Търсене

Начало Новини
Новини
Разград захранва Вечния град с 30 000 агнета
12 March 2008
 

Светлият празник, православният Великден, наближава. Тази година той е на 27 април. Седем дни по-рано, на Цветница-Връбница, пък католиците празнуват Възкресение Христово. В тази пазарна ниша не къде да е, а в сърцето на католицизма Рим успя да пробие представител на православния свят "Месокомбинат - Разград" АД. За празника на римляните фирмата ще достави 25 000- 30 000 агнета.

Продължава...
 
Стартира работата на най-голямата консултантска мрежа в Европа
12 March 2008
 

В петък в Разград ще стартира работата за Северен Централен район на най-голямата информационно-консултантска мрежа в Европа - Ентърпрайз Юръп Нетуърк /ЕЮН/, съобщи на пресконференция вчера кметът Денчо Бояджиев. Съорганизатор на регионалната среща е „Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе", който е единствената организация на Северен централен район, член на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса. Нейната дейност официално бе открита в началото на февруари в Брюксел от комисар Гюнтер Ферхойген.

Продължава...
 
С най-модерна апаратура правят безкръвни операции в урологията
12 March 2008
 

Ако на международен форум в Милано в края на март предстои презентация на най-модерната апаратура за безкръвни урологични операции, то в Разград вече работят с нея. Техниката е „Олимпус" и с нея успешно се премахват карциноми на простатата, на пикочния мехур, оперират се проблемни зони от цялата отделителна система въобще.

Това казаха вчера пред журналисти д-р Тома Томов - началник на отделението, и д-р Марин Керчев.

Продължава...
 
Вместо олелия разградчани подпалиха купища автомобилни гуми
12 March 2008
 

В неделя беше Сирни Заговезни. Освен всички ритуали на искане на прошка и заговяване, на този ден де палят огньове, наричани олелия, урбалки, сирница. „През цялата седмица се събират дърва и се оформят високи клади около селището. Щом се смрачи, ергените и по-малките момчета ги палят, като стремежът е пламъкът да се извисява много нависоко, за да бъде предпазена земята и реколтата от градушка. Когато огънят прегори, момчетата и ергените го прескачат за здраве..." Така описва традицията етноложката Мария Проданова

Това помним и ние, по-възрастните, от детството си.

Продължава...
 
Кучета-убийци вилнеят в Ясеновец
10 March 2008
 

Разтревожен мъжки глас ни повика в петък след обяд в Ясеновец. Огромен пес разкъсал в двора му предната нощ две овце и яре. Когато го погнал, звярът прескочил обратно двуметровия тухлен зид с агне на гърба си. При вида на гледката онемяхме. Съдейки по остатъците от убитите животни, свирепото куче е имало много време за обилна вечеря и Хасан Сюлейман не е размахал сопата веднага. Той казва, че поразията е сторило куче на съсед, което се било развързало.

Продължава...
 
1300 кг брашно на 130 бедстващи семейства
10 March 2008
 

Някои биха нарекли раздаването на 1300 кг брашно на най-сериозно пострадалите от миналогодишното наводнение в Цар Калоян семейства умела реклама, други биха казали - акт на състрадание и съпричастност. Вероятно и едните, и другите ще намерят аргументи в подкрепа на твърденията си. Фактът, обаче, си е неоспорим. Фирма "Скалмат" стори в събота дарителски акт.

Продължава...
 
Лицензират регионалното сметище до края на април
10 March 2008
 

До края на април ще бъде издадено комплексно разрешително за ползване на Регионалното депо за твърди битови отпадъци край Разград, стана ясно по време на петъчната среща на общинските кметове и областния управител Наско Анастасов с министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Дотогава трябва да минат всички задължителни процедури, сред които и обществено обсъждане.

Продължава...
 
Апарат-данъчен всезнайко ни светва за всичко, иска само ЕГН
10 March 2008
 

Клиентите на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите - Разград сигурно са забелязали, а мнозина и ползвали услугите на информационния КИОСК-терминал. Електронното устройство се намира във фоайето на дирекцията, точно срещу входа. Преди няколко дни цялата данъчно-осигурителна информация, която е програмирана в услуга на гражданите, вече е актуализирана. Само чрез въвеждане на ЕГН-то или ЛНЧ

/личен номер на чужденец/ всеки посетител на дирекцията може да си направи бърза справка за интересуващата го тема. Например, дали е здравно осигурен, което се прави най-често. Или да провери наличие или липса на задължения.

Продължава...
 
До 31 март се плаща такса куче, после иде ред на другите налози
10 March 2008
 

31 март е крайният срок за плащане на таксата за притежаване на куче, а когато домашният любимец е придобит след тази дата, сумата се внася в едномесечен срок от деня на придобиване, съобщиха от дирекция „Местни данъци и такси" в Община Разград. Таксата за четириного в Разград е 15 лв., а в селата - 5 лв. Този местен налог се събира активно от 1 юли 2007 г.

Продължава...
 
Международните колети на „Български пощи“ – услуга за полиглоти
10 March 2008
 

Абсурдни изисквания за международните колетни пратки има в „Български пощи". За това сигнализира нашата читателка Петя Иванова. Във вторник разградчанката отишла в пощенския клон срещу бившия Профсъюзен дом. Трябвало да изпрати колет на дъщеря си в САЩ. Изненадата дошла, когато служителката на гишето й казала, че трябва да напише съдържанието на пратката на английски език?! Иванова задала резонния въпрос: „А ако колетът е за Китай, на китайски ли трябва да пиша?". Служителката, която очевидно също си дава сметка за абсурдността на разпоредбата, през смях отговорила утвърдително.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Следваща > Последна >>

Резултати 16301 - 16310 от 16445