Търсене

Начало Оживление
Оживление
Млади певци участваха в майсторски клас в Разград
31 July 2019

За четвърта поредна година се проведе майсторски клас за млади и талантливи певци. Организатор на събитието беше Сдружение „Бъдеще за Европа“ с председател Златка Пенчева. Музикалните артисти извайваха своите гласове в продължение на шест дни – от 23 до 28 юли, с помощта на продуцента на джаз, поп и рок музика в Българското национално радио Мая Райкова. Усилените репетиции всеки ден са протичали в продължение на повече от осем часа.

Продължава...
 
Код „червено“ в „къщичките“ в жк „Орел“
31 July 2019

С много емоции и интерес премина тренировъчното упражнение за евакуация при пожар, проведено вчера в Комплекс от центрове за настаняване на деца без увреждания – Разград. Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението съвместно с ръководството и персонала на Комплекса проведе  тактическо занятие.

Продължава...
 
В Задруга почерпиха, за това че им ремонтират улиците
29 July 2019

Общо шест улици ще бъдат асфалтирани в село Задруга, като на две от тях - „Дунав“ и „Христо Ботев“ вече е положен нов асфалт. Това установи проверка на кмета на община Кубрат Алкин Неби.

Ремонтните дейности инспектираха още председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров и кметът на Задруга Шюкрю Назиф.

Продължава...
 
Разградски самодейци се представиха на национален събор
29 July 2019

Вокална група „Детелина“ при общинската организация на хората с увреждания в Разград взе участие в Шестия събор на българското фолклорно богатство „Тараклъка пее и танцува“ в с. Градище, община Левски.

Продължава...
 
Уникалната вятърна мелница, която още може да работи
29 July 2019

Единствената действаща автентична вятърна мелница в Североизточна България, пък май и изобщо в България, е до исперихското село Белинци. Тя е с над 100-годишна история и е паметник на културата. Стопанисва се от Историческия музей в Исперих. Мелницата е изцяло дървена.

Продължава...
 
Здравко Душков награди с медали премиера, просветния министър и Бербатов
29 July 2019

Пловдивският университет „Пайсий Хилендарски“ бе домакин на поредната годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина /АБУЧ/, обединяваща неделните български училища извън България.

В момента в чужбина има 356 такива школа /от догодина се очаква разкриването на още 45/, а в тях 33 000 деца изучават българския език и култура.

Продължава...
 
Андреа и Карлос от Чили са новите Крал и Кралица на Панаира
26 July 2019

Една от най-очакваните прояви по време на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти несъмнено е изборът на Крал и Кралица. Конкурсът за красота и талант всяка година привлича многобройни зрители.

На тазгодишното издание се проведе оспорвано съревнование измежду петте състезателни двойки от гостуващите държави – Чили, Китай, Русия, Канарски острови и Грузия. Короните обаче бяха само две и кметът на Разград Валентин Василев ги постави на представителите от Чили – Андреа и Карлос.

Продължава...
 
Валентин Йовчев участва в два плувни маратона
26 July 2019

Всеизвестният плувен маратонец от Разград Валентин Йовчев всяка година участва в няколко състезания. През изминалия уикенд той стартира и завърши два от тях, като първият бе и с кауза.

В събота Вальо се пусна в благотворителния плувен маратон на 1800 метра в Бургас в подкрепа на онкоболните, който се провежда за четвърта поредна година и се организира от сдружението „Онкоболни и приятели“.

Продължава...
 
Панаирът на киселото мляко докара живот в Разград
24 July 2019

В понеделник започна 18-то издание на традиционния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Колоритното събитие превръща столицата на Лудогорието в притегателен център за мнозина, които имат възможността да се докоснат до забравените обичаи и поминъка на нашите предци, да се потопят в пленителния свят на танца, чийто извор е българският фолклор, да усетят и темпераментните ритми на далечни народи.

Продължава...
 
Рап и поп-фолк звезди идват за селищния празник на Завет
24 July 2019

Рап и поп-фолк звезди ще пеят тази година на селищния празник в Завет, който традиционно се провежда в първия уикенд на август.

И сега програмата ще включва множество спортни и музикални прояви, първата от които е колоездене. То започва в 9.00 часа в петък, 2 август, на градския стадион. Половин час по-късно в новата спортна зала ще стартира турнир по футбол за мъже.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 2182