Търсене

Начало Новини
Новини
Горските служители работят активно на терен
29 July 2019

Горските служители се включват активно в ограничаването на разпространението на Африканска чума по свинете /АЧС/, съобщиха от Северноцентралното държавно предприятие /СЦДП/ – Габрово. Работещите в системата ежедневно обхождат районите си, обозначават с информационни табели инфектираните и буферните зони за всяко едно ново или повторно огнище. Те извършват претърсвания за мъртви животни, следят за спазването на забранителния режим на достъп на външни хора и автомобили до горските територии в инфектираните зони. В тях е забранен лова и това също стриктно се следи, уверяват от СЦДП.

Продължава...
 
Още нови контейнери и кошчета доставиха в Кубрат
29 July 2019

Нови 20 контейнера тип „Бобър“ бяха доставени в Кубрат. Металните съдове са на стойност 10 хиляди лева и са за сметка на местния бюджет.

Преди дни в лудогорския град бяха доставени и други 48 пластмасови контейнери от същия тип за общо 20 хиляди лева.

Продължава...
 
Бедствено положение в Лудогорието заради чумата по свинете
26 July 2019

Бедствено положение заради реалната опасност от възникване на огнища на Африканска чума по свинете /АЧС/ бе въведено в областта от 24-ти до 30-ти юли по решение на Областния щаб при бедствия и аварии. Заповедта за въвеждането на извънредната ситуация подписа областният управител Гюнай Хюсмен.

Продължава...
 
С близо 1 100 000 лева ще ремонтират улици в Самуилско
26 July 2019

Близо 1 100 000 лева ще бъдат инвестирани в реконструкцията и рехабилитацията на улици в Самуилска община, става ясно от обявената обществена поръчка за избор на фирми изпълнители.

Тя е обособена в две позиции.

Продължава...
 
Ремонтират основно детските градини в Исперихско
26 July 2019

Със средства от общинския бюджет в детските градини на територията на община Исперих в момента се правят ремонти. От местната администрация казаха, че материалната база в почти всички селски детски заведения е в незадоволително състояние, тъй като от години не са правени ремонти.

Продължава...
 
Започва санирането на ДГ „Зорница“ в Разград
26 July 2019

Със символична първа копка вчера бе даден официален старт на строителните дейности в ДГ „Зорница“ - Разград. В приветствието си кметът Валентин Василев каза, че всяка детска градина има своя специфика и, че тя е повод да се забави ремонтът, защото е било необходимо да бъде съобразен проектът за строеж „Реконструкция, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и оборудване на дворно пространство на ДГ 12 „Зорница“ с тях.

Продължава...
 
Насипни яйца с неизвестен срок на годност продадоха на разградчанка
26 July 2019

Насипни яйца с неизвестен срок на годност продадоха на клиентка в магазин на кооперативния пазар в Разград. В понеделник Снежана Кирилова влязла в търговския обект и заварила жената зад щанда да говори по мобилния си телефон. Запитала на каква цена са яйцата, а продавачката, продължавайки да говори, отвърнала „23 стотинки“.

Поисках 10 яйца, тя се обърна, извади найлонов плик с такава разфасовка и ми го подаде.

Продължава...
 
Шофьорлъкът по Панаира – без контрол и пълен хаос
26 July 2019

В последните дни, покрай провеждането на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти, паркирането в Разград беше буквално извън контрол. Не останаха неогазени от коли и бусове пешеходни пътеки, тротоари и площади. Автомобилите на нарушителите бяха предимно с регистрации от други градове, явно на панаирджии.

Продължава...
 
Актуализираха бюджета на Кубрат
26 July 2019

На заседание на Общинския съвет в Кубрат бе приет годишният отчет за изпълнението на бюджета за 2018 година, както и изпълнението на сметките за средства от Европейския съюз към 30 юни т.г. На заседанието бе гласувана актуализация на местния бюджет за 2019 г. В приходната и разходната си част той бе увеличен с 42 647 лева.

Продължава...
 
Рибари: Искат ни билети, пък не зарибяват
24 July 2019

„Язовирът на село Подайва е с ниско ниво и водата продължава да спада. Моля, проверете как стоят нещата, защото това е единственият язовир в нашия район и се притесняваме“.

Този текст получихме на електронната поща на вестника няколко дни след като алармирахме за нерегламентираното източване на язовир „Кара Михал“, извършителят на което все още не е установен.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 101 - 110 от 16445