Търсене

Начало Оживление
Оживление
45-годишна "Шкода Октавия" ще дефилира на абитуриентски бал
21 May 2008

 

От няколко дни напълно реставрирана "Шкода Октавия S"събира погледите на пешеходци и шофьори по улиците на Разград. Ретро автомобилът е произведен в заводите на „Шкода“ през далечната 1963 година. Сега зад волана й е нейният връстник – тамбуристът в Капанския ансамбъл Диян Станев. Ценителят на ретро автомобилите си поставил цел и я постигнал – в небесносинята шкода на абитуриентския си бал ще бъде неговата щерка Радина.

Диян се запалил по старите автомобили преди години, когато Капанският ансамбъл бил на турне в Германия. В Щутгарт артистите влезли в музея на автомобилния гигант "Даймлер-Крайслер", където няколко часа разглеждали всичко що е произвеждано в заводите от основаването им до наши дни.

Продължава...
 
„D2“ и „Gravity Co“ забиват днес тук
09 May 2008

 

Няма шега - довечера в двора на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград има гарантиран супер купон. „D2“ и „Gravity Co“ ще забият точно тук. Поводът – ще бъдат подгряващи групи на концерта на разградските банди „NISMO“ и „Afterlive“. А съвместният концерт е награда от конкурса на „Coca-Cola“ за най-добра училищна група.

Продължава...
 
Кучето и оръжието – първите белези на ловеца
09 May 2008

 

Още с изправянето на маймуната и използването на първата тояга за набавяне на храна, човекът става ловец. А вярната тояга еволюира заедно с него в копие, стрели, арбалет, мускет, кремаклийка, докато се стигне до съвременните образци ловно оръжие. Човек и оръжие еволюират заедно. Пак по пещерно време, в момента в който на първобитния човек му омръзва да скита сам из гората, в краката му започва да се мотае куче. И то с годините става неговият най-верен ловен приятел. И той, песът, с годините еволюира.

Продължава...
 
Разградчанка на световния подиум по красота
07 May 2008

 

Разградчанката Галина Димитрова ще представи страната ни на конкурса „Мисис Галакси“ в САЩ с благотворителната мисия за борба срещу рака на гърдата. В конкурса „Мисис България“, който се проведе на 21 ноември миналата година, красавицата стана лице на Dir.bg.

Галя ще представлява страната ни на големия световен конкурс през лятото. Тя изпълнява всички условия, поставени от организаторите на световния форум, който се провежда от 1988 година до днес.

Продължава...
 
Разградски банди шестват из интернет-класации
25 April 2008

 

Две банди със силно разградско присъствие в тях влязоха в седмичния топ 20 на сайта mp3.bg. “Млък” и “Тортила флет” постигнаха това само няколко дни след като песните им бяха качени в сайта, където много известни и не чак толкова известни музиканти присъстват със свои парчета.

Продължава...
 
“D2” и “Gravity Cо” ще подгряват разградски групи на концерт
23 April 2008

 

На седми април 2008 година започна гласуването в конкурса “Най-добра училищна група”, организиран от Coca-Cola, D2 и Gravity Cо. Конкурсът е отворен за всички групи, в които поне трима от участниците са ученици на възраст между 14 и 20 години, а целта е популяризирането на училищните банди и младите музиканти.

Продължава...
 
Награда за “Невидяната България. Пътешествие в Разградския край”
21 April 2008

 

Филмът на „Арена Медиа“ “Невидяната България. Пътешествие в Разградския край” получи една от двете специални награди на фестивала „На източния бряг“, част от Петото международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.

Продължава...
 
Разградски венчета поеха към Дунава
21 April 2008

 

Разградски върбови венчета поеха към Дунав вчера по обяд, след като местни моми ги пуснаха в река Бели Лом от моста край пощата, както традицията повелява.

Хубавият и слънчев ден изкара разградчани навън за празника. За тях по повод Цветница на площада до Часовниковата кула звучаха песните и ритмите на Капанския ансамбъл. С концерта на открито бе даден старт на кампанията „Разград – град на цветята“.

Продължава...
 
Нана от Гана е първият заявил участие в Панаира на киселото мляко
16 April 2008

 

С всяка изминала година Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти в Разград стават все по-интересни и атрактивни и наистина се превръщат в един хубав празник за местните жители, като същевременно с това привличат и туристи от страната и чужбина.

Продължава...
 
Разградските мажоретки откриват международeн фест в Скопие
11 April 2008


Мажоретките на Разград дават тон на международния фестивал на уличните изкуства в Македония. От 30 май в продължение на десет дена Скопие ще е домакин на голям фестивал със световен формат на всички видове изкуства, зародени на улицата. Ще се видят въжеиграчи, шутове, пиромани ...

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 211 212 213 214 215 216 217 218 219 Следваща > Последна >>

Резултати 2141 - 2150 от 2182