Търсене

Начало Оживление
Оживление
Ганчо Йорданов от Топчии притежава автографи и от покорителите на Луната
20 July 2009

 

Точно преди четиридесет години за пръв път в историята на земната цивилизация човешки крак стъпва на Луната. Американският космически кораб „Аполо 11“ с екипаж астронавтите Нийл Армстронг, Едуин Олдрин младши и Майкъл Колинз излита на 16 юли 1969 г. След 76 часа полет в орбита около Луната от него се отделя лунният модул „Нигъл“ /Орел/, на чийто борд са Армстронг и Олдрин. Колинз остава в командния модул „Колумбия“.

В 20 ч., 17 м. и 43 сек. на 20 юли „Нигъл“ каца на Луната.

Продължава...
 
Две разградлийчета - стипендианти на частни средни училища в чужбина
17 July 2009

След едногодишно обучение в чужбина в Разград се завърнаха Николай Кившанов и Райко Станев.

Двете момчета са възпитаници на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Миналата година те заминават да учат съответно в САЩ и Великобритания на пълна държавна стипендия от държавите домакини. Изпраща ги програма за обмяна на опит, чиято цел е да усъвършенства техния английски език.

Ники и Райко са десетокласници. Двамата се явяват на множество изпити, преди да заминат зад граница.


Продължава...
 
„Лудогорче“ омагьоса Реймс
13 July 2009

За пореден път „Лудогорче“-тата представиха достойно Разград и България в чужбина. От сцените на фестивала „Sacres du folklore” в Реймс, Франция, от 18 до 23 юни децата предадоха на зрителите своя дух, емоционалния заряд на българския танц, богатството на ритмите и душевността на българите. На тържествена церемония трудът на децата беше възнаграден, освен от многото аплодисменти на зрителите, и от организаторите - с връчване короната на фестивала и диплом за динамизъм и богата хореография.


Продължава...
 
Две села честваха заедно Св. Прокопий
10 July 2009

По време на тържествена служба в храма „Св. Димитър“ отец Цоньо освети меда на пчеларите от Балкански и Осенец навръх летния ден на пчеларя, чийто покровител е Свети Прокопий.

Тази година двете кметства и двете читалища решиха да обединят усилията си и да празнуват заедно в Балкански, където пчеларските традиции са сред най-силните в цялата област.


Продължава...
 
58 се пуснаха да преплуват „Пчелина 2”
10 July 2009

В сряда следобед бе възстановена една стара традиция, свързана с водните спортове в Разград – преплуване на язовир „Пчелина”. Последният опит да се организира такова състезание бе преди 4 години. А истинското началото се е покрило в забвение от натрупалите се години. Сега движеща сила на идеята е на експерта по спорт в общината Валери Бойчев и на шефа на „Гражданска защита“ инж.Петко Петков.


Продължава...
 
Бунтарите на Америка за пръв път в България
08 July 2009

Българските фенове на „Limp Bizkit“ имахме уникалната възможност да наблюдаваме бандата в оригиналния й състав, за пръв път в страната ни, на 29.06., в пълната зала „Фестивална“ в София.

Въпреки очакваното от някои повече шоу, отколкото музика, Фред Дърст беше в добро настроение и изпя перфектно всички най-известни песни на „Limp Bizkit“ – „Nookie“, „Break Stuff“, „Take a Look Around“, „My Way“, „Rearranged“, „Rollin’“, „Behind Blue Eyes“, „My Generation“ и др.


Продължава...
 
230 деца пяха и танцуваха за безопасно движение
06 July 2009


230 участници от цялата страна дойдоха в Разград за Второто издание на Националния детски фестивал за популярни песни, танци и рисунки „Звезден път 2009“.

Фестивалът започна в петък сутринта с танцова програма. Същия ден вечерта пред Общинския културен център се проведоха състезателни игри по безопасност на движението, които провокираха децата да мислят за правилата на пътя. Тогава бе даден и официален старт на проявата в Разград.

Продължава...
 
Водата на „Пчелина“ става за къпане
06 July 2009


Водата на язовир „Пчелина” в едноименната местност край Разград става за къпане. Това са показали последните проби, направени преди няколко дена в Регионалната инспекция по опразване и контрол на общественото здраве.

Водата няма отклонения по цвят и мирис, а откритите в нея нитрати и фосфати са доста под максималните допустими граници, казват експертите от здравната инспекция.


Продължава...
 
Софиянец си хареса антика в Разград
03 July 2009

 

В тези горещи летни дни особено изкефени са всички собственици на автокабриолети. Най-вече пред погледите на „завистливи“ пешеходци по улиците и булевардите. А когато кабриото е ретро, всички със затаен дъх оглеждат машината.

Тази седмица млад, но заможен столичанин ще откара от Разград истинско ретро кабриобижу. Това е „Шкода Октавиа 450“-кабриолет, производство 1958 г. Автомобилът е собственост на известния в Лудогорието рестравратор на коли от миналия век Пламен Пенчев.

Продължава...
 
Бате Наско обзаведе триколката си с душ
01 July 2009

 

От няколко месеца рядко срещано моторно превозно средство се движи из Исперих и привлича любопитните погледи на минувачите. Мототриколката "Велорекс" на Атанас Йорданов е напълно реставрирана. Бате Наско /както всички го знаят в града/ е автомонтьор от дълги години с увлечение по ретро мотори и автомобили. Въпросната мототриколка е произведена в заводите "Ява" в бившата Чехословакия през далечната 1964 г.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Следваща > Последна >>

Резултати 2001 - 2010 от 2182