Търсене

Начало Новини
Новини
Тригодишно дете пострада на потрошена пързалка
03 September 2019

Тригодишно дете пострада вчера на потрошена детска пързалка в Разград. Инцидентът стана около 11.00 часа на площадката под Младежкия дом, докато малката Ралина си играела пред погледите на баба си и дядо си.

Внучката си Велик Дунчев и съпругата му водели не за първи път там. И тъй като знаят, че няколко места по парапета на съоръжението липсват предпазни дъски, стояли плътно до пързалката. Не подозирали обаче, че дупка зее вече и на пода ѝ.

Продължава...
 
Нова техника и стопански инвентар получи Община Исперих
03 September 2019

Община Исперих получи нова техника и стопански инвентар по проект за социално-икономическа интеграция на етническите малцинства, безвъзмездно финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“. В местната администрация са доставени минитрактор за косене, храсторези, моторен трион, пръскачка, водоструйка и генератор на ток. Закупени са и два малки роторни снегорина, с които работниците към Общината ще могат да почистват от сняг пешеходните алеи през зимните месеци. Отново с европейски средства е осигурено зимно и лятно работно облекло за отговорниците по поддръжка на обществените площи.

Продължава...
 
Потомствен архитект изготви проекта за козирка на Езиковата гимназията
03 September 2019

Потомствен архитект е автор на проекта за козирка над входа на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, който ще бъде предложен за одобрение до Общински съвет в Разград.

В края на юни директорът на Езиковата гимназия Пейчо Георгиев отправи предизвикателство към бивши ученици с компетенции в областта на архитектурата да изготвят проект на навес, който да предпазва входа на училището от валежи.

Upload
Продължава...
 
Разградската болница получи ново оборудване
03 September 2019

Медицинско оборудване бе доставено в МБАЛ „Св.Иван Рилски" - Разград. То е осигурено по съвместен благотворителен проект MED-Bul, осъществяван със съдействието на ротарианските клубове от Австрия – Ротари клуб Корнойбург и Ротари клуб Клостернойбург, заедно с българския Ротари клуб – ротари клуб София Интернешънъл, чиито секретар е Румен Русинов.

Продължава...
 
Провесиха крадлива лисица на пътна табелата
03 September 2019

От два-три дни на табелата на изхода на село Киченица по пътя към Кубрат виси преметната лисица. Истинска лисица, която предизвиква различни реакции у преминаващите. От кратката анкета която направих стана ясно следното. Местните не знаят кой е автор на пътната арт инсталация, но се радват, защото ги е яд на нощния посетител на кокошарниците им и желаят за назидание лисицата да виси на табелата.

Продължава...
 
„Куизмания“ сменя името си, нелоялен състезател си го присвоил
03 September 2019

Space Quiz или „Космическа викторина“ ще се нарича вече състезанието за знаещи разградчани, известно досега като „Куизмания“. Това съобщи за „Екип 7“ създателят му - трикратният победител в „Минута е много“ и вече 12 пъти световен шампион в „Quizup“ Свилен Огнянов от Разград.

Продължава...
 
С две церемонии „Първа копка“ започна ремонт на ДГ „Митко Палаузов“ и ДГ „Шестте ястребинчета“
03 September 2019

Кметът на Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов участваха в понеделник в „Първа копка“, с които се поставя началото на изпълнението на строеж „Реконструкция, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и оборудване на дворно пространство на ДГ №4 „Митко Палаузов“ и в ДГ „Шестте ястребинчета“.

Продължава...
 
Две от трите кралици на трансграничния маратон „Via Pontica“ са от Разград
01 September 2019

Разградчанките Цветелина Венкова и Вероника Вълканова са победителки в две от трите дисциплини на трансграничния маратон „Via Pontica“, който се състоя в неделя по Черноморието.

Състезанието, организирано от разградския клуб Зелена стъпка“ е единственият по рода си маратон, който се провежда в България и в Румъния.

Продължава...
 
Апелативният съд потвърди ареста на задържаните в Ясеновец
01 September 2019

Апелативният съд във Варна потвърди най-тежките мерки за неотклонение на двамата задържани по случая „Ясеновец“. Това съобщи за „Екип 7“ заместник окръжният прокурор на Разград Емилиян Грънчаров.

С постановление от 6 август 41-годишният Сезгин Шакир и 38-годишната му жена Сюзан Сали бяха привлечени като обвиняеми за пране на пари, извършено в условията на продължавано престъпление и със средства придобити от укриване и неплащане на данъчни задължения.

Продължава...
 
Украинец си направи пчелин в Разградско, отровиха част от кошерите му
01 September 2019

„С такова желание и хъс дойдох в Лудогорието от Украйна и създадох свой модерен европейски пчелин, а понесох загуби за хиляди левове“, оплака се пред „Екип 7“ 38-годишният Игор Павлиш.

Младият мъж от град Ивов пристига по нашия край след романтична връзка с красивата разградчанка Даниела. Двамата се запознават докато са на гурбет в Гърция и създават семейство. Решават да се върнат в родния град на Даниела и със спечелените пари да си купят дом в областния център и градина в лознишкото село Каменар.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 16445