, Велико Търново и Габрово.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1641 1642 1643 1644 1645 Следваща > Последна >>

Резултати 16421 - 16430 от 16445