Търсене

Начало Оживление
Оживление
Румен Колев улови скоростта на намибийски гепард
25 February 2009

Нищо не е в състояние да ограничи творческия размах на разградския таксидермист Румен Колев. За него се знае, че никое животно не е успяло да го постави в невъзможност да го препарира. Но това вече не е достатъчно за Румен. Той търси нови предизвикателства. И едно се появи тия дни в работилницата на препаратора. Млад гепард, отстрелян от варненски бизнесмен. Нашият съгражданин е получил поръчка да “постави” най-бързото животно в обичайната за него среда. А хищникът е бил отстрелян на сафари в Намибия.

Продължава...
 
Завърши „Седмицата на любовта“
18 February 2009

 

В СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат завърши „Седмицата на любовта“. Тя бе организирана от десетите класове и свързана с отбелязването на Деня на любовта – 14 февруари. За целта бе изработен специален проект „Той и тя – равнопоставени в секса и любовта“. Пред цялата седмица имаше различни прояви, върхът на които бе шоупрограмата „Купон без риск“. В нея се включиха ученици от ІХ до ХІІ клас на училището, учители и самата директорка на школото Татяна Дочева.

Продължава...
 
Часовникар и технолог са новите царе на ракията
16 February 2009

 

За седми пореден път разградската група ИРА /Инициативни ракиджии атакуват/ събра членовете си на традиционния конкурс-дегустация за домашно произведени ракии. Като едно затворено общество, облечена в черно, поради и мистичния петък-13-ти, групата се събра в „Кръчма за приятели“ и след като изпя химна си „Ракийчице“ на група „Черно фередже“, пристъпи към действия. За по-ползотворната работа пак се беше погрижила фирмата на братя Колеви. Бяха предоставени няколко бъдещи колбасарски хита – свинска пастърма, луканка, както и още по-подобрения вариант на салама „Чорбаджийски“, добил широка популярност с невероятните си вкусови качества.

Продължава...
 
Стефан Данаилов е отново царят на домашното вино
16 February 2009

 

В „Кръчма за приятели“ в Разград се проведе дегустация на млади вина, реколта 2008 г. Тя беше организирана от разградската асоциация на производителите на домашни вина, ръководена от Стефан Данаилов.

В традиционната надпревара, която се провежда за шести път в навечерието на Трифон Зарезан, се включиха десет производители: Янко Киров, Стефан Данаилов, Георги Атанасов, Данаил Иванов, Генади Гатев.

Продължава...
 
Клуб „Трабант“ от Лозница - твърдо зад Соломон Паси
16 February 2009

 

Преди броени дни НДСВ издигна кандидатурата на Соломон Паси за генерален секретар на НАТО. В четвъртък на редовното седмично заседание на Министерския съвет военният министър Николай Цонев официално представи кандидатурата, а кабинетът я подкрепи. Официалният документ бе подписан в петък. Това е известно на всички, които се интересуват от политика. Ние ще припомним нещо прелюбопитно от биографията на Соломон Паси, пряко свързано с нашия край.

Продължава...
 
Роди се Наско Анастасов ІІ
13 February 2009

 

Вчера областният управител Наско Анастасов почерпи журналистите за раждането на първия си внук, който носи неговото име. Малкият Наско е плод на любовта между големия му син Борко и Мария, дъщеря на крупния местен автобусен превозвач Тони Тонев.

Продължава...
 
Само двама минават под венчило утре
13 February 2009

 

Само една двойка влюбени са избрали символичната дата 14 февруари, за да минат под венчило. Павел Георгиев Драгнев ще каже своето съдбоносно „да“ на своята избраница Мариана Маринова Илиева точно в 16 часа на Свети Валентин. Двамата млади ще чуят сватбения марш в присъствието на близки и приятели с по-кратък и семпъл ритуал, след което ще се отдадат на вечерно тържество.

Продължава...
 
Св. Валентин или Св.Трифон празнуват в Разград
13 February 2009

 

През последните години празникът на любовта намира място в българския празничен календар, макар и все още неофициално. По традиция, дори е противопоставян на чествания у нас празник на виното. Дали Свети Трифон е влюбен до безумие или Свети Валентин е пиян от любов - всеки сам решава. Важното е, че има ден, в който можем да налеем хубаво българско вино в чашите и да отпразнуваме щастието, че сме влюбени!

Свети Валентин е католически празник, който се празнува на 14 февруари.

Продължава...
 
Малки сувенири и плюшени играчки избира Разград за 14-ти
13 February 2009

 

Бельо, плюшени играчки, дребни сувенири, шоколадови сърца... Такива са предпочитанията на Разград, с които той възнамерява да изненада любим човек за утрешния празник. Категорията тийнейджъри остава най-преданата потребителска група, но нейният избор се спира около по-евтини и символични артикули като малко плюшено сърчице, „валентинка“ или сладкиш в символична форма.

Истината е, че празникът набира популярност в Разград, затова търсим начини да привличаме клиенти, споделят търговци.

Продължава...
 
Бизнес и изкуство в „Любов и вино“
11 February 2009

 

Бизнес и изкуство, любов и вино се преплитат в едно в празничната композиция, организирана от Община Разград. Спектакълът е насрочен за 18 часа на петъчната вечер във фоайето на Общинския културен център.

Специален гост на проявата е Уана Колческу от румънския град Калараш, собственик на винарна. Дамата е съчетала бизнеса и изкуството така, че организира пленери по пластика и изобразително изкуство за български и румънски творци. Освен това, винарните й изби наподобяват същинска изложбена зала.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Последна >>

Резултати 2041 - 2050 от 2182