Търсене

Начало Оживление
Оживление
Е.он пише на стълбището и асансьора на 16-етажен блок в Разград
14 July 2008

 

Две прелюбопитни покани-предизвестия с подател „Е.он България Продажби“ АД донесе в редакцията наш читател. Признаваме, досега поводите да пишем за компанията, която се грижи за разпределението на тока и на която плащаме сметките си, са в повечето случаи по сигнали на потърпевши абонати и в критичен тон. Сега нещата, като се абстрахираме, че отново става въпрос за плащания, изглеждат по-скоро комични. Или безхаберни.

Продължава...
 
Веско Тапата: Няма нищо гнило в Дания
11 July 2008

 

Седнали сме в отлично поддържаната градина на Доката /тромпетист в Разградския симфоничен оркестър/ и слушаме увлекателния разказ на гостенина от Дания – Веско Борисов с детския си прякор от баскетбола – Тапата. Двамата – Веско и Донко, са единствените живи създатели и участници от Разград в нашумелия за времето си секстет „Абритус“. Някои са се преселили в отвъдното /като Гошо Панов/, а други, от други градове, са се разпилели по света. Съдба!

Продължава...
 
Гената игра за „Чайка“ на Тато
09 July 2008

В понеделник се проведе търг за луксозните коли на бай Тошо. Националната служба за охрана предложи за продан 20 суперлимузини "Чайка", седем мерцедеса 190, девет волги, 16 лади и 14 роувъра "Маестро". Близо 98 колекционери наддаваха за топпродукцията на съветското автомобилостроене. Австрийски и български бизнесмени и обикновени сеирджии се събраха да наддават и огледат безценните реликви на миналото.


Продължава...
 
Майката на момченцето от фонтана – с международна награда за най-добър грим за роля на Ленин
09 July 2008

В броя си от 16 юни /тук / ви показахме, уважаеми читатели, прототипа на голите момченца във фонтана в центъра на Разград. В разговора ни тогава със строителния инженер Атанас Янакиев стана дума и за още прелюбопитни неща около неговата фамилия. Малко известен е примерно фактът, че Атанас е живял и в къщата с единствения слънчев часовник в Разград и го е правил сам.

Че майка му и баща му са имали един от първите фризьорски салони в столицата на Лудогорието.

Днес ще разкажем още нещо за майката на Атанас – госпожа Райна Николова и нейната работа в Разградския театър.


Продължава...
 
Деца посветиха изкуството си на безопасното движение
07 July 2008

 

Млади таланти от Русе, Силистра, Шумен, Търговище, Кюстендил, Нови пазар, Троян, Варна, Полски Тръмбеш, Велико Търново и цялата Разградска област дойдоха в столицата на Лудогорието за първото издание на Националния детски фестивал за популярни песни, танци и рисунки “Звезден път 2008”.

Продължава...
 
Звукът в колата на Антон е два пъти над прага на болката в ушите
04 July 2008

 

Трудно е да се повярва, но е факт – силата на звука в колата на Антон Монев от Разград е 136.4 децибела. Казано с обикновени думи, това надминава два пъти прага на болката /130 децибела/ от налягането в ушите.

Продължава...
 
Вечнозелена ваза „изникна“ в градинката пред „Абритус“
30 June 2008

 

Вечнозелена ваза се появи преди няколко дни в градинката пред бившия хотел „Абритус“ в Разград, в близост до тротоара в посока „Панчоолу моста“. Тя представлява специална конструкция, наподобяваща амфора и снабдена с капково напояване. По цялата й странична повърхност са засадени иглолистни фиданки, а на върха - ярки декоративни цветя.

Продължава...
 
Могъщи български масони се поклониха пред разградския си Учител
23 June 2008

 

В събота, първия ден на астрономическото лято, пред паметника на патриарха на българските масони Иван Ведър в Разград се събраха членове на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България. Поводът бе отбелязване на първата годишнина от изграждането на монумента на основоположника на масонството в страната.

Продължава...
 
Сали Шишманов отпразнува своята седемдесетгодишнина
23 June 2008

 

Никога не е ставало дума, пък и едва ли той има такива желания, но ако популярният разградлия Сали Шишманов реши да се кандидатира за кмет или за депутат, то едва ли има друг вариант, освен той да бъде избран с голямо болшинство от избирателите.

Продължава...
 
Масони от цяла България идват в Разград утре
20 June 2008

 

Масони от цялата страна ще се стекат в Разград утре за отбелязване на първата година от откриването на паметника на Иван Ведър, основоположник на движението в България.

За приключването на масонската година тук ще пристигне великият майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари Никола Александров с най-високата и последна 33-та степен. Очакват се още върховният командир на тайното братство Петър Калпакчиев 33° и членовете на Върховния съвет 33°.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 211 212 213 214 215 216 217 218 219 Следваща > Последна >>

Резултати 2121 - 2130 от 2182