Търсене

Начало Оживление
Оживление
Днес Ивановците си остават вкъщи
07 January 2009

 

Иван е най-разпространеното мъжко име в цяла България. Идва от евангелското Ioannes, старобългарското Ioaнъ, и означава "Бог е милостив" или "Божия благодат". Във всяка фамилия има поне по един Иван. В малкото изключения познаваме двама-трима Ивановци, на които днес имаме повод да честитим.

Продължава...
 
На площада в Исперих посрещнаха 2009-та при -14 градуса, но с 2 бурета вино
05 January 2009

 

Над 200 жители и гости на Исперих се събраха на 31.12. в 24.00 часа на площада пред паметника на Хан Аспарух. С празнично настроение край пищно украсена елха и светещи гирлянди те посрещнаха новата 2009 година. Под звуците на оркестър "Жен Шен" ентусиазирани танцьори тропнаха празнични български хора.

Продължава...
 
Разградчанин печели уикенд в зимен курорт
05 January 2009

 

Разградчанинът Васко Йорданов печели уикенд за двама в зимен курорт на родината през януари. Мъжът е класиран на втора позиция във фотоконкурса на Opel Corsa Black & White и радио N-JOY – “Виж света в черно и бяло” за черно-бяла фотография.

В надпреварата се включиха повече от 230 снимки и фотоколажи от цяла България.

Продължава...
 
Шестото момче на Атче от Печеница е първото бебе за 2009 г.
05 January 2009

 

Момченце с тегло 4.500 кг и ръст 56 см е първото за 2009 г. бебе в Разград. То се роди в 11.15 ч. на 1 януари, съобщиха от отделението по акушерство и гинекология на болницата.

Майката - 32-годишната Атче Хасан от исперихското село Печеница, има още пет деца, всички са момченца.

Продължава...
 
Исперихчанка сътвори миниселце с идиличен дух
05 January 2009

 

Дърво, плоскости, мъх, листа... лепило, железни нерви, въображение и любов.

Това е разковничето за изделията на 24-годишната Ивелина Колева от Исперих, превърнало се в изкуство.

Ивелина е майка на двама сина, на по две и пет годинки. Малкото си свободно време поделя между любимото си занимание – фризьорството, и приложното творчество. Темата, която предпочита, е идилични селски къщи със загатващи елементи от някогашния бит и култура на нашите предци.

Продължава...
 
www.ekip7.bg - в огледалото
29 December 2008

 

Дойде краят на годината, а с него и времето за обзор на случилото се през изминалите 12 месеца. Днес ви предлагаме един по-нестандартен прочит на 2008 г. - „подбрано“ от коментарите под статиите в Интернет-страницата ни www.ekip7.bg. Извадките от вашите читателски мнения публикуваме почти без редакторска намеса. Някои от тях са в стихотворна форма и са колкото тъжни, толкова и забавни. Коментарите, които днес поставяме на вашето внимание, са отлично отражение на действителността и на поредната трудна година, която извървяхме заедно.

Продължава...
 
Коледно парти за децата от Ресурсен център – Разград
22 December 2008

 

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Коледа, Ресурсен център за деца със специални образователни потребности навърши скромните две годинки. Рождения си ден те решиха да отбележат, като зарадват своите възпитаници с весело коледно парти. За доброто настроение се бяха погрижили ресурсните учители, които подготвиха специална празнична програма, изпълнена с жизнерадостни детски игри, съобразени с възможностите на децата.

Продължава...
 
Дядо Коледа отиде при приемните деца
19 December 2008

 

Предпазливо към Дядо Коледа пристъпят хлапета. Искат да бъдат чути, видени и харесани. Някои от тях доближават белобрадия старец за първи път в живота си. Вълнуват се – подготвили са стихчета и песнички, срещу които очакват да получат подаръци.

Социализирани и набрали смелост, те се надяват на подкрепа. От някогашната им плахост има остатъчни парченца. Но желанието за изява и себеутвърждаване доминира силно и взема превес. И има защо.

Това са приемните деца на Разград.

Продължава...
 
Пламен Панчев празнува 60-ти рожден ден
12 December 2008

 

С документална изложба за житейския си и творчески път на спортист, баскетболен треньор и поет посрещна в сряда след обяд приятелите, почитателите и възпитаниците си Пламен Панчев. Във фоайето на библиотеката бяха ценители на изящната словесност, баскетболисти от няколко поколения, проходили в играта все при Панчев и един от най-големите му приятели – най-добрият български треньор по баскетбол Симеон Варчев.

Продължава...
 
Общински фолклорен празник „Единство в многообразието“
12 December 2008

 

В Кубрат започнаха проявите, свързани с Коледните и Новогодишни празници. Първата от тях бе общинският фолклорен празник. Той премина под наслов „Единство в многообразието“. Посветен бе на мюсюлманския празник Курбан Байрам и на предстоящия християнски празник Коледа.

Гост бе народната представителка от нашата област д-р Нигяр Сахлим. На празника присъстваха и кметът на община Кубрат Ремзи Халилов, председателят на Общинския съвет д-р Ибрахим Яхов, заместник-кметовете на общината, общински съветници и кметове на села, бизнесмени.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Последна >>

Резултати 2061 - 2070 от 2182