Търсене

Начало Новини
Новини
Този път ледът ни изненада
30 January 2008

Километрична колона от товарни и лекотоварни автомобили запуши за почти пет часа движението по пътя Разград – Русе в понеделник вечерта. Още в 16.30 ч. близо 50 камиона, движещи се към Разград, спряха между Цар Калоян и „Дервента“. Причината – лед на пътя. Един от шофьорите, след няколко часа чакане, около 18.30 ч. ни покани в крайпътното заведение да ни разкаже неволите си. Той беше заседнал там с част от колегите си, в очакване да бъде пуснато движението.
 

Продължава...
 
Защитеното жилище в Исперих приюти първите десет
30 January 2008

Вчера защитеното жилище в Исперих прие първите си обитатели. Тук за около година време да си готвят, да се перат, да мият съдове и да въртят домакинство ще се учат десет младежи. Имат си всички удобства – пералня, съдомиялна машина, готварска печка, хладилник, микровълнова фурна, фритюрник. След някои друг месец те ще разполагат и със самостоятелен бюджет, който трябва мъдро и целесъобразно да харчат.
 

Продължава...
 
Липсата на 15 ст. за вафла довежда момчетата във ВУИ-Завет
28 January 2008

Бие училищен звънец. Коридорите се напълват с деца. Говорят помежду си оживено. Минават покрай училищните табла, на които са окачени ликовете на велики българи – поети, писатели, революционери, автобиографиите им. Различното от останалите училища е, че в това има само момчета. И че то не е обикновено средно учебно заведение, а Възпитателно училище-интернат „Н.Й.Вапцаров“ в Завет. Тук всеки ден в класните стаи влизат 42 деца. От цяла България – има от Разград, но има от Петрич, и от Видин.
 

Продължава...
 
Не е необходима униформа на всяка цена
28 January 2008

И в ОУ „Никола Икономов“ в Разград въвеждат ученически униформи. Тънка трикотажна блузка с дълъг ръкав в охра и шарено елече в доминиращо сиво и кафяво ще отличават възпитаниците на школото от всички други. В тоалета няма нищо лошо. Блузката е от българско качествено трико, произведена от българска фирма. Да, но не подхожда на 7-годишни момиченца. Нито като десен, нито като кройка, нито като размер. Тя по ще прилича на жени, отколкото на малки момичета.
 

Продължава...
 
Софийската прокуратура прекрати проверката срещу Тодор Димов
28 January 2008

Проверката срещу временно отстранения от длъжност зам.-директор на ОД“Полиция“ - Разград Тодор Димов е прекратена от Софийска военно-окръжна прокуратура, стана ясно в петък. Тя трябваше да установи дали той и ръководни лица в МВР, сред които и новият главен секретар Валентин Петров, са разгласили публично класифицирана информация
по разработката „Куйович“.

Продължава...
 
Конкуренцията най-много мъчи бизнеса в Разградска област
28 January 2008

Конкурентният внос е този, който най-много затруднява дейността на промишлените фирми в Лудогорието, става ясно от анкетата за производствената дейност на предприятията в областта, проведена от Териториалното статистическо бюро /ТСБ/ в Разград. 48% от запитаните шефове на фирми са посочили вносът като фактор №1.

Продължава...
 
Цените на лекарствата скочиха до два пъти
28 January 2008

Преди двайсет дни фармацевтите в България стачкуваха, макар и символично. Те протестираха срещу промяната в закона да се намали горната граница на надценката на лекарствата. Обществеността не подкрепи аптекарите, съзирайки в протеста им недопустимо печалбарство. Здравният министър многократно ни увери, че така цените на лекарствата ще се понижат.
 

Продължава...
 
Иван Димитров от Сеново е без ток от година
25 January 2008

Иван Димитров от Сеново е един от стотиците възрастни българи – самотници, които живеят при мизерни условия. Сам, със стотина лева пенсия, разведен, има дъщери, но те отдавна са в чужбина – Южна Африка. Покъщнината му се състои от легло, печка на дърва, няколко стари стола, масичка с два допотопни телевизора, които сигурно не работят, но и да работят, той не може да си позволи „лукса“ на гледа телевизия. От близо година мъжът се е пренесъл в деветнайсти век, защото си свети със свещ или газена лампа.
 

Продължава...
 
Отпускат повече паралелки за догодина
25 January 2008

1575 са учениците от областта, които завършват седми клас тази година. Те ще бъдат разпределени в осемнадесет паралелки, с четири повече от тази година, с по 26 места. Учениците, завършващи осми клас, наброяват 1222-ма. Паралелките за тях са 55.
 

Продължава...
 
812 лв./кв.м е средната цена на апартаментите в Разград
25 January 2008

812 лв./кв.м е средната пазарна цена на апартаментите в Разград към края на четвъртото тримесечие на 2007 г., съобщиха от Националния статистически институт /НСИ/. В сравнение с края на септември увеличението на продажната цена на един квадратен метър жилищна площ за последните три месеца е 41.17лв. Поскъпването за четвъртото тримесечие е 5.3%.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Следваща > Последна >>

Резултати 16381 - 16390 от 16445