Търсене

Начало Оживление
Оживление
Генади Гатев - Гената отново ще играе за „Чайка“ на Тато
22 June 2009

 

За мечтите граници и препятствия няма. Това правило особено важи за разградския ресторантьор и бивш общински съветник Генади Гатев – Гената. Неговата мечта да кара и да се вози в луксозна „Чайка“ от Живково време още не е залиняла .

Гената проявява нестихващ интерес към возилата на политбюро и на неговия едноличен лидер. Затова отново ще участва в организирания търг с тайно наддаване. Събитието ще бъде в края на първата седмица на юли в гаража на НСО. За продан са предложени 33 коли от тринадесет марки. Между тях има и шест автомобила „Чайка ГАЗ 13“.

Продължава...
 
Произведения на млади скулптори естетизират градската среда
12 June 2009

 

Една хубава идея на Община Разград вече е материализиран факт, който може да се види, пипне и достави естетическо удоволствие на жителите и гостите на града. Става дума за единадесет скулптурни произведения, дело на абсолвенти от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, които в сряда бяха експонирани в градинката до Часовниковата кула и във фоайето на Общинския културен център. За художествената стойност на пластичните творби от камък и дърво няма да говорим, тъй като това е от компетенциите на познавачите на този художествен жанр.

Продължава...
 
Екзотична ботаническа градина на 27 километра от Разград
10 June 2009

 

Своеобразна ботаническа градина расте на 27 километра от Разград. Неин стопанин е 52-годишният Йордан Йорданов от Лозница.

Екзотични растителни видове красят двора на мъжа и го пълнят с красив букет ухания. Тук, на улица “Ивайло“ 12, могат да се видят истински маслинови насаждения, дръвчета нар, портокали, лимони, дафинов лист или черен пипер... Гледката се допълва още от дръвче бадем, облагороден дрян, облагородени къпини, смокиня, лешник.

Продължава...
 
6,5-метров "Ескалибур" вози абитуриентката на Панчев
27 May 2009

 

С 6.50 м снежнобяла ретро лимузина „Ескалибур“ пристигна на бала си снощи голямата дъщеря на известния в Разград, областта и страната бизнесмен Йордан Панчев - Ралица. Убийствено красивата машина бе ескоритирана отпред и отзад от гвардейци на бели коне.

Ралица – абитуриентка от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, бе като принцеса в бледорозовата рокля с лебедово наметало и 1200 камъка „Сваровски“ по тях.

Продължава...
 
Някой си Кирил от Русе пои Разград
27 May 2009

 

Истинско произведение на изкуството се появи на Ючкурналията в Разград. Метална чаша, прикачена със синджирче за чешмата, вече утолява жаждата на хората в необичайните за май жеги.

Съдът е подарък от някой си Кирил от Русе. За да е сигурен, че дарението му ще остане дълго на чучурите по предназначение, русенлията е отправил към жадните в Разград следното послание „Не кради! Господ ще те накаже!“

Продължава...
 
Як офроуд разтърси местността Ямата край Кубрат
27 May 2009

 

За първи път от много години Кубрат усети острия мирис на изгорели бензинови пари. В неделя в местността Ямата се проведе първото в историята на градчето състезание по офроуд. То бе за мотори, АТV и джипове. Участваха 20 състезатели от областта.

В категорията на мотоциклетите мераклиите да пробват трасето бяха само двама с машини до 250 кубика. Първи видя карирания флаг Бюлент Расимов с машина „Хускварна“ от мотоклуб „Иннстрой“ - Беловец. След него със същата марка се нареди Бейхан Мустафов.

Продължава...
 
Лили Иванова стана кооператор
22 May 2009

 

В сряда следобед започнаха тържествата по повод 100-годишния юбилей на ПК „Наркооп“ - Кубрат. Това стана в близкото село Медовене, където бе открит основно обновен местен магазин. Сред гостите бяха областният управител Наско Анастасов и зам.-председателят на ЦКС Марин Дончев. Губернаторът преряза трикольорната лента и направи първата покупка от магазина - мъжки чадър.

Продължава...
 
Калоян се обясни на Хубавата Елена не с картичка, а с билборд
22 May 2009

 

„Обичам те, мило!!!“. Какъв по-добър начин от този има човек да изрази любовта си към някого? Да го напише. Но не на анонимна картичка в букет с цветя, а ... на билборд.

Огромното, нестандартно, романтично и не на последно място – скъпо обяснение в любов е подписано от момче на име Калоян. И не само, че не е анонимно, а дори е на фона на снимка от личния му архив, запечатала целувка с любимата му.

Продължава...
 
Абитуриентка се вози с кабриото на своя директор
22 May 2009

 

Стоян Минчев, директор на селскостопанската гимназия „Ангел Кънчев” в Разград кавалерски реши да бъде шофьор на абитуриентка от повереното му училище. Жестът бе пряко свързан със социалния статус на момичето. Точно в 19.00 часа на 20 май Минка от паралелка „Ветеринарен техник“ слезе на площад „Възраждане“ от маслено зеленото „Ауди“-кабрио на своя директор.

Непосредствено след тях пътуваше шареното автобусче на център „Емилиян“, което бе превоз за бала на Искрена Димитрова.

Продължава...
 
Зрелостник се сдоби с лека кола
22 May 2009

 

Напук на кризата абитуриент получи ценен подарък от своите родители. В месеца на баловете Саид Ибрям от Богданци се сдоби с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ за 4000 лева.

В същото време самуилското село имаше възможност да съпреживее радостта на младежа. Близо 400 човека бяха поканени на тържествена трапеза в ритуалната зала, за да ознаменуват мига, в който момчето завършва училище.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Последна >>

Резултати 2011 - 2020 от 2182