Търсене

Начало Новини
Новини
Гранитски учреди комитет „Съзидание“ в Разград
04 February 2008

В петък, 1 февруари, в Разград бе учреден регионален комитет „Съзидание". Тук бе един от създателите на националния комитет Иван Гранитски, поет, писател и директор на издателство „Христо Ботев".
Продължава...
 
Сирак не означава безнадежден
04 February 2008
 

Дом „Лудогорие" в Исперих за деца, лишени от родителска грижа, е структуриран като „Коджакафалията" в Бургас, станал скандално известен с филма „Баклава". Тук децата спят, почиват и се хранят. За своето образование те разчитат на учебните заведения в общинския център.

Продължава...
 
Възраждането на „Диамант“ все още предстои
04 February 2008
 

Първото производство, с което започва възстановяването на дейността на „Диамант", ще бъде градинска и домакинска керамика с основен материал глина. Според разчетите това трябва да стане до началото на лятото, когато ще се навърши една година след финализирането на сделката на стойност 8 254 000 лв.

Продължава...
 
Министър Румен Петков идва в Разград
01 February 2008

Министърът на вътрешните работи Румен Петков се очаква да пристигне в Разград в понеделник. Това съобщи директорът на ОД „Полиция“ комисар Кръстю Сотиров. Шефът на силовото ведомство е поканен да присъства на официалния отчет за работата на разградската дирекция през 2007 г.

Продължава...
 
Станчева срещу Станчева
01 February 2008

Директорката на Професионалната гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина“ Грета Станчева оспорва решение, внесено от шефката на Регионалния образователен инспекторат Веселина Станчева. Така едната Станчева въстава срещу другата Станчева по въпроса дали да има от догодина икономическа паралелка в „облеклото“.

Продължава...
 
Двама действащи съветници на ДПС били агенти на ДС
01 February 2008

Още трима кандидати за общински съветници на последните местни избори в Разградско са сътрудничили на Държавна сигурност. Това показва последното Решение №22 на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия. Имената им бяха публикувани в Интернет-страницата на комисията на 29 януари. Двама от тях са действащи съветници, показва справка на „Екип 7“.

Продължава...
 
Разград – оазис за златни бижута
01 February 2008

Въпреки че 2008-ма е високосна и по традиция се носи сребро, любителите на златните украшения не изневеряват на себе си и продължават да се закичват със скъпоценния метал. Особено в условията на криза на световните пазари, когато цената на златото главоломно расте.

Продължава...
 
Гюнай Хюсмен възражда крупното говедовъдство в Исперих
30 January 2008

Хората от Исперихска община са традиционно силни в отглеждането на животни. Може да се каже, че са единици семействата, живеещи на село или в градски къщи, без селскостопански животни. Да, но до тази година! Защото фуражна криза удари животновъдите. И рухна правилото две крави гледат цяла фамилия. Неблагополучната година сложи кръст на тази сметка. Реалностите подсказват парадокса: в екстремни условия оцеляват големите ферми с повече от 150-200 дойни крави.

Продължава...
 
Нов информационно-консултантски център
30 January 2008

Сякаш всички само чакаха празника на Разград, за да започнат надпреварата по откриването на нови обекти, придобивки, програми и различни надпревари. Е, той дойде и всички хубави неща започнаха да ни връхлитат едно през друго. Към стройния списък на “осветени” от първите хора на града се присъедини и Младежкият информационно-консултантски център.
 

Продължава...
 
Община Завет внася инфраструктурни проекти
30 January 2008

Шест докладни записки бяха внесени и приети на сесия на Общински съвет-Завет в понеделник, съобщи зам.-кметът Зюлфие Исмаилова. По решение на местните парламентаристи, общината ще поеме краткосрочен общински дълг - ползване на временен безлихвен заем от централния бюджет. Средствата са за финансиране на проект за реконструкция на ул.“Осъм“ в село Острово по програма САПАРД.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Следваща > Последна >>

Резултати 16371 - 16380 от 16445