Търсене

Начало Новини
Новини
Погребаха жертвите от трагедията край Синеморец
01 September 2019

Близки и приятели се простиха вчера следобед с 43-годишния Григор Григоров от Разград и 16-годишния му син Радослав, които в петък загинаха при трагични обстоятелства край Синеморец.

Нелепият инцидент стана около обяд в северната част на неохраняем плаж „Липите“ край селото, където Радо и още едно момче от разградската компания се разхождали с бащите си.

 

Продължава...
 
Търсят допълнително кандидати да курсанти във военните училища
01 September 2019

Със заповед на министъра на отбраната е обявен допълнителен прием за попълване на незаетите места за обучение на курсанти в националния военен университет „Васил Левски“, информираха от Военното окръжие в Разград.

Продължава...
 
Започна обновяването на детска градина „Приказка“ в Разград
01 September 2019

Кметът на Община Разград Валентин Василев и зам.-кметът Галина Георгиева участваха в петък в официална церемония „Първа копка“, която поставя началото на изпълнението на строеж „Реконструкция и обновяване на сграда, рехабилитация и оборудване на дворно пространство на ДГ №3 „Приказка“.

Кметът каза на откриването, че след ремонта родителите ще са спокойни, че децата им ще бъдат в още по-светла, по-топла и по-приятна детска градина и че сградата ще бъде реновирана без да се правят компромиси с качеството.

Продължава...
 
Д-р Надие Карагьозова участва в Лятна педагогическа академия
01 September 2019

Секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат д-р Надие Карагьозова взе участие в 11-то издание на Лятната педагогическа академия. Тя бе организирана от Сдружение “Професионален форум за образованието“ и се проведе в Слънчев бряг преди дни.

Лектор на събитието бе Ирена Димитрова - директор на дирекция „Превенции, спорт и туризъм“ към Столична община.

Продължава...
 
Ремонтът в „Орел“ е калпав, ама и хората не пазят
29 August 2019

Ремонтът в жк „Орел“ в Разград че е калпав – калпав е, ама и хората не пазят.

Читател от квартала сигнализира редакцията на „Екип 7“, че тротоарът пред блок 1 е бил увреден, след като живеещи във вход „В“ се снабдили с дърва за огрев.

Продължава...
 
Есра Мехмедова – за месец с два нови национални рекорда по редене на „Рубик“
29 August 2019

В рамките само на един месец 16-годишната разградчанка Есра Мехмедова постави два национални рекорда.

В края на месец юли десетокласничката от ПГПЧЕ „Екзерх Йосиф“ участва в „Big Cubes Sofia 2019“ - Международен турнир по скоростно нареждане на Куба на Рубик

Домакин на състезанието бе Технически университет – София, а в него се включиха състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Румъния и Албания.

Продължава...
 
Продължават с асфалтирането в Кубратско
29 August 2019

В още две кубратски села приключи асфалтирането на част от уличната мрежа. Завършилите строително-ремонтни дейности в селата Горичево и Точилари бяха инспектирани от общинския кмет Алкин Неби и председателя на местния общински парламент Хюсеин Юмеров. Жители и на двете села благодариха на администрацията, изтъквайки, че оправянето на разбитите пътища в района е жизненоважно за хората поминика им. В двете села бяха рехабилитирани общо десет улици.

Продължава...
 
Обновяват централния фонтан в Кубрат
29 August 2019

След 15-годишна суша фонтанът пред паното „Завет на Хан Кубрат“ в град Кубрат отново ще заработи. Вече започнаха строително-ремонтни дейности по съоръжението в централната част на града. Възстановяването на един от символите на лудогорския град се осъществява от варненска фирма и със средства от местния бюджет. Фонтанът ще бъде изцяло обновен и снабден с нови светлини и украса.

Продължава...
 
Ремонтират се волиерите за птици и клетките за животни в разградския зоокът
29 August 2019

Ремонтни дейности за разширяване на волиерите за птици и клетките на животните текат в зоокъта в Разград. След приключване на реконструкцията ще бъдат осигурени по-широки пространства за движение на животните.

Обитателите на разградския зоокът, които към настоящия момент са повече от 30, радват жителите и гостите на града. Най-много възхитени погледи събират двата лъва, но в зоокъта има още лисици, благороден елен, лами, елен лопатар и виетнамска свиня. Посетителите могат да видят представители на птичия свят като пауни, токачки, гълъби, фазани. Заради ремонтните работи в зоокъта засега не се настаняват нови обитатели.

Продължава...
 
Приеха отчета на Общинския съвет в Кубрат за шестмесечието
29 August 2019

При наличието на 15 общински съветници, заради отпускарското време, се проведе поредното редовно заседание на Общинския съвет в Кубрат. Разгледани и единодушно бяха приети предложените 17 докладни записки.

Първо бе гласувано поемането на краткосрочен общински дълг под формата на временен безлихвен заем от централния бюджет за авансово финансиране на плащания /окончателно плащане/ по проект "Ремонтни работи в ОУ "Христо Ботев" - Кубрат.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 16445