Търсене

Начало Оживление
Оживление
Телевизионната кула беше най-високото място за любовни срещи
18 August 2008

 

Коя е най-високата точка около Разград, откъдето столицата на Лудогорието може да се види най-добре? Едва ли отговорът на този въпрос затруднява особено разградчаните – разбира се, че това е телевизионната кула. Та нали „извисилата гордо снага“ 30-годишна красавица от Чуката се вижда от почти всяка точка в града. Градежът на радиорелейната и телевизионна станция е завършен през 1978 година, двайсетина години след създаването на телевизията в страната.

Продължава...
 
Геймъри пред компютрите
15 August 2008

Какво е „геймър” и има ли той почва в Разград!? И веднага отговаряме – геймъри в Разград има, но ако си мислите, че тук става дума за нещо извратено, вече бъркате! Нормалният геймър е тийнейджър, който обича през свободното си време да „джитка игрици” или да се събира с приятели, с които да обсъжда същите тези игри. На английски думата за „игра” е “game” и от там – „game-r” – „човек, който играе игри”. За тези, които все още се чудят за какви игри точно става дума, обясняваме подробно, че тук не влизат игри като „федербал” или „шахмат”. Всъщност в тази статия ще си говорим за онези младежи, които не излизат от компютърните клубове, за да „стрелят”, „шофират” и „избиват чудовища” пред монитора. Или да „трупат експириънс”, докато хвърлят зарчета по масата и местят странни фигурки на скелетчетата и зомбита пак по подобие на видяното от екрана. За всички тях ще стане дума по-долу.


Продължава...
 
Легендите от „Металика“ и грандиозното изживяване на един фен
11 August 2008

На 25 юли „Металика“ бяха в България и изнесоха концерт в София като част от тазгодишното им турне. Като човек, израснал с музиката на „Металика“, за мен беше голямо удоволствие да присъствам на концерта на бандата.

Когато „Металика“ идваха за пръв път в България през 1999 г., аз бях студент и имах изпит по практически английски език точно в деня на концерта.

Сега обаче, беше сигурно, че ще отида. Купих си билет още в края на февруари – и се оказах правостоящ, пред сцената!


Продължава...
 
Защо „Елитпазар“ вече не е хайван пазар?
08 August 2008

Защо изграденият преди десетина години със средства по програма ФАР модерен пазар за селскостопански животни и птици в Гецово вече не работи по основното си предназначение. За това ни подсетиха хора, занимаващи се с животновъдство. За да попълват стадата си или да реализират сделка с този вид стока на тях им се налага да посещават различни краища на страната, където има подобни пазари. Преди няколко дни, например, дребен фермер натовари на камиони цяло стадо кози и тръгна за хайван пазар чак в далечния град Раковски. Темата за състоянието на бившия „Елитпазар“ ЕАД – Разград ни подсказа индиректно и Община Шумен, която само преди няколко дни определи терен за изграждане на пазар на животни.


Продължава...
 
Как Божинел съживи запустялата бащина градина
06 August 2008

Божинел Христов е опровержение на твърдението, че на обущаря обувките са скъсани. Той от много години се занимава с озеленяване и ландшафтна архитектура. Няма специално образование, но пък във фирмата му работят едни от най-добрите специалисти в тази област. Във Варна Божинел отговаря за зелените площи на два от най-големите квартали. Там има разсадник и градински център.


Продължава...
 
Местният елит атакува плажовете
01 August 2008

Местният елит, с малки изключения, атакува плажа, за да почива. През най-активния за отпуски месец август ще отмарят почти всички лудогорски кметове. Разградският градоначалник Денчо Бояджиев няма да изневери на стила си и ще отдъхва в Англия. За втората половина на август е насрочена неговата туристическа екскурзия до островната държава.

Съвсем скоро натрупал лек тен, от Албена се завърна областният управител Наско Анастасов. Той бе в курорта няколко дни и се върна отново в Разград заради медицински проблеми с един от синовете си.


Продължава...
 
Конни надбягвания и Емануела за празника на Завет
28 July 2008

 

6000 лв. е тазгодишният награден фонд за традиционните конни надбягвания в местността Гемиите край Завет, по пътя за Исперих. Те ще се проведат идната събота от 11.00 ч. в рамките на селищния празник на града. Средствата са от бюджета на общината, но се очаква по-големите местни фирми да поемат някои от гарите в надбягванията.

Продължава...
 
Летен събор на клуб „Москвич“ край Камчия
25 July 2008

 

От днес до неделя в курортно селище „Нептун“ край Камчия се събират всички членове на клуб „Москвич“-България за лятна национална среща. На сбирката се очаква да дойдат с различни модели от известното соцвозило ценители от Варна, Пловдив, Бургас, Габрово, София, Велико Търново. Очаква се москвичите да бъдат над 40.

Продължава...
 
Два дни и две нощи празнува семейство Хашимови
21 July 2008

 

Два дни и две нощи продължи сватбата на семейство Хашимови от Лозница. Кметът втори мандат Айхан Хашимов и дознателката Вергиния Дъбева се врекоха във вечна вярност първо в събота в Шумен, а снощи пред съгражданите си на стадиона в Лозница.

Половин дузина депутати от ДПС и почти цялото ръководство на полицията в Търговище уважиха поканата и бяха гости на съботното тържество в хотел „Шумен“.

Продължава...
 
Свалиха с автовишка коте от дърво на Ларгото
18 July 2008

 

В сряда по обяд необичайна спасителна операция събра погледите на минувачите по най-оживеното място в Разград – Ларгото. Качено на върха на шестметрова бреза малко котенце предизвика преждевременно тестване на координацията между част от спасителните служби на телефон „112“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 211 212 213 214 215 216 217 218 219 Следваща > Последна >>

Резултати 2111 - 2120 от 2182