Търсене

Начало Новини
Новини
Читалище „Развитие“ спечели проект за 34 хил.лв.
08 February 2008
 

На последната сесия за кандидатстване по проект „Красива България" единствено читалище „Развитие" от Разградска област е с одобрен проект. Разработката е за смяна на дограмата и ремонт на подовите настилки на Музикалния дом и част от административната сграда на читалището.

Продължава...
 
17-годишно онкоболно момиче живее в гараж
08 February 2008
 

На 2 януари, само два дни след празничната новогодишна нощ, пожар пламва в дома на 56-годишния Етем Рагуб и съпругата му Зайде в самуилското село Хума. Огнената стихия лумва около 15.00 ч. За броени минути от една от най-спретнатите двуетажни къщи в селцето, на която все още стои табелата „образцов дом", остават само обгорелите и порутени стени.

В първите минути на пожара от стаята си с документи в ръка на бегом излиза дъщерята на Етем и Зайде - 17-годишната Райфе.

 

Продължава...
 
Дом "Майка и дете" - без майка
06 February 2008
 

Близо 70 сираци останаха ничии, след като институции си прехвърлят отговорността за тях. На свое заседание преди седмица Общинският съвет в Разград взе решение за реформиране на Дома за медико-социални грижи в общинска детска ясла, в която да се отглеждат деца, лишени от родителска грижа. С този акт обаче приютът не може да излезе от опеката на здравното министерство и да премине на подчинение на общината.

Продължава...
 
Петков върна Димов на работа
06 February 2008
 

В понеделник временно отстраненият от длъжност заради случая „Куйович" зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов беше възстановен на работа. Това стана със заповед на министъра на вътрешните работи Румен Петков. Шефът на силовото ведомство обяви

решението си в Разград лично. Официалният повод за визитата му тук беше годишният отчет на дирекцията.

Продължава...
 
Граждани от „Южен булевард“ тънат в кал
06 February 2008
 

„Елате да видите каква кал газим, а живеем в град, който уж се слави като чист, подреден и благоустроен". Това възмутено заяви завчера в редакцията разградчанинът Александър Колев с адрес на ул. „Южен булевард" 51 А. Малко-късно бяхме на указаното място. Оказа се, че това е ниската част на улицата, от страната на нечетните номера, която на практика си е черен път и е по-зле даже от селските. При всеки дъжд или снеготопене, както е сега, по протежение на стотици метри пред десетки къщи се образува тиня. За да могат все пак да излизат от домовете си, хората сами са си направили пътечки с подръчни материали - камъни, плочи, счупени керемиди.

Продължава...
 
Днес пристига зам.-министърът на транспорта
06 February 2008
 

Зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев ще посети днес Разград и Самуил. Той ще бъде съпроводен от Йордан Мирчев, председател на Комисията по транспорт и съобщения в Народното събрание; Олег Попов, изпълнителен директор на „БДЖ" ЕАД, Антон Гинев, изпълнителен директор на компания „Железопътна инфраструктура" и Симеон Ананиев, директор на ИА „Железопътна администрация".

Продължава...
 
Търсят директор и за земеделското училище в Завет
06 February 2008
 

Търсят директор и на професионалната гимназия по земеделие „Кл.А.Тимирязев" в Завет. Кандидатите за поста трябва да подадат заявления до края на февруари в регионалния инспекторат.

Продължава...
 
Кметове скачат срещу сметището в Разград
04 February 2008
 

Решението на Общински съвет - Разград от 30 януари за определяне на цена от 11.52 лв./1 тон с ДДС за депониране на смет в новоизграденото Регионално депо за твърди битови отпадъци неприятно изненада останалите общински кметове от областта, стана ясно от разговорите ни с четирима от тях. Ремзи Халилов - Кубрат, Адил Решидов - Исперих, Айхан Хашимов - Лозница и Ахмед Ахмедов - Цар Калоян изразиха несъгласие не само с конкретната цифра, но и с начина по-който тя е определена - без предварителни срещи, консултации, анализиране на конкретните възможности на всяка община.

Продължава...
 
Ромска Жулиета обра Бейсим от Езерче и разби сърцето му
04 February 2008

С история, подходяща за сценарии на филм на Емир Костурица дойде в редакцията на „Екип 7" в петък 40-годишният Бейсим Реджебов от Езерче. В началото на новата година в родното му село да изкупува железа дошло семейство роми от Сеново. Междувременно, докато въртели бизнеса, те се запознали с Бейсим. И без да се колебаят му предложили дъщеря си за булка. Така Бейсим, озарен от любовни трепети, тръгнал с тях към Сеново.
Продължава...
 
Земляците ни в София отпразнуваха Деня на Разград
04 February 2008
 

За пореден път разградлиите, живеещи в София, обединени от земляческо дружество „Лудогорие", се събраха в петък, 1 февруари, на своята традиционна сбирка по повод празника на Разград. 130-годишнината от Освобождението на града от османско владичество бе отбелязана с кратка програма в Руския културен център.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Следваща > Последна >>

Резултати 16361 - 16370 от 16445