Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградлийка с ноу-хау за производството на енергия от алкохол
11 February 2009

 

Десетокласничка от професионалната гимназия по икономика в Разград откри нов източник за производство на енергия. Деница Веселинова Иванова направи своя разработка, според която енергия, съвсем безпроблемно, може да бъде добивана от.... алкохол.

Идеята е простичка и не невъзможна. Предвид че всички гениални идеи се посрещат с известна доза скепсис, означава, че и тази може да се реализира, макар и съпътствана с резерви и предубеждения.

Продължава...
 
Седмица на любовта в Кубрат
09 February 2009

 

През 2004 г. в СОУ „Хр.Ботев“ в Кубрат бе разработена и приета здравно-образователна програма „Здравословен начин на живот“. Във връзка с нея и с отбелязването на Деня на влюбените, през тази година бе разработен и проект „Той и тя – равнопоставени в секса и любовта“. Темата е свързана с тези две най-съкровени и интимни сфери в живота на младия човек.

Продължава...
 
Картина от разградски художник за ЧРД на „Подкрепа“
06 February 2009

 

Картина от разградски художник ще подари разградската „Подкрепа“ на националната конфедерация. Рожденият ден на синдикалната организация, който съвпада с рождения ден на нейния лидер и създател д-р Константин Тренчев, ще бъде празнуван в зала „Форум“ на НДК в неделя. Тогава профсъюзната организация става на двадесет години, а докторът отбелязва 54.

Продължава...
 
Емил ЖЕКОВ, сумист, чревоугодник и кулинар:Облизвам си пръстите само след българско ястие
06 February 2009

 

След като вече имаме от няколко години един отличен българин в професионалното сумо като Калоян Махлянов, логично е и целокупният български народ да е спец по тази древна японска религия. Малцина, обаче, вече си спомнят първите. А тъкмо там имаме повод за местна гордост. Защото трудния път към европейските и световни върхове трасира именно феноменалният разградчанин Емил Жеков.

Продължава...
 
„Кръстникът“ Денчо Бояджиев на парти с родените на 28 януари разградчанчета
30 January 2009

 

15-те разградски деца, родени на паметната за града дата 28 януари и техните родители се събраха в сряда на парти, организирано от Общината. Тържеството бе във фоайето на Общинския културен център. Рождениците бяха поздравени с танцови и вокални изпълнения.

Кулминацията бе появата на „кръстника“ на малчуганите – кмета Денчо Бояджиев, който раздаде на всеки свой „кръщелник“ по торба с подаръци. Специални гости на партито бяха и.д. кмет на гр.Орел, Русия, Василий Ерьомин и председателят на Орловския градски съвет на народните депутати Василий Уваров.

Продължава...
 
Въдичари откриха сезона на замръзналия язовир „Бели Лом“
21 January 2009

 

До вчера, от седмици насам Лудогорието беше стегнато от снегове и студове. На два пъти се събудихме при близо минус 20 градуса мраз. Заради това не остана нито един незамръзнал язовир. Какво по-добро за любителите на подледния риболов. Миналата събота, въпреки снеговалежа, язовир „Бели Лом“ стана място, където най-страстните рибари пуснаха въдиците. Първи до водоема в раните часове стигнаха върлите рибари от Разград Петко Радев, Бекир Камбер, водени от шефа на клуба по спортен риболов Цвятко Цветков.

Продължава...
 
Избират бебе на 2008-ма
14 January 2009

 

На 1 март по вече утвърдена традиция ще бъде избрано бебе на 2008-ма. Организатор е неправителствената организация „Жанета“ в Разград, която провежда състезанието за четвърта поредна година под егидата на кмета на града.

Бебетата ще се съревновават в няколко категории – усмивка, фотогеничност, гласовитост... Най-атрактивна остава надпреварата за пълзене. Не по-малко интересни и забавни са и игрите за татковци, а през тази година те ще бъдат по-разнообразни и пленителни.

Продължава...
 
Тежък офроуд на пистата край Стражец
14 January 2009

 

Миналата неделя беше поредният снежен и студен януарски ден, когато върлите любители на офроуда от Разград се събраха отново. На изпъcтреното с различни стръмни наклони трасе край Стражец зареваха мощните двигатели на осем машини. Между тях бяха и две руски джипа „Нива“. Имаше и такива, които бяха дошли само да се наслаждават на гледката и след това оживено да коментират видяното. Тъй като денят беше единствен почивен за изтеклата седмица, преобладаващата част от разградското офроуд общество предпочете семейния уют.

Продължава...
 
Румен Колев препарира еднотонен бизон
12 January 2009

 

Посред най-лютата разградска зима в работилницата на известния таксидермист Румен Колев замириса на индианска прерия. Новото предизвикателство за професионализма на препаратора е отстрелян тия дни бизон. И то не в далечна Америка, а в забравеното и от Господ кътче на България Сакар планина. Животното е еднотонен мъжкар с добре изразени за вида си белези. Огромна близо 200-килограмова глава, увенчана с къси, но яки рога. Волята на собственика е тя да бъде оформена като трофей за закачане на стена. А кожата ще стане килим.

Продължава...
 
Сготвиха украински борш в „Терамаркет“
09 January 2009

 

Цял казан борш по украински /без зеле като руския/ сготви вчера пред магазин „Терамаркет“ разградският готвач Илия Дайнов. Супата от пилешко месо, много зеленчуци и задължителното цвекло беше приготвена на открит огън с дърва.

„Искаме да покажем как се готви украинска супа с алтернативното ни гориво - български дърва.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Последна >>

Резултати 2051 - 2060 от 2182