Търсене

Начало Оживление
Оживление
Деца рисуваха върху асфалт в ателието „Да опазим природата чиста“ в Исперих
09 August 2019

В парка „Владимир Друмев“ в Исперих мнозина деца демонстрираха своите творчески умения, създавайки цветни рисунки върху асфалт. Забавното събитие беше част от творческото ателие „Да опазим природата чиста“, което беше и зададената тема на малчуганите.

Продължава...
 
Мюсюлманите в Лудогорието честват Курбан байрам
09 August 2019

Курбан байрам е време за благотворителност и берекет, милосърдие и опрощение. Ние сме в десетте дни на месец Зулхидже. Това е време за покаяние, избягване на грехове, пълно въздържание от храна, повече четене на Корана. Дните започнаха на 2 август и ще продължат до 11-ти. В събота, 10 август, се правят погачи, халва, които се раздават за душите на починалите ни близки и приятели, познати, на всички хора. Денят е подобен на Задушница в християнската религия“.

Продължава...
 
Добромир Неделчев – един от малкото останали пазители на изкуството на гайдарите
09 August 2019

Според старите български вярвания веселието не е пълно, ако не е съпроводено със завладяващата мелодия на гайдата. „Сватба без гайда не бива“, казват възрастните хора. В миналото свиренето на народния музикален инструмент е заемало изключително важно място по време на изпълнението на празничните обреди. Днес обаче това изкуство не се радва на предишния интерес от страна на българите, най-вече на представителите на младото поколение. Но както всяко правило има изключения, така и в редиците на гайдарите своето място още в ранна възраст намира разградчанинът Добромир Неделчев.

Продължава...
 
Два дни ловци стреляха по панички в Гецово
07 August 2019

Два дни ловци от Разград и региона се надпреварваха в стрелба по панички.

Домакин и организатор на турнирите по скийт бе ЛРС „Сокол“-Разград, а състезанията се проведоха при перфектни условия на стрелбището на сдружението в Гецово.

В събота точността на мерниците си провериха почти всички ловни дружини към ЛРС „Сокол“ - Разград – 14 от общо 17. Те сформираха тимове от по двама души, а с включилия се и един индивидуален участник броят на състезателите достигна 29.

Продължава...
 
В Кубрат се състояха ежегодните стрелби между дружинките
07 August 2019

В събота се проведе традиционното за СЛРД „Сокол“ в Кубрат скийт състезание между ловните дружинки. Скийт стрелбата е любителска и състезателна дейност, при която участниците с пушки се опитват да уцелят глинени панички, хвърляни от устройства.

Както обикновено, сутринта започна с инструктаж за безопасно боравене с оръжията от специалиста по лова Даниел Великов. За поредна година участниците бяха много и се съревноваваха в няколко категории: отборно - мъже, индивидуално - мъже и жени, както и ветерани.

Продължава...
 
Жените от клуб „Алиана“, или чарът на третата възраст
07 August 2019

Жените от клуб „Алиана“ в село Бисерци са не само любителки на фолклора и пазителки на традициите. Те са също духът на третата възраст, които не спират да будят възхищението ми. Представителките на нежния пол продължават с традиционните си петъчни сбирки и през лятото, макар и в по-камерен състав.

Продължава...
 
Ракията на българина според разградския писател Гео Донев
07 August 2019

За онзи, който поне веднъж е надниквал в това сборище на селските стопани – освободени от грижите за сеитба и копане, вършитба и оран и дошли там пътьом, колкото да опитат стоката на еди-кого си, - казанът ще си остане до самия край на живота му един жив, неугаснал въглен, пък ако ще и да се задраска думата „казан“ в българския речник.

Продължава...
 
Орхан Мурад и състезания с баклави и мотофрези за селищните празници в Кубратско
07 August 2019

Две населени места в Кубратско отбелязаха подобаващо селищните си празници в почивните дни. Тържествата в Горичево и Мъдрево откри кметът на общината Алкин Неби.

Съборът в Горичево стартира с велосъстезание в три възрастови групи, като при най-малките участници до 7 години победители станаха Керем Хасан, Озан Олчай и Мелиса Октай. В горната група до 12 години най-бърз беше Еркан Мусфов, следван от Баръш Сейхан и Ерен Реджебов. При най-големите велосипедисти - от 13 до 19 г. първенците бяха Денис Реджеб, Емре Мустафов и Еркан Ервин.

Продължава...
 
Разградчанин се впуска в новото риалити „Игри на волята“
04 August 2019

Дори и да не си падате по тв риалитита, ако сте от Разград тази есен ще имате поне едно основание да следите новия формат „Игри на волята“, който тръгва в ефира на NOVA. И това основание се казва Веселин Панчев.

32-годишният разградчанин вече повече от десет години живее в САЩ, има камион, с който обикаля в Америка. Признава обаче, че докато работи като международен шофьор му е трудно да има сериозна връзка. Зарича се, че ако се пребори за голямата награда в екстремното шоу, ще остане в България, за да създаде семейство и деца, за които все по-често мисли.

Продължава...
 
Над 5000 зрители наблюдаваха конните надбягвания край Завет
04 August 2019

Над 5000 души наблюдаваха конните надбягвания в местността Гемиите край Завет, организирани в рамките на традиционния селищен празник.

В състезанието в събота, което бе кръг от националния шампионат по конен спорт, участваха 80 коня от цялата страна, жокеите се надпреварваха в шест гари на дистанции от 1200 до 3200 метра.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 2182