Търсене

Начало Новини
Новини
Спад на престъпността в Разградско отчетоха от полицията
10 July 2019

Спад на престъпността в Лудогорието през първите шест месеца на годината спрямо същия период на 2018-та отчетоха от областната дирекция на МВР в Разград.

За полугодието са били регистрирани общо 550 криминални престъпления, което с 16,52% по-малко. Нараснала е обаче разкриваемостта – 64,55 на сто срещу 58,66% за 2018 г.

Продължава...
 
Препълнени контейнери разнасят зловоние в детска градина
10 July 2019

В сряда граждани се обадиха в редакцията и сигнализираха за една фрапираща, според тях нередност. Става дума за кофите за отпадъци до оградата на детска градина „Шестте ястребинчета“ в Разград, които почти винаги били препълнени.

Продължава...
 
Обвиниха двама братя в разпространение на дрога
10 July 2019

Двама братя от Разград бяха привлечени като обвиняеми за придобиване, държане с цел разпространение и за разпространение на наркотични вещества. Юлиян и Сергей М.

са прибрани в ареста в неделя за срок до 72 часа, предстои Окръжната прокуратура да поиска от съда вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Продължава...
 
Обсъждат да дават награда от 50 лева за отстрелян глиган
10 July 2019

На заседание на Постоянната областна епизоотична комисия вчера областният управител Гюнай Хюсмен представи превантивните мерки срещу Африканската чума по свинете, обсъдени на работната среща в Министерството на земеделието, храните и горите - провеждане на широка информационна кампания, засилване отстрела на дива свиня и предвиждане на заплащане от 50 лева на отстреляно животно в рисков район, периодично почистване на отбивките по основните пътища, по които минават превозни средства от държави с възникнали случаи на заболяване.

Продължава...
 
Съдът в Кубрат – с нов стар председател
10 July 2019

Албена Великова е новият стар председател на Районния съд в Кубрат.

Във втория си мандат като шеф на институцията тя встъпи официално вчера.

Припомняме че при стартирането на конкурсната процедура документи за поста освен нея подаде и бившият ръководител на РС-Кубрат Диана Енева.

Продължава...
 
Кокошки се разхождат по спортна площадка, направена с европари
10 July 2019

Построената по европейски проект спортна площадка в лознишкото село Студенец се руши. Вместо детска глъч, игри и спортни занимания, по модерния терен на съоръжението се разхождат патки и кокошки. Вратите за футбол отдавна са разпрани, а „настилката“ е осеяна с животински фекалии.

Продължава...
 
В Кубратско започна ремонт на уличната мрежа
10 July 2019

В Кубратско започна ремонт на уличната мрежа в населените места в общината. Рехабилитацията на компрометираните отсечки започна от село Севар. Финансовите средства са осигурени от Община Кубрат и Министерския съвет, който с постановление отпусна сумата от 700 000 лева. Фирмата изпълнител е „Пътперфект“ - Силистра.

Продължава...
 
Общественият дарителски фонд за Разград набира нови свежи проекти
08 July 2019

Нова възможност за развитие се открива пред активните и креативни хора в Разград.

В началото на миналата седмица фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ обяви, че набира проекти, насочени към подобряване условията на живот, удовлетвореността и реализацията на местната общност.

Продължава...
 
Замърсяването на язовир „Липник“ продължава
08 July 2019

В четвъртък следобед арендаторът на язовир „Липник“ Васил Василев ни изпрати снимки, от от които се вижда, че във водоема се е вляла бяла течност. Според Василев това отново е суроватка от близката мандра на съпругата на бившия депутат Даут Осман.

В броя от 28 юни отразихме сигнала на арендатора за подобен инцидент. Тогава на място дойдоха експерти на РИОСВ-Русе и Басейнова дирекция „Дунавски район“, които извършиха проверка и взеха проби от водата, резултатите от които все още не са оповестени.

Продължава...
 
Започва узаконяването на историческия светофар до авгогарата
08 July 2019

Към края на този кметски мандат има шанс на кръстовището до автогарата в Разград да заработи законен светофар. Това става ясно от уведомлението на Общината за инвестиционно предложение „Изграждане на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Априлско въстание“ и ул. „Пета“ /така се оказа, че се казва улицата към моста/.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 161 - 170 от 16445