Търсене

Начало Оживление
Оживление
Малка ревизия на езиковите каламбури из исперихските аптеки
28 August 2019

За начало искам да уверя негово величество читателя, че разказването не е като четенето. Разказвачът не е наясно какво ще прави неговият читател, дори когато всичко е поднесено добросърдечно. Нека подготвя читателя, като му обещая със сигурност, че ако се посмее през следващите 5 минути, ще изгори 5000 калории. Ще има и благодарност от разказвача.

В Исперих винаги е имало много духовити хора.

Продължава...
 
В стара къща намериха писмо отпреди 80 години с обещание за вярна служба на Царя
28 August 2019

При ремонт на къща на улица „Васил Априлов“ в Разград /срещу църквата/ строители се натъкнаха на изключително сантиментална находка - писмо до редакцията на вестник „Черно море“. Писмото е на 80 години и датира точно от 16.06.1939 година.

Продължава...
 
Лудогорският маратон победи и чумата, и чиновниците в Разград!
25 August 2019

Шестото издание на Лудогорски маратон се състоя в събота и неделя в местността Пчелина край Разград. Близо 200 участници премериха сили по суша и вода. Почти всички си тръгнаха доволни от преживяното. Това е най-важното, защото участниците са не просто бегачи, плувци и велосипедисти, а преди всичко съвременни интелигентни хора, които търсят не само приключението, а и смисления модерен начин на живот в хармония с природата.

Продължава...
 
Първи Народен събор „Събрало се е наше село“ в Побит камък
25 August 2019

В истински празник не само за местната общност в село Побит камък се превърна Първият Народен събор за песни и хора, раздумки и обичай, традиционни гозби и всенародно веселие „Събрало се е наше село“. В съботния следобед на откритата сцена в Етнографския музей на селото се изявиха състави от целия регион, които пазят живи фолклорните традиции. В самото начало жителите и гостите на селото имаха възможността да се докоснат до миналото, свидетелства за което се съхраняват в музея.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл бе специален гост на фестивал в Търгу Жиу
25 August 2019

Капанският ансамбъл бе специален гост на Международния фестивал в румънския град Търгу Жиу „Фолк приятели заедно“, в който участваха състави от Украйна, Молдова, професионален местен състави и професионален фолклорен ансамбъл от Тимишоара.

Концертите и дефилетата бяха предавани на живо всяка вечерна по националната телевизия „TV Sud“.

Продължава...
 
Изселник в Германия с разградски корени изнесе концерт пред родната си публика
25 August 2019

Тричасово музикално пътешествие из европейските столици организира в петък на площад „Ларго“ в Разград съгражданинът ни Николай Ненов, който преди 35 години избира за свой дом далечна Германия. Пространството пред паметника на Майстор Манол се изпълни с мелодичното звучене, излизащо изпод пръстите на музиканта. От класика през евъргрийни, до популярни мелодии – музикалните тонове на познати произведения бяха претворени в електронна музика с помощта на клавишния синтезатор.

Продължава...
 
Хотелиерите стискат палци на „Лудогорец“ за Лига Европа, за да се увеличат гостите от чужбина
22 August 2019

201 000 лева са приходите на местата за настаняване в Разградска област през юни, като 66 000 лева от общата сума са платени от чуждестранни гости, показват данните на Националния статистически институт. В сравнение с предходния месец постъпленията на хотелиерите са нараснали с общо 31 000 лева, 26 000 лева от които са от граждани на други държави.

Продължава...
 
Малки и големи кубратчани на екскурзия във Вонеща вода
22 August 2019

21 деца и техните родители, посещаващи Центъра за обществена подкрепа в Кубрат, участваха в четиридневна екскурзия до село Вонеща вода, близо до Велико Търново. Тя се осъществи по проект„Организиране и провеждане на екскурзия за деца и техните родители, ползващи социалната услуга – Център за обществена подкрепа в гр. Кубрат“.

Продължава...
 
Деца от Дянково спечелиха регионалното състезание по ислям
22 August 2019

15-то регионално състезание по основни познания за исляма се проведе в сградата на Районно мюфтийство – Разград. В надпреварата се включиха 10 курса деца със сериозни теологически познания, които се състезаваха поотделно. Надпреварата премина в три кръга. В първия децата решаваха тест. Вторият кръг беше свързан с четене наизуст на късите сури от Корана и изразително четене. И третият кръг бе за практически знания – извършването на намаз.

Продължава...
 
През Алпите при кравите, шоколадите, часовниците и банките
22 August 2019

Дестинацията, която избрах за тази година, бе седемдневна екскурзия до Австрия, Лихтенщайн, Швейцария и Италия. Пътем минах през още 5 държави, така че за седем дни посетих 9 страни. Общо изминахме над 4 000 километра с луксозен автобус. Е, множко път падна, но пък в автобуса, както е обичайно вече, имаше климатик и видео, предлагаха се изстудени безалкохолни напитки, минерална вода и бира, както и кафе, тъй че туй е най-малкото, на което може да върже кусур свикналият на всичко българин...

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 2182