Търсене

Начало Новини
Новини
Тръгна проверка на дома за деца и младежи в Просторно
25 January 2008

Заради инцидентите в Могилино, Дупница и Бургас социалното министерство е разпоредило проверка на домовете, в които живеят изоставени. Обект на такава проверка е и Домът за деца и младежи с умствена изостаналост в Просторно, в който бяхме и ние. Предстои проверка и от Окръжна прокуратура.
Тук живеят четиридесет човека и свободни места няма. Възрастта на местните обитатели се движи в широк диапазон. Най-малкият е тригодишен, а най-големият – на 27.
 

Продължава...
 
И местните управници "объркани" от имотните декларации
25 January 2008

195 висши служители в държавата са подали декларации с невярно съдържание за имотното си състояние през 2006 г., обяви в сряда председателят на Сметната палата професор Валери Димитров. В списъка от Лудогорието са народният представител д-р Нигяр Сахлим, заместник-областните управители Милена Цанева и Евгения Кочанова, заместник-окръжният прокурор Антония Донева, председателят на Общинския съвет в Цар Калоян Рефан Ашим и кметът на Завет Ахтер Велиев, който през 2006 г. още е бил заместник-кмет на общината.
Депутатът Нигяр Сахлим не е декларирала придобитите от съпруга й дялове в „Екофрут“ ООД – Разград.
 

Продължава...
 
Учат безработни по Интернет как да си направят фирма
23 January 2008

Услуга „Виртуален бизнес инкубатор“ стартира в Центъра за професионално обучение към ЕТ „Певик Ваян – Виктория Георгиева“ в Разград. Разработката е по програма „Активни услуги на пазара на труда“ на Агенцията по заетостта. Реализира се със средства от заем на Световната банка и е на обща стойност 45 000 лв.
 

Продължава...
 
Румен Петков - преди /02.01.2008 г./ и сега /20.01.2008 г./
23 January 2008

Преди
02.01.2008 г.
/извънреден брифинг на МВР/

1.За допуснато тежко дисциплинарно нарушение - превишаване на власт и използване на служебно положение за облага на трети лица, откривам дисциплинарно производство срещу главен инспектор Тодор Костадинов Димов, временно назначен на длъжността заместник-директор на ОДП-Разград и го отстранявам от длъжност до приключване на производството.

2.Илия Илиев е бил подведен от зам.-директора на полицията в Разград Тодор Димов да резюлира издаването на документ за самоличност. Подвеждането е тежко и това е най-малкото, което може да се случи на господин Димов - отстраняването от длъжност и дисциплинарното производство.

 

Продължава...
 
Има ли въобще Комисия за защита на потребителите и кого защитава тя?
23 January 2008

На пълен абсурд се натъкнахме при опитите си да подплатим с факти информация за дейността на Комисията за защита на потребителите в Разград, отчетена за миналата година. Шефката на звеното в областния център Албена Ташева отказа да бъде снимана, защото такива били „указанията от София“?! Вместо да популяризират дейността си и да се покажат пред потребителите, за да знаят те на свой ред кога, къде и към кого могат да се обърнат с оплаквания, т.нар. им защитници се крият. От кого, не е ясно. Едва ли е от съображения за сигурност. Апропо, хората които работят в служба „Сигурност“ и другите цивилни звена на полицията, по-лесно могат да бъдат идентифицирани. Макар при тях наистина да се налага секретност.
 

Продължава...
 
Д-р Сахлим:Нужна е държавна политика за борба с рака на шийката на матката
23 January 2008

Народният представител от Разград д-р Нигяр Сахлим е съорганизатор на голям национален форум, посветен на рака на шийката на матката. Кръглата маса ще се проведе утре под егидата на председателя на Народното събрание Георги Пирински, който е и домакин на проявата.
 

Продължава...
 
Назначиха и уволниха Некитова за 5 минути
23 January 2008

Не с един, а с двама началници започна работната седмица за Регионалния образователен инспекторат. На едно бюро една до друга се озоваха сегашната шефка Веселина Станчева и спечелилата делото за връщане във ведомството Виолета Некитова.
Въпреки конфузната ситуация, видимо напрежение между двете дами нямаше, пийваха си сутрешно кафе, разговаряха за проблемите на образованието и чакаха знак от министъра.
 

Продължава...
 
Бившият цех за пили в Дянково става модерна мебелна фабрика
23 January 2008

В понеделник бе финализирана сделката за продажбата на бившия цех за пили в Дянково, дългогодишен филиал на завод „Дружба“. Купувач е 45-годишният турски предприемач Мехмед Хакан Унджу от Истанбул. Достигнатата цена за имота, разположен на площ от 36 дка с прилежащи 4000 кв. м застроена площ, е 300 000 лв.
 

Продължава...
 
В Хърсово камбаната бие на умряло през четири дни
21 January 2008

Хърсово е едно от 14-те села в Самуилска община. Намира се на 27 км североизточно от Разград, на осем километра от Самуил и на 19 - югозападно от Исперих.
 

Продължава...
 
Виолета Некитова се връща днес в образователния инспекторат
21 January 2008

Виолета Некитова днес се връща на поста началник на образователния инспекторат. Със свое решение Върховният касационен съд я възстановява на работа.
За връщането на Некитова още преди една година се бе произнесъл Софийският градски съд, но министърът обжалва.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Следваща > Последна >>

Резултати 16391 - 16400 от 16445