Търсене

Начало Новини
Новини
Старци от Костанденец се "разсипаха да говорят" с Мексико, Австралия, Канада...
20 February 2008
 

Стряскащо големи телефонни сметки получиха за януари трийсетина възрастни жители на село Костанденец. Вместо обичайните суми, равняващи се най-често на месечната абонаментна цена БТК Минимум, заради безплатните минути за разговори, сега цифрите са значително по-големи, достигащи до половин пенсия. Още по-голямо било изумлението на селските хорица, когато разшифровали откъде са набъбнали сметките им. Оказало се, че през периода те са говорили не само със свои съселяни и децата си в градовете - най-често Русе и Разград, а и с такива дестинации като Мексико, Австралия, Канада, Франция, Русия и други далечни държави, за които само са чували от вече замлъкналите радиоточки и виждали по телевизорите.

Продължава...
 
Парите по „de minimis“ вече са в Разград
20 February 2008
 

Общо 1005 млекопроизводители от Разградска област са подали заявления за подпомагане по Регламент 1535 на ЕС от 2007 г. - de minimis до 1 февруари, когато изтече крайният срок. Това съобщи шефът на областното поделение на ДФ „Земеделие" Бейти Бекир.

Припомняме, че всеки регистриран производител, който отговаря на условията, има право да получи левовата равностойност на максимум 7500 евро. Средствата са за закупуване на фураж за изхранване на животните.

Продължава...
 
Лудогорието се рекламира със сватби, баница, баклава и кисело мляко
20 February 2008
 

Община Разград ще има свой щанд на Международното туристическо изложение"Ваканция 2008", което ще се проведе от 21 до 23 февруари 2008 г. в НДК, София. В представянето са включени туристическа атракция "Лудогорските сватби - вековни традиции и културно многообразие" с два продукта на основата на местния български и турски автентичен фолклор, с елементи на анимация и дегустация на местни специалитети, презентация на филмите "Пътешествие в Разградския край" от поредицата „Невидяната България" и "Панаир на киселото мляко - Разград 2007", както и рекламни материали на общината.

Продължава...
 
Побой в Голяма вода разкри нелегален млекосъбирателен пункт
20 February 2008
 

На 10-ти февруари вой на линейки смразява тихото следобедно спокойствие на малкото самуилско селце Голяма вода. На пътя в безсъзнание се търкаля Иса Османов Алиев. Сирените са от линейката в Разград. В Самуил нямат. Закарват пострадалия в Бърза помощ и от там директно в хирургическото отделение на болницата "Св.Иван Рилски". След известни манипулации, Иса е вече в съзнание.

Продължава...
 
Независима република Косово ще има
20 February 2008
 

Ще рече някой, че темата с независимото Косово не е наша делиорманска работа и дано да е прав.

Обаче, сто на сто е прав Президентът, дето вика, че по въпроса с Косово не трябва да бъдем първосигнални. Ако някой ни пита нас, то и второсигнални не трябва да бъдем, ама никой не ни пита!

Продължава...
 
Прокуратурата писала отговор на жалба 14 години
18 February 2008

С голяма, но не приятна, а чак обидна изненада започна тази година за Симеон Кънчев от Завет. На 23 януари мъжът получил писмо от Кубратска районна прокуратура. Повод да очаква кореспонденция с такъв подател нямало. Безкрайно учуден Кънчев отворил плика. И какво да види?! Съдържанието било отговор на негова жалба. Която, обаче, той бил подал през далечната 1994 година.


Продължава...
 
Капанският ансамбъл и ДТА „Лудогорче“ се обединяват
18 February 2008

Капанският ансамбъл ще поеме „под крилото си“ малките танцьори от ДТА „Лудогорче“, съобщи зам.-кметът Кина Дякова по време на заседанието на Комисията по култура към Общински съвет – Разград. Основната причина за сливането на двете формации е предстоящата реформа в образованието.


Продължава...
 
Камион за боклук с пари от Турция купуват в Цар Калоян
18 February 2008

Сесията на Общинския съвет в Цар Калоян прие в петък предложението на Инициативния комитет на пострадалите от наводнението през миналото лято и специалната комисия за бедстващите към местния парламент с дарените от Република Турция 100 000 долара за нуждите на общината да бъде купен чисто нов сметосъбиращ камион.


Продължава...
 
Публичното обсъждане на бюджета този път имаше публика, даже телевизионна
18 February 2008

За разлика от друг път, публичното обсъждане на бюджета на Община Разград за тази година предизвика интереса на повече хора. Традицията то да се провежда във Филхармонията бе нарушена и сега разискването бе в стола на Средношколското общежитие, който се понапълни.


Продължава...
 
Сметната палата проверява главния си ревизор в Разград
15 February 2008
 

В сряда вечер по елекронната поща в редакцията получихме писмо от централата на Сметната палата в София, подписано от Виктория Лазова, директор на Дирекция „Връзки с обществеността и издателска дейност". В документа едно към едно се казва следното:

„Във връзка с публикация във вестник „Екип 7" на 11 февруари 2008 г. със заглавие „Вместо цербер Севдалин Йорданов е станал обикновен хищник" съм упълномощена да съобщя следното:

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Следваща > Последна >>

Резултати 16341 - 16350 от 16445