Търсене

Начало Новини
Новини
Ще правят безплатни изследвания за хепатит В и С в град Разград
22 July 2019

Във връзка с 28 юли - Световния ден за борба с хепатита, на 25 юли 2019 г. (четвъртък) в Разград – пред ДКЦ 1 на бул. „Васил Левски“, в интервала от 10 до 17 ч. ще се извършват безплатни скринингови изследвания за хепатит В и C. Инициативата се организира от Сдружение „ХепАктив“ и CheckPoint София, под патронажа на Министерство на здравеопазването и със съдействието на Община Разград.

Продължава...
 
С условна присъда завърши дело за катастрофа, при която загина млада жена
22 July 2019

С условна присъда завърши дело за тежка катастрофа, при която през есента на 2017 година загина 24-годишна жена от Дряновец.

Инцидентът стана около 8.10 часа на 18 октомври на изхода на селото в посока Разград. Автомобилът „Опел Астра“, в който пътуваше Катрин Стоянова, се блъсна в задната част на товарен камион „Мерцедес Актрос“. Шофьорът на тежката машина бе спрял за вода в района на крайпътна чешма между селото и Стопанския двор.

Продължава...
 
С над 1 100 000 лева ще ремонтират три улици в Исперих
22 July 2019

Предстои основен ремонт на три улици в град Исперих, става ясно от обявената от общинската администрация обществена поръчка за избор на фирма изпълнител. Предмет на реконструкция и рехабилитация ще бъдат: ул. „Хан Аспарух“ с дължина 774 метра, включително и прилежащите тротоари, ул. „Христо Ботев“ - I етап – СМР по настилката - 1006 метра и ул. „Искър“ - I етап - СМР по настилката – 1505 метра.

Продължава...
 
Обявиха още свободни места за войници
22 July 2019

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за войници във военни формирования от Военновъздушните сили за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина, съобщи Валентин Цонев от Военно окръжие – Разград.

Продължава...
 
Община Разград ще тегли заем от над 6 000 000 лева
19 July 2019

Краткосрочен общински дълг в размер до 6 262 071 лева се готви да тегли Община Разград от „Фонд за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД, е видно от докладната записка на кмета Валентин Василев, която ще бъде гласувана на заседанието на Общинския съвет на 30 юли.

Продължава...
 
Шефовете на държавни стопанства поискаха лаборатория за проби в Разградско
19 July 2019

Мерките срещу разпространение на африканска чума по свинете и снабдяването на населението с дърва за огрев обсъждаха в сряда на работна среща с областния управител Гюнай Хюсмен и заместника му Нурие Црънгалова директорите на горски и ловни стопанства в региона. Инж. Пламен Колев от ДГС-Разград, инж. Тони Димитров от ДГС- Сеслав и инж. Кирил Колев от ДЛС „Воден - Ири Хисар“ представиха резултатите от дейността си в двете насоки.

Продължава...
 
Конево може да спечели конкурс за най-разбит път в Разградско
19 July 2019

Ако обявят конкурс за най-разбит път в Разградска област, село Конево със сигурност ще оглави класацията.

Местните хора казват, че такова чудо досега не е било, пътуващите през населеното място шофьори в посока към Главиница вече са очертали нова маркировка.

Продължава...
 
Младежи от „Еколято“ се запознаха с ползите от европейската интеграция
19 July 2019

Областният информационен център /ОИЦ/ – Разград бе домакин на среща и с втората смяна от кампанията „Еколято 2019“. Близо 30 ученици и ръководителите им се запознаха с дейността и услугите на мрежата от Областни информационни центрове в страната, с по-значимите неща за институциите на Европейския съюз, европейските фондове и програми, и какво е сторено с тяхна подкрепа в града.

Продължава...
 
Отличиха две общини от областта във вестникарска класация
19 July 2019

Церемония по обявяване на класацията за Северен Централен район по проекта на вестник „24 часа“ „Образцова община“ се проведе във Велико Търново, в него участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, областни управители и кметове от Северен централен район.

Продължава...
 
Тайно източиха язовир „Кара Михал“
16 July 2019

Запалени рибари от Самуил алармираха в редакцията, че неизвестни засега извършители са източили тайно водата на язовира в село Кара Михал. Според тях незаконното отваряне на изпускателните кранове е извършено между петък вечерта до неделя, тъй като в петък през деня са били на водоема и всичко е било нормално.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 121 - 130 от 16445