Търсене

Начало Новини
Новини
Най-добре печелят депутатите, кметовете я карат по-скромно
24 July 2019

В миналия брой публикувахме част от данните от имуществените декларации за 2018 година на някои от лицата от Лудогорието, заемащи висши държавни длъжности. Фокусирахме се върху първенците в различните властови йерархии. Съобщихме, че най-голяма заплата сред четиримата разградски депутати миналата година е получавал народният представител от БСП Денчо Бояджиев, а с най-солидни спестяващия сред тях е Ахмед Ахмедов от ДПС.

Продължава...
 
Започват проверки за укрити прасета
24 July 2019

Вчера областният управител Гюнай Хюсмен ръководи инициирана от него работна среща на представители на силовите структури и институции, ангажирани пряко с превенцията срещу африканската чума по свинете.

Продължава...
 
Нов асфалт за пазара в Мъдрево
24 July 2019

Строително-ремонтните дейности в община Кубрат продължават. След като беше обновена част от уличната мрежа в Севар, вече се поставя нова асфалтова настилка и на улици в Мъдрево.

Да инспектира работата на място отиде лично кметът на общината Алкин Неби. Сред присъстващите бяха още председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, общинският съветник Али Кьосев и жители на селото.

Продължава...
 
Експерти на Световната банка обсъдиха в Разград визията за регионално развитие
24 July 2019

Вчера в Разград се състояха две събития, свързани с визията за регионално развитие през новия програмен период. Те се организират във всеки от шестте района за планиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството съвместно с Международната банка за възстановяване и развитие по проект за оказване на консултантска помощ в подобряване на процеса на регионално развитие в България и подпомагане на процеса за програмиране за периода 2021-2027 г.

Продължава...
 
Деца от разградското училище „И.Тургенев“ ще работят по международен проект
24 July 2019

Разградското училище „Иван Тургенев“ е сред одобрените кандидати по проект за стратегически партньорства за иновации и обмяна на добри практики на тема „В Европа - децата в страната на чудесата“. Училището е водещата организация с инициатор и ръководител на проекта Айтен Кязимова, преподавател по английски език.

Продължава...
 
Денчо Бояджиев е с най-голяма заплата сред разградските депутати
22 July 2019

Да си депутат, областен управител или кмет никак не е зле. Тази перифраза на рефрена на песента „Първи в класация“ на Георги Минчев напълно кореспондира с цифрите, движимата и недвижима собственост, вписани в имуществените декларации за 2018 година на лицата, заемащи висши държавни длъжности, публикувани от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Продължава...
 
Години наред общински бизнес имот стои заключен
22 July 2019

В продължение на три години общински бизнес имот в Разград стои празен и неизползван. Става дума за бившото бистро „Ронда“, построено върху някогашната обществена тоалетна срещу МБАЛ „Св. Иван Рилски“, което през 2006 година беше отдадено на концесия на прекратилата дейността си фирма „Хранкомерс ЦБА“, представлявана от Добрин Добрев. Заради изпълнение на ангажиментите си договорът е прекратен в края на август 2012 година, а целият имот е върнат на Общината на 26 юли 2016 година.

Продължава...
 
Близо 100 прасета от „задния двор“ ще бъдат убити
22 July 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен ръководи заседание на Постоянната областна епизоотична комисия, свързано с превантивните мерки срещу африканската чума по свинете. В него участваха представители на ветеринарните власти, на общинските управи, на ловните сдружения в региона, управителят на най-големия свинекомплекс в областта Иван Иванов, както и представител на Областното пътно управление.

Продължава...
 
Две тежки катастрофи станаха за няма и денонощие, едни човек загина
22 July 2019

Две тежки катастрофи станаха по пътищата в областта за по-малко от денонощие.

Първият инцидент е от петък около 16.15 часа на пътя Разград-Русе и за съжаление завърши фатално. 57-годишен водач от Исперих, управлявайки „Рено Канго“, блъсна по невнимание 70-годишен пешеходец.

Продължава...
 
Дарения за 26 832 лева получени в Община Разград
22 July 2019

15 дарения на стойност 26 832 лева в полза на общински образователни и културни институции в Разград са направени през първото тримесечие на 2019 година, сочи справката за извършените корекции в общинския бюджет за този период.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 111 - 120 от 16445