Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградчани на GRAND PRIX на Италия
19 September 2008

Младен ЦОНЕВ: Бях на “Монца”!!!

 

Малко неща има в този свят, които един истински ферарист просто е длъжен да стори, за да е спокоен, че е изживял живота си пълноценно в червено. Да знае всичко от историята на любимата марка, да получи автограф от Михаел Шумахер, да седне в състезателно “Ферари F1” и да се поклони на легендарната писта “Монца”. Един такъв запален наш съгражданин е Младен Цонев, собственик на фирма за пътна помощ. Още преди години яко вдъхва изгорелите газове на ферарито на Михаел Шумахер. Това става на “Имола”. Миналата седмица той започва своя личен фераристки списък от легендарната “Монца”. След кратко гости на приятелското семейство Тесовски - разградчани, избрали да живеят в Италия, Младен, дъщеря му Цветослава и Даниела са на подстъпите към пистата. Младен разказва:


Продължава...
 
Реджеб Раимов – Бродягата: Сърцето ми е в индийските филми и песни
17 September 2008

От двайсетина години всеки в България вече може да слуша свободно музика от всякакъв жанр, но чалгата в последно време като че ли „превзе“ голяма част от младото поколение. Не минават панаири и сборове без нея. Но поколението, живяло по времето на Тодор Живков продължава да държи на диското, сръбската и гръцка музика и филмите от епохата на социализма. Тези хора имаха шанса да гледат и най-хитовите индийски продукции, които тогава пълнеха киносалоните. За някои тези филми и до ден-днешен са любими, продължават да си ги гледат за десетки пъти, без да им омръзват.


Продължава...
 
Биволицата Петя стана национален шампион
15 September 2008

Биволицата Петя на Недко Митев от добричкото село Овчарово стана шампион и взе голямата награда на Третото национално изложение по биволовъдство, което се проведе в петък на базата на „Елитпазар“ в Гецово. С приз си тръгна и бикът Гриша на Николай Кулов от село Васил Левски, Карловско. Красивото едро животно дефилира първо пред гостите.


Продължава...
 
Славчо НИКОЛОВ от „Б. Т. Р.“: Ако не излееш душата си, няма как да се роди хубава песен
15 September 2008

С невероятен концерт в четвъртък вечерта най-популярната българска рок група „Б.Т.Р.” откри XIV издание на традиционната национална рок фиеста в Разград. С многократен бис разградската публика задържа на сцената музикантите от групата час и половина и направи истинско шоу.


Продължава...
 
Тридневният маратон събра младите хора в Разград
15 September 2008

След шеметното откриване на „Б.Т.Р.” в четвъртък, XVI национална рокфиеста в Разград се проведе както повелява традицията. Тридневният музикален маратон продължи в петък и събота, когато на сцената на ронда се качиха не само разградските групи – „Nismo”, „Afterlive” и неизменните „KCN”, но и банди от цялата страна – от София, Търговище и други градове.

Продължава...
 
86-годишен разградчанин спечели луксозен джип „Ленд Роувър“
12 September 2008

 

Пръстът на съдбата ли се намеси или по-скоро пръстът на водещия телевизионните предавания на Българския спортен тотализатор - бившият национален състезател по волейбол Ивайло Гаврилов, но най-сетне и в Разград се падна една голяма печалба от тотото. Тя е материална – луксозен джип „Ленд Роувър Фрийлендър 2“ и бе изтеглена във Втори тото шанс.

Продължава...
 
Дон Кихот от Голям Поровец строи вятърни мелници
12 September 2008

 

Всяко село си има поне един човек, който поразява със странностите на характера и битието си своите съселяни. И за него казват, че е “малко така”, без да си дават сметка, че тъкмо такива хора са тяхната визитна картичка. Такъв е 75-годишният Салим Реджебов от исперихското село Голям Поровец:

Продължава...
 
Трима исперихчани в подножието на Монблан
10 September 2008

 

В клуба по пешеходен туризъм към туристическо дружество "Димитровец" - Исперих членуват 20 любители на туризма. От 1996 г. председател на клуба е Христо Станев. За последните 5 г. под негово ръководство различни членове на клуба покориха всички балкански първенци.

Продължава...
 
VIP събитие без много VIP
08 September 2008

 

VIP сватба се задава в Разград на 13 септември, събота. Областният управител Наско Анастасов жени първородния си син. Булката също не е неизвестна. Тя е дъщеря на първия частен превозвач в Разград Тони Тонев.


Продължава...
 
Гецовлия печели първия приз за България от легендарния Пардубице
05 September 2008

 

Пресни и парещи до болка са спомените ни от последната олимпиада в Пекин. В Хонг Конг, за разлика от Атина, нямаше българско участие. Дваж по ни е тъжно на нас, разградчани, защото един от участниците в националния отбор - Росен Райчев, е наш съгражданин.

От този дефицит откъм поводи за патриотизъм ни спасява един поглед в далечното минало, когато се наливаха основите. В Гецово е роден и живее един човек, който за първи път печели приз за България от легендарния втори по големина в света стипълчейз в Пардубице, близо до Прага. Към него всички се отнасят като към учебник по история на коневъдството в България. И макар Пеньо Николов Пенев да е вече на 82 години, паметта му за събития от 40-те години на миналия век все още са свежи.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Последна >>

Резултати 2091 - 2100 от 2182