Търсене

Начало Оживление
Оживление
Ряпа като човешки крак измъкнаха в Гецово
24 October 2008

 

Ряпа гигант донесе в редакцията гецовлията Стефан Цонев. Освен че е огромен по размери и тежи над 3 килограма, зарзаватът има и причудлива форма. Той наподобява човешки крак с подбедрица и ходило с леко изкривени и неправилни пръсти.

Семената на зеленчука са хвърлени в рохката гецовска пръст в началото на юли. Месеци наред те са расли и са наливали сок в плодородната лудогорска земя. Когато тия дни мъжът тръгнал да изкоренява кореноплодното, ахнал от изненада.

Продължава...
 
Младен Димитров - единственият разградчанин със собствен делтаплан
24 October 2008

Преди време звъннах на един мой приятел авиомоделист и се похвалих, че имам нов модел самолет “Чесна 400”. Предложих му “хайде да ходим на поляната да летим, имайки предвид да пуснем радиоуправляемия модел в действие. Аз вече летя, бе отговорът отсреща. Малко необичайно ми прозвуча, но той, Младен, сложи силно ударение на местоимението “аз”. Не бе човек, аз наистина летя, допълни той. На делтапланер. Изведнъж се почуствах малък и прикован безнадеждно към земята с моето незначително хоби. Той бе преодолял гравитацията и летеше.

Продължава...
 
Разградчанин с кола като на Луи дьо Финес
20 October 2008

 

За колекционерите на ретроавтомобили 7 октомври е велика дата. Тогава се навършиха точно 60 години от представянето на легендарния модел „Ситроен 2CV“ на автомобилния салон в Париж. Приятният малък френски автомобил е проектиран още през 1939 година от Андре Льофевр и екипа му. Но избухването на Втората световна война го принуждава да скрие, а после и унищожи изработените 250 прототипа.

Продължава...
 
В Цар Калоян избираха мъжки момичета
17 October 2008

 

Женско дружество в Цар Калоян награди две дами на своя сбирка. Отличие за най-мъжко момиче бе връчено на Кадрие Пазвант – жената, която заради побой по време на изборите бе със счупен нос.

Със специално отличие е удостоена и д-р Селиме Карагьозова, за това, че миналата година е прегледала безплатно над 250 жени от общината за социалнозначими заболявания.

Продължава...
 
Разградчанин играе в „Минута е много“
15 October 2008

 

39-годишният Свилен Огнянов от Разград ще се бори за голямата награда в популярното телевизионно състезание „Минута е много“, научи „Екип 7“. Зрителите могат да наблюдават играта на нашенския ерудит в обичайния час на предаването в събота, 18 октомври, по Канал 1 на БНТ. Той ще отговаря на въпросите на легендарния водещ Петър Вучков по темата „физика“ и нейните производни“.

Продължава...
 
Разградчанин къта в дома си 47-годишен „Москвич“
10 October 2008

 

"Москвич 407", произведен в далечната 1961 година, къта в дома си 72-годишният Димитър Дончев от Разград. Съветската гордост, която за времето си бе недостижим лукс за мнозина редови труженици на социалистическа България поради ограниченото производство и безброй чакащи, все още безотказно обикаля родината. 1800 лв. суха пара броил Димитър за автомобила в годините на бурностроящия се развит социализъм, когато средната заплата беше едва стотина лева.

Продължава...
 
Разградчанин превърна дома си в африканска джунгла
08 October 2008
 

По принципа на световния капитализъм и в България богатите богатеят, бедните обедняват. В тази връзка трайно място сред имотните българи вече има аристократичното хоби лов. Още повече, че примерът идва от най-високото място в държавата, както между другото винаги е било. За най-запалените ловци обаче границите на родината отесняха и те хукнаха из целия свят да търсят трофеи.

Продължава...
 
Полицай Ботев – най-добрият на мотор в страната
01 October 2008

 

37-годишният мл. автоконтрольор Бисер Ботев от „Пътна полиция“ към РУ на МВР-Разград е най-добрият полицай на мотор в страната. В края на миналата седмица разградчанинът стана първи по „Майсторско управление на мотоциклет“ - една от петте дисциплини в XVII национално състезание “Пътен полицай на годината-2008“. Призът спечели не с познатия си служебен мотор „BMW“, а с „MZ“, предоставен от организаторите.

Продължава...
 
Разградските мажоретки първи на международен фест
26 September 2008

 

Разградският мажоретен състав към Центъра за работа с деца се върна с първа награда от международния фестивал „Златния помпон“ в Албена.

Талантливите момичета се съревноваваха наравно с 32 групи от страната и чужбина в две възрастови групи при най-малките и най-големите. Чуждестранното участие бе представено от Чехия, Черна гора, Хърватска и Сърбия.

Продължава...
 
Кметовете на Разград и Цар Калоян еднакви според египетския хороскоп
26 September 2008

 

Денчо Бояджиев, кмет на Разград, роден на 2 юли, и Ахмед Ахмедов, кмет на Цар Калоян, роден 17 юли, би трябвало да си приличат като две капки вода, показва египетският хороскоп. Двамата градоначалници са чувствителни, емоционални, с отличен вкус, всеотдайни. Романтични, неотразими и с невероятен късмет. Ценители на изкуството, на красивото и сред природата и в човешките взаимоотношения.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Последна >>

Резултати 2081 - 2090 от 2182