Търсене

Начало Оживление
Оживление
Симона Статева беше посрещната като звезда
15 May 2009

 

Симона се завърна в Разград във вторник след елиминацията от „Мюзик Айдъл“. И веднага пристигна в любимото си училище, за да се срещне със съученици и учители.

Вчера ръководството на ОУ „Васил Левски” с помощта на педагози и ученици подготвиха подобаващо посрещане на Божието творение, прославило Разград. Всички бяха излезли на двора на учебното заведение, за да поздравят Мони с песни и танци за успеха, който тя постигна, доказвайки, че талантът няма възраст.

Продължава...
 
„Мис Пагане 2009“ избраха в Исперих
15 May 2009

 

Домакин на тазгодишното издание на традиционния конкурс за красота „Мис Пагане“ бе Исперих. По статут да дефилират на подиума право имат момичета от градове с имена на прабългарски ханове. Онази вечер публика и жури аплодираха 18 момичета от Североизточна България: Кубрат, Тервел, Омуртаг, Дулово и Исперих.

С короната „Мис Пагане 2009“ бе удостоена Ивелина Димова, на 19 години - дванадесетокласничка от град Кубрат.

Продължава...
 
Расови москвичи ръмжаха край Калофер
11 May 2009

 

Преди седмица в местността Паниците, на 6 км от Калофер, се проведе националният пролетен събор на клуб „Москвич - България“. Включиха се над 50 собственици на руския автомобил от Русе, Добрич, Варна, Пловдив, Стара Загора, София и населените места около Калофер. Към тях се присъединиха осем вартбурга, един трабант и едно жигули. В сбирката взеха участие и четирима разградчани – първи тръгнаха рокерът-ветеран Емил Чанков, който в последния момент вместо москвича си подкара „Опел“-комби и Пеньо Костадинов с „Москвич 21412“.Продължава...
 
Европейска сватба сред антична колонада
08 May 2009

 

Точно на Деня на Европа - 9 май, разградчаните Николай и Сабина ще сключат граждански брак. Те са решили, че това трябва да стане именно във вила „Урбана“ – в Археологически резерват „Абритус“. От Регионалния исторически музей веднага откликват на оригиналното желание на младите, още повече, че експозицията в двора на музея и красивият парк са разкошен фон за сватбени снимки и клипове. Във вила „Урбана“ ще бъде поставена лека празнична украса, която по никакъв начин няма да навреди на историческите ценности.

Продължава...
 
Брейкаджиите от „Феникс“ - на живо
29 April 2009

 

Утре вечер е първият самостоятелен концерт на „Феникс” към ЦРД – Разград. Шоуто е от 19.30 в залата на Филхармонията. Ръководителят на брейк денс формацията Иван Стоянов обещава, че публиката ще види цели 10 танца, а част от тях ще бъдат върху музикални изпълнения на живо.

Брейк надиграване ще има върху бийт бокс, а също на фона на руски рап, изпълнен от Вики и Илия /също възпитаници на ЦРД/.

Продължава...
 
„Три банди, една сцена, обща цел!“ успя
27 April 2009

 

По инициатива на група „NISMO”, с участието на „Veil of ignorance”, „Ярост” и индивидуалният изпълнител Танжу Чолак, в събота вечерта се проведе благотворителен концерт. Под мотото „Три банди, една сцена, обща цел!”, разградските млади музиканти събраха много публика и направиха страхотно представление. Цялата сума от билетите за вход – 632 лв., ще бъде дарена на Дома за деца от предучилищна възраст, лишени от родителски грижи в с.Осенец.

Продължава...
 
Победителите от „Живот без дрога“ правят благотворителен концерт
24 April 2009

 

Концертът на 25 април дава отговор на логичния въпрос: „Каква е съдбата на авторските песни след края на „Живот без дрога”?”, чува ли ги още някой, продължават ли да се изпълняват и при други поводи. Със сигурност наградените парчета на “NISMO” и “Veil of ignorance” ще прозвучат на благотворителния концерт утре вечер, а също песента, с която в конкурса участва група „Ярост“. Рокерите ще изпълнят и други авторски песни, както и кавъри на известни групи. Между метъл изпълненията ще рапира Танжу Чолак, чиято звезда също изгря благодарение на конкурса за авторска песен с ангажирано послание против наркотиците.

Продължава...
 
С 2000 снимки разградчанинът Иван Иванов запечата европейския „Дакар“
22 April 2009

 

Преди десетина дни се проведе офроуд състезанието „BaJA SAXONIA 2009“- Германия. В тазгодишния европейски аналог на рали „Дакар“ се включиха 190 пилота с мотоциклети, ATV, джипове и камиони. Между тях беше и български офроуд отбор, съставен от 5 джипа, 4 ATV и 2 мотора. В групата - не като състезател, а като фотограф, беше разградчанинът Иван Иванов, известен със страстта си към ATV и капитан на отбора „Polaris Raising Team“-Троян.

Преди около седмица българският тим тръгна от Националния стадион в София. Мотоциклетите, ATV-та и джиповете бяха натоварени на специално пригодени ремаркета и платформи.

Продължава...
 
Пламен Симеонов и Красимир Узунов създават райско кътче край Разград
03 April 2009

 

Няма как - след пролетта ще дойде лятото, а с него и жегите, които от година на година ни мъчат все повече. Тогава отново ще възникне въпросът – има ли къде разградчани, гостите на града, всичко „мало и голямо“ да избягат от горещините. Досега отговорът никога не е бил убедителен. Сега, макар и все още в бъдеще време, той е твърдо „да“.

Само на два километра от Разград кипи строеж на развлекателен център. Той включва голям открит овален басейн с вместимост 12 000 куб. м и дълбочина 1.80 м, както и друг по-малък на по-високо ниво с открити лежанки за воден масаж, гейзер и водопад.

Продължава...
 
Десетокласници премериха стола на Наско Анастасов
01 April 2009

 

Десетокласниците от ПМГ „Акад. Н. Обрешков“ - Разград Сиана Иванова и Илия Илиев си поделиха вчера отговорностите на областния управител. Сутринта те бяха приети от титуляря Наско Анастасов, който им разписа пълномощни, с които да го представляват. След като се премериха на губернаторското кресло, младежите бяха запознати с работата, която се върши в областната управа.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Последна >>

Резултати 2021 - 2030 от 2182