Търсене

Начало Новини
Новини
На Стефан Николаев България му отесня, ред е на Франция
19 March 2008

 

Небезизвестният Стефан Николаев от поповското село Гагово, сам наричащ себе си издател, меценат и журналист и който доби национална известност с редица измами надлъж и шир из многострадалната ни родина, сега е пренесъл бизнеса си в далечна Франция, научи „Екип 7“.

В страната на любовта Стефан бил със селския си приятел и адаш Стефан Коцето. Повече от два месеца вече дуото омайвало наши гурбетчии и емигранти, установили се трайно в Париж и сателитите му, че готвят проект за издаване на български вестник, предназначен за тях във Франция.

Продължава...
 
Ще има офис на най-голямата консултанска мрежа в Европа
17 March 2008

 

Бизнесцентърът за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе ще има изнесен офис в Разград, съобщи на пресконференция в петък неговата ръководителка Катя Горанова. Тя поясни, че за реализацията на това начинание е необходим капацитет от местни хора, мотивирани да развиват не само лично себе си, но най-вече своето населено място. Докато измине технологичният срок за това, начинаещите и вече стартиралите свой бизнес предприемачи ще могат да се възползват от услугите на Бизнесцентъра, като го посетят на място на ул. Кресна“ 14 или установят контакти на телефон 082 821 472 и по интернет на е-mail: [email protected]

Продължава...
 
И разградски екозащитници се обявиха срещу строителството на Рила
17 March 2008

 

И разградски екозащитници вчера се включиха в акцията за запазване на Рила, която повече от седмица върви в цялата страна.

Кампанията срещу незаконното строителство на ски курорти в планината се организира от коалиция „За да остане природа в България“ и група „Граждани за Рила“.

Продължава...
 
Национално състезание по уеб дизайн подготвят в Лозница
17 March 2008

За втора поредна година Лозница ще бъде домакин на национално състезание по уеб дизайн и интернет програмиране. Уникалната проява ще се проведе от 4 до 6 април, но подготовката за него е в разгара си.

Продължава...
 
Последни мигове живот
17 March 2008

 

Училището в Гецово изживява последните си мигове живот. Дните на просветно-образователното дело в селото са преброени. След 155-годишна история.

Знае се, че школото ще спре да гълта държавни пари заради малкото деца, които се учат тук. И ако законите позволяваха, то трябва да хлопне кепенци още сега. И завинаги.

Училището се помещава в масивна постройка в две части. Заради кипящия в селото живот през седемдесетте години на миналия век и недостига на класни стаи, към старото здание, издигнато 1933 г., е прикрепено още едно. То приютява първите си ученици четиридесет години по-късно, през 1973-та. Така паралелките могат да се разпределят безпрепятствено в помещения, кабинети и стаи...

Продължава...
 
Криминална става историята за подивелия пес в Ясеновец
14 March 2008

 

Вчера беше динамичен ден за кучешкия мир в село Ясеновец. Както вече “Екип 7” писа, там кучето на Ерсин Ахмед Хасан скъса синджира в буквалния смисъл на думата след побой от господаря си. Събра глутница и тръгна на погроми по селските дворове. Отнесе го комшията на Ерсин Хасан Сюлейман.

Продължава...
 
Делото срещу Стойчев за „Подем“ - пак в прокуратурата
14 March 2008

 

Три месеца след като 14-годишното дело срещу Иван Стойчев за „Подем“ влезе в дневния ред на Окръжен съд-Разград, то отново беше върнато на прокуратурата. Това стана вчера с решение на председателя на съдебния състав Рая Йончева, което не подлежи на обжалване.

Прекратявам производството с констатация за допуснати съществени процесуални нарушения в обвинителния акт, които ограничават правото на защита на подсъдимия.

Продължава...
 
Трима мъже оперирани
14 March 2008

 

Трима души с простатна хиперплазия са оперирани в урологичното отделение на разградската болница. Такава е равносметката от организираните от Федерацията на жените прегледи за мъже от Разградска община с уролога д-р Марин Керчев.

Продължава...
 
Наско АНАСТАСОВ:Има опасност още в нашия живот Разград да изчезне като област
14 March 2008

 

В сряда след обяд главните редактори на трите разградски вестника бяхме при областния управител по негова покана. Формалният повод – отчет за свършеното от Областната администрация през миналата година, стратегическите цели за 2008 г. и с какво може и трябва да се разширят правомощията на представителя на правителството в областта.

Динамиката на политическите и обществените процеси на национално и местно ниво неусетно, но категорично прехвърлиха акцента на разговора в друг коловоз.

Според нас новините дойдоха именно „извън протокола“.

Какво е сторила Областната администрация през 2007 година ние сме следили и отразили детайлно на страниците на „Екип 7“. Акцентите в отчета на Наско Анастасов и как той точно си представя разширените си правомощия ще представим в следващи наши броеве.

Продължава...
 
Крупни фермери от областта пред фалит заради САПАРД
12 March 2008
 

Не ни е виновен ЕС, нито редовите фермери са виновни за създалата се ситуация около стопирането на пари по програма САПАРД, мярка 2. По информация, доколкото може да се нарече хаосът информация от Държавен фонд "Земеделие", 49 фермери ще пострадат от въпросното стопиране. Но от ведомството на Тадаръков така и не ни предоставиха информация колко са фирмите от Разградска област. Нямали такава разбивка. Затова без капка колебание можем да посочим виновника за създалата се ситуация.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Следваща > Последна >>

Резултати 16291 - 16300 от 16445