Търсене

Начало Оживление
Оживление
“Ориент експрес” за осми път подмина гара Разград
03 September 2008
 


Вчера по разписание прочутият “Ориент експрес” трябваше да премине през гара Разград. Но дори и една така лустросана европейска реликва, която от миналия век кръстосва от Париж до Истанбул, закачат ли й български локомотив, веднага прихваща от българските нрави.

Продължава...
 
Панчо от Гецово смени мечката с акордеон и бензиновоз
03 September 2008
 


Малко след 9.00 ч. миналия петък изпод прозореца на редакцията се чу народна музика. Точно както се взема булка на сватба. Надникнах от любопитство. А отдолу ми се усмихна познат по физиономия, набит мургав мъж с очила и акордеон. Разпознах 48-годишния Панчо - един от членовете на популярната мечкарска фамилия Станеви от Гецово.

Продължава...
 
Мехмед Азиз направи фотокурбан
01 September 2008
На символична пресконференция в кафе “Бавария” в Исперих коресп

 

На символична пресконференция в кафе “Бавария” в Исперих кореспондентът на БТА и “Екип 7” Мехмед Азиз отпразнува 33-години активна фотографска дейност.

Спазвайки традицията, наложена от самия него, на този ден известният исперихчанин принесе в жертва чисто нов цветен филм “FUJI” за късмет и сполука в професията.

Продължава...
 
Асение от Равно стана „Мис Пагане 2008“
01 September 2008

 

В четвъртък вечерта на плувния комплекс в Кубрат се проведе Седмият конкурс за красота „Мис Пагане 2008“. Той бе уважен от народния представител д-р Хасан Адемов, общинските кметове на Исперих, Цар Калоян, Завет и Кубрат.

Пред многобройната публика и журито, с председател бизнесмена Христо Милев, се представиха 45 участнички.

Продължава...
 
Днес в Дома за стари хора честват рожден ден
01 September 2008

 

Днес в Дома за стари хора в Разград са организирали голямо тържество. Най-възрастният обитател там Христо Русев Георгиев навършва 97. В негова чест ще има торта със свещи и жива музика, подаръци и изненади. Заради празника на баща си, тук пристига и Росен Русев – професор и декан на катедра „Английски и френски“ във Великотърновския университет.

Бай Христо е кореняк разградлия. В социалния дом идва преди две години, когато усеща, че не може да се грижи за себе си сам. А тук го заобичват бързо заради благия му характер и хрисимия нрав.

Продължава...
 
Ловът на раци с “комплект №1” – разградски патент
01 September 2008

 

Една разновидност на спортната дисциплина „подводен риболов“ се зароди, а вече и масовизира в Разград. Това е ловенето на речни раци с „комлект N1“ – очила, плавници и шнорхел. С любопитство почиващите на язовир „Пчелина 1“ наблюдават гмуркащи се плувци и са си намерили занимание като броят секундите на гмуреца под водата. Слава Богу, до ден-днешен бройката на потапянето с апнея /задържане на дишането/ е равна на тази на излизането на гмуркача на повърхността.


Продължава...
 
VІІ конкурс за красота „Мис Пагане 2008“
27 August 2008

 

За VІІ пореден път в Кубрат ще се проведе конкурсът за красота „Мис Пагане 2008“. През тези години той фигурираше в различни варианти. В някои издания бе за участнички от градовете, носещи имена на български ханове. В други - само за общини в Разградска област или пък – само за кандидатки от Кубрат.

Продължава...
 
Д-р Анатолий СТОЙНОВ: Експедиция "Демирказън" – до върха без осигуровка
25 August 2008

 

На 25.07.2008 г. тръгнах с автобуса Разград-Истанбул. Присъединих се към четирима представители на русенския клуб "Бяла звезда". На 26.07. сутринта пристигнахме в Истанбул и имахме свободно време за разходка из града. Вечерта се качихме на автобус за град Ниде. На другия ден към обяд пристигнахме и почти веднага се отправихме с минибус към с.Демирказън, което е в подножието на планината Ала Далар, чиито най-висок връх е Демирказън - 3756 м.

Продължава...
 
Заря, италианци и наздравици на старта на ловния сезон
20 August 2008

 

Ако в този несигурен живот има нещо, което не подлежи на съмнение е, че вечерта срещу откриването на ловния сезон всеки, който носи ловно сърце, не си е вкъщи. Традицията се спазва от всички дружинки през цялата им история. Иначе сезонът не е на берекет.

"Екип 7" гостува на три ловни единици на територията на разградското дружество “Сокол”.

Продължава...
 
Ангел Николов – с още една награда от Каварна
18 August 2008

 

Нова награда спечели в престижен конкурс исперихският радиожурналист, наш сътрудник и добър приятел Ангел Николов. Това стана на завършилия в Каварна Национален радиоконкурс “Загадките на Каварна“. Той бе организиран от крайморската община и радио „Каварна“. В него участниците от общинските радиа в страната трябваше да представят по регламент до три рекламно-туристически разширени репортажни разкази /фийчъри/ с времетраене до 10 минути. Радио „Исперих“ се представи с 10-минутно предаване в рубриката „Маршрути“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 211 212 213 214 215 216 217 218 219 Следваща > Последна >>

Резултати 2101 - 2110 от 2182