Търсене

Начало Новини
Новини
Полезен форум за бизнеса организира Общественият дарителски фонд
16 July 2019

Полезен форум на тема „Европейски фондове и международни пазари за бизнеса“ организира утре Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“.

Инициативата е насочена към фирми от секторите земеделие, промишленост, туризъм, строителство, услуги, малък и среден бизнес и други.

Домакин на събитието ще е конферентната зала на хотел „Cartoon“, регистрацията на участниците започва в 16.00 часа, а входът е свободен за всички, които желаят да обогатят знанията си.

Продължава...
 
Стабилизираха раненото в катастрофата край Осенец румънче
16 July 2019

Стабилизирано е състоянието на 8-годишното момченце от Букурещ, което в неделя следобед пострада при катастрофата между селата Осенец и Езерче. По информация от болницата Габриел Михаил вече не е с опасност за живота, поддържат го обаче в медикаментозна кома, тъй като е с много тежки наранявания. Черепно-моъзчната му травма е овладяна, тази на гръдния кош ще бъде долекувана в румънска болница.

Продължава...
 
Общинският „Бобкат“ падна в Лома
16 July 2019

По вода, в буквалния смисъл на думата, завърши в понеделник акция по прочистване на поречието на Лома в централната част на Разград. Докато косеше избуелите треви в участъка под Орлов мост, общинският „Бобкат“ падна в реката.

Продължава...
 
Танцьорите от „Капанци“ - с нови отличия, омагьосаха и Банско
16 July 2019

Нови престижни награди добави към колекцията си Ансамбълът за автентичен фолклор „Капанци“ от Гецово.

От 12 до 14 юли самодейците взеха участие във второто издание на Националния фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ - Банско' 2019.

2000 изпълнители от над 300 състава от Силистра, Варна, Кюстендил, Севлиево, Сандански, Перник, Свищов, Добрич, Велинград, Хисаря, Дупница, Димитровград, Берковица, Монтана, Банско, Смолян, Разград и други градове се изявиха на двете сцени на Градския парк в зимния курорт.

Продължава...
 
Областният управител подари таблет на младеж, преборил тежка болест
16 July 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен подари таблет на 18-годишен младеж, преборил тежко заболяване.

Ерай Невзетов Аптулов е диагностициран с тумор на малкия мозък, през януари е претърпял операция, оттогава постепенно се възстановява. Преди хирургическата интервенция майка му Юмгюл Мехмедова се срещна с областния управител, който ѝ даде кураж, увери я, че всичко ще е наред с момчето и пое ангажимент, когато Ерай се възстанови, да му подари таблет.

Продължава...
 
Районно мюфтийство се включи в дарителска кампания
16 July 2019

И Районно мюфтийство - Разград се включва в националната дарителска кампания, организирана от Главно мюфтийство - София по повод предстоящия Курбан байрам на 12 август. Инициативата е под наслов „Да споделим курбана си – 2019“ и по време на нея всеки, който желае да даде курбана си, чрез упълномощаване на Мюсюлманското изповедание, може да направи това в Районното мюфтийство.

Продължава...
 
В понеделник откриват Панаира на киселото мляко
16 July 2019

Вчера директорът на общинска дирекция „Култура, спорт, туризъм“ Виолета Антонова представи програмата за тазгодишния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти, който ще се проведе в Разград на 22, 23 и 24 юли.

Участие в него през тази година ще вземат състави от Канарски острови, Русия, Китай, Грузия, Чили, ДТШ „Хорце“ и Танцов клуб „Абритус“.

Продължава...
 
Певици от Центъра за работа с деца – с престижни награди от Национален конкурс
16 July 2019

С престижни награди се завърнаха две млади певици от Класа по поп пеене към Центъра за работа с деца. Андреа Начева спечели Гран при в пета възрастова група, а Мария Стефанова с втора награда в трета възрастова група от V Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“ в Карлово.

Продължава...
 
Започнаха разкопките на Абритус
16 July 2019

В понеделник стартираха археологическите проучвания на територията на късноантичния град Абритус. Тази година разкопките са до кулата на южната крепостна стена, където през 2014 година са открити няколко археологичeски структури сред които зид на масивна сграда.

Продължава...
 
Малко по-добри са добивите на зърно в Лудогорието тази година
16 July 2019

Малко по-добри добиви на зърно в Лудогорието отчитат това лято от Областната дирекция „Земеделие“ в Разград.

Вече окончателно е приключила жътвата на ечемик, съобщават от ведомството. От общо 47 233 дка площи са прибрани 25 893 тона зърно или 548 кг/дка. За сравнение през 2018 година с културата са били засети 37 086 дка, които са дали 19 463 тона продукция или средно 525 кг/дка.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 131 - 140 от 16445