Търсене

Начало Оживление
Оживление
Туристи от Разград пътуваха в пространството и времето из свещената Родопа планина
04 August 2019

Двадесет и четирима туристи от Разград се потопихме в магията на Източните Родопи. Петдневната екскурзия, съчетана с кратки преходи, бе организирана от Туристическо дружество „Буйна гора“ с председател Пенко Илиев. Главни организатори бяха неуморимият Марин Георгиев, който е най-възрастният от нас – почти на 80 години, и винаги усмихнатата и лъчезарна Снежана Карабелова. Най-малкият турист бе деветгодишният Калоян Йорданов.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл – гост на Празника на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец
04 August 2019

Капанският ансамбъл изнесе самостоятелен концерт по време на тазгодишната програма на Празника на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец. На откритата сцена пред НЧ „Христо Ботев - 1900“ в курортното градче пред интернационалната публика артистите от ансамбъла представиха пъстра китка от музика, песни и танци от всички етнографски области на страната с акцент, разбира се, върху фолклора на капанците. Публиката бурно аплодира показаните непознати за нея образци от фолклорното богатство на капанците – една от най-старите етнографски групи в страната.

Продължава...
 
Авангардно изкуство
04 August 2019

Странна арт инсталация се появи на тротоара по ул. „Добруджа“ в Разград, точно срещу барчето на „Металик“.

Продължава...
 
Разградчанин 10 години пази уникален макет на разградската чаршия в гаража си
04 August 2019

Знаменитата Разградска чаршия по своята уникалност нямаше равна на себе си в цялата страна...“. Това пише разградчанинът Кръстьо Арнаудов в своя труд „Щрихи от миналото на Разград“. Разказите му описват един отдалечен във времето Разград – град, в който следите от изминалите столетия са запечатани между каменните зидове на сградите паметници на културата. Нищо друго освен архивните документи и запазеното живо културно наследство не пази спомена за безвъзвратно изтеклите години, които бавно, но сигурно отмиват и последните спомени за някогашния облик на града ни...

Продължава...
 
Ще обучават 225 младежи от областта за „Лидери на новия век“
02 August 2019

225 ученици и младежи от областта ще бъдат обучавани по проект „Лидери на новия век“, разработен от СНЦ „Фабрика детските мечти“ – Разград. Той е на стойност 20 234 лева и се финансира от Министерството на младежта спорта по подпрограма „Национални младежки инициатива и кампании“, съобщи ръководителят на проекта и заместник - председател на сдружението Валентина Иванова.

Продължава...
 
Българските училища в чужбина може да се срещнат догодина в Разград
02 August 2019

Разградчанката Бойка Попова, която е директор и основател на българското училище „Христо Ботев“ в американската столица Вашингтон, се срещна в понеделник с областния управител Гюнай Хюсмен.

Попова разказа как се развива образователната институция през изминалите две години от предишната им среща.

Продължава...
 
Община Исперих финансира екскурзия на хора с увреждания
02 August 2019

Два дни група от 20 души – хора в неравностойно положение от клуб „Вяра“ в Исперих, гостуваха в Габрово и Велико Търново. Пътните разходи за екскурзията бяха осигурени изцяло от Община Исперих.

След срещата в клуба на инвалидите в Габрово, гостите от Исперих разгледаха най-напред Дома на хумора и сатирата, в който мнозина влязоха за първи път.

Продължава...
 
Деца от Завет редиха пъзели на забележителности от града
02 August 2019

Детски празник под наслов „Моят град е частица от Европа“ се проведе в Завет.

Събитието бе организирано от местното НЧ „Саморазвитие 1902“ и Областна администрация – Разград като част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2019 г.

Проявата откри заместник областният управител Евгени Драганов, който обясни на участниците, че инициативата цели, както да разнообрази ваканцията им, така и да покаже, че Завет е част от Европа. На секретаря на читалището Стилияна Илиева Драганов предостави информационни материали за Европейския съюз и неговите институции, които ще допълнят библиотеката.

Продължава...
 
Младежи прекараха незабравим ден на село
02 August 2019

26 деца от Центъра за извънучилищна подготовка „Резонанс“ миналия четвъртък прекараха един различен ден от своята лятна ваканция, изпълнен с разнообразни дейности. Те посетиха Народно читалище „Просвета – 1883 година“ в село Гецово, посрещнати лично от секретаря Десислава Младенова. Визитата им е в рамките на проекта Социално предприятие „Работилница за здраве и знания“ на „Спектър Логос“ ЕООД, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014- 2020”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Децата бяха приветствани от кмета на селото Емил Гиздов, който им благодари за избора да прекарат част от свободното си време в Гецово.

Продължава...
 
Разград – градът с огромни възможности за развитие
31 July 2019

Веселин Халачев е разградчанин, 56-годишен, завършил е Английската езикова гимназия в Русе, след това и УНСС, специалност „Международни икономически отношения“ /1984-1989 г./. Сега живее и работи в София, има добри позиции и контакти в сферата на бизнеса – председател е на Обединени бизнес клубове и член на Борда на директорите на Европейския алианс на малкия бизнес в Брюксел. Неотдавна той бе в Разград като лектор на форум на тема „Европейски фондове и международни пазари за бизнеса“, организиран от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 2182