Търсене

Начало Новини
Новини
В Завет пламна заушка
15 February 2008
 

В Завет пламна заушка. Девет деца от Възпитателното училище интернат в града са приети в инфекциозното отделение на Разградската болница с тежката диагноза. Пострадалите момчета са от 11 до 17 години и са родени в годините, в които не им е правена никаква защита срещу паротит. За пет от деветте деца категорично се знае, че не са имунизирани, за останалите се предполага.

Продължава...
 
Зам.-културният министър Токаджиев бил агент на ДС
15 February 2008
 

109 души от българските правителства, управлявали страната от 1990 г. Насам, са били сътрудници на ДС. Това сочат данните от последното решение №25 на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Проверявани бяха министър-председатели и министри и техните заместници.

Продължава...
 
След публикация в "Екип 7" областният управител и прокуратурата се задействаха
13 February 2008
 

По повод публикацията в „Екип 7" „Вместо цербер Севдалин Йорданов е станал обикновен хищник" окръжният прокурор Огнян Дамянов разпореди на Областна дирекция „Полиция" да извърщи проверка на основание чл.145, ал.1 от Закона за съдебната власт. Това съобщи за читателите на вестника говорителят на Окръжната прокуратура прокурор Пенчикова.

От собствени източници научихме, че вчера полицаи са иззели документация на фирма „Калица ВС - Веселка Йорданова" ЕТ. Веселка Йорданова е отказала да даде показания. Адвокат на съпругата на Севдалин Йорданов е Емил Николов.

Продължава...
 
Кметове настояват за междинни депа за обработка на сметта в Исперих и Кубрат
13 February 2008
 

Освен изграждането на регионалното сметище в Разград, което вече е факт, през 2000 г. е прието и другото предложение на Съвета за регионално развитие към областната администрация: в общините Исперих и Кубрат да се изградят центрове за предварителна обработка на твърди битови отпадъци. А по това засега не се прави нищо.

Продължава...
 
Делегираните бюджети – предизвикателство, надежди и страхове
13 February 2008
 

Най-късно до март училищата в Разградска община трябва да минат на т.нар. делегирани бюджети. Те ще вземат едни пари, които да управляват и ръководят самостоятелно. Така на практика ще се реализира най-голямата реформа в образованието.

Пътят на финансиране на училищата ще бъде обърнат. Парите ще следват ученика, с други думи, ако в училището има деца, то ще получава субсидия. Ако няма, ще трябва да се самозакрие.

Продължава...
 
Севдалин Йорданов – лицето на Сметната палата в Разград - цербер или обикновен хищник
11 February 2008
 

Севдалин Йорданов - ръководител сектор на Сметната палата в Разград, регулярно е получавал пари от всички общини в областта, без Община Разград, за да им извършва „анализ на управлението на общинското имущество и предлагане на препоръки по управлението му".

Срещу различни суми - на Самуил и Лозница по 2500 лв., на Исперих и Кубрат по 4000 лв., на Лозница преди деноминацията - 4 000 000 и т.н.

Договорите са сключвани с фирмата на съпругата му „Калица - ВС - Веселка Йорданова" в абсолютно нарушение на Закона за сметната палата и законовите изисквания за договорите по обществените поръчки.

В резултат на това вместо да пази като цербер общественото „съкровище", г-н Йорданов безнаказано и брутално е увеличавал семейния си бюджет за сметка на общинските.

Продължава...
 
В Дом „Майка и дете“ взеха заплати
11 February 2008
 

В петък сметката на Дома за медико-социални грижи в Разград беше разблокирана. Към приюта потекоха парите, отпуснати от Министерството на здравеопазването за издръжка през януари. Със сумата от 31 000 лева още днес ще започне раздаването на заплати на персонала и ще бъдат покрити всички забавени плащания към доставчиците на битова газ, ток, вода, банки. С част от средствата ще се купят и провизии, памперси и млека за сираците.

Продължава...
 
1 300 000 лв. осигурени за разградската гара
08 February 2008
 

До края на 2009 година железопътната гара в Разград ще придобие съвременен облик и ще стане привлекателно място за пътуващите с влак и всички, които ползват услугите на БДЖ. Общата сума, предвидена и осигурена за основния ремонт на гарата, е 1 300 000 лв. Той ще започне още през тази година. В момента се извършва проектирането. Предвижда се пълна промяна на концепцията при обслужването на пътниците чрез цялостно обновяване на екстериора и интериора на сградата и прилежащата инфраструктура, включваща и изграждането на подходи за хора с увреждания.

Продължава...
 
Бум на усложнения от грип
08 February 2008
 

Бум на усложнения след прекаран грип отчитат от РИОКОЗ - Разград. Тук официално грипна епидемия няма, но броят на хората с пневмонии, които се лекуват в областната болница, навежда на други изводи.

Продължава...
 
До 31 март се представят годишните отчети за отпадъците
08 February 2008
 

До 31 март 22 общински администрации и около 240 юридически лица на територията на областите Русе, Разград и Силистра трябва да представят годишните си отчети за отпадъците в РИОСВ-Русе. Това се отнася за всички физически и юридически лица, които извършват дейност, при която се образуват, събират, транспортират, временно съхраняват, оползотворяват или депонират битови, строителни, производствени и опасни отпадъци.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Следваща > Последна >>

Резултати 16351 - 16360 от 16445