Търсене

Начало Оживление
Оживление
Пъдпъдъкът тази година по-малко от лани
12 August 2009

 

Падналият пороен дъжд в четвъртък през нощта обърка плановете на много ловни дружинки от Лудогорието да открият лова на пернат дивеч по заслоните в горите. Причината е голямата кал и почти пълната непроходимост за автомобили. Тъкмо това не позволява ловджиите да се повеселят в лоното на природата в очакването на съботната утрин, за да тръгнат веднага по полята. Тази година запознати със ситуацията се оплакват, че там, където не е имало синхрон между ловци и зърнопроизводители, няма да има пернат дивеч. Обичайното дискуване след жътва на много места вече е факт и това е прогонило пъдпъдъците от обичайния им ареал.

Продължава...
 
3000 моторджии на Пчелина
10 August 2009

 

Близо 3000 бяха участниците в националния мотосъбор, който се проведе през уикенда на Пчелина. Моторджии от цялата страна, Германия и Турция, както и многобройна публика три дни се забавляваха в красивата местност край Разград. Имаше много състезания, атракции, песни, танци, както и „задължителните“ бира и кебапчета.

Продължава...
 
Преди 30 години разградчанин зарязва часовникарството, за да тръгне по язовирите
10 August 2009

 

Идеалният вариант в този живот е да превърнеш хобито си в професия. Малцина обаче могат да си го позволят. А успелите, обикновено успяват и в живота. И не задължително с имоти и пари в банки, а просто живеят на пълни обороти и изпитват радост и удовлетворение от това, което правят.

Такова рядко съвпадение на хоби и професия е белязало битието на нашия съгражданин Цвятко Цветков.

Продължава...
 
Офроудаджията Иван Иванов покори връх Чумерна със своята „Тойота“
07 August 2009

 

Иван Иванов е един от първите, поставили началото на офроуда в Разград и вече от години се е отдал на този екстремен спорт. През неговите ръце са стегнати не един или два джипа, мотори и камиони. Няма препятствия и климатични условия като кал, сняг, вода, които да са попречили на машините му. Ванката е редовен зрител на офроуд състезания, които се провеждат на територията на Североизточна България. Той е винаги между 20-те върли разградчани, привърженици на офроуда. С тях той кара заедно по баири, поляни и стръмни участъци из Лудогорието.

Продължава...
 
Островче на хармонията
03 August 2009

 

Малък оазис! Удивителен простор с омайващо излъчване! А ти и природата дишате дълбоко и спокойно. Не, това не е мираж, а реалност – само на 7 км от Разград.

СПА център – /понятие, възникнало от името на белгийско градче /SPA - Sanus pro aqua - здраве чрез вода/ - осъществената мечта на братята Илко и Павлин Илиеви от гр. Търговище. Популярни и уважавани в съседния ни град заради работните места /над 300/, които са създали за техните съграждани във фабрика „Мебел стил“ и, разбира се, заради добрия резултат – съвременни, красиви мебели, изпълващи домове, офиси и хотели из цялата ни страна.

Продължава...
 
Фолкдивата Яница пее на празника на Завет
31 July 2009

 

Звездата на „Пайнер“ Яница ще е тазгодишният гвоздей в програмата за празника на град Завет. Тя ще пее утре вечер от 22.00 ч. на стадиона в градския парк. Преди нейното появяване на сцената, от 18.00 ч. заветчани ще могат да наблюдават детски карнавал. В 19.30 ч. концерт ще изнесат танцьорите от фолклорен ансамбъл „Завет“ и групите за стари градски пресни към местния пенсионерски клуб.

Продължава...
 
Вкусното кисело мляко, музиката и танците победиха рекордните жеги
27 July 2009

 

През едни от рекордно горещите летни дни Разград забрави за жегите и се посвети на красотата на музиката, песните, танците и вкусното кисело мляко. Тридневният Панаир на киселото мляко, съчетан с Фестивала на народните традиции и художествените занаяти омагьоса разградчани и привлече в града ни много чуждестранни гости от над 15 страни по целия свят.

Продължава...
 
Белгийските скаути: Имате още мнооого работа!
24 July 2009

 

Ама тези деца наистина много работят. В никакво друго състояние не съм ги виждал при неколкократните си срещи с тях. Сериозно! Иде реч за белгийските скаути, разквартировали се край хижата на Туристическо дружество „Буйна гора” на Пчелина. Те вече са две групи. Първите 55 човека на възраст от 16 до 18 години дойдоха още миналия петък. Вчера пристигна и втора група от 17 човека. Всички те са дали дума на Община Разград, че местността Пчелина ще бъде чиста след техния десант. Започнаха от язовирната стена на „Пчелина 2”.

Продължава...
 
Стол–великан
22 July 2009

 

Стол с височина 4.60 м ще бъде една от атракциите на откриващите се утре в Разград Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Великанът вече е монтиран на площада пред новия театър. Той е изработен от 62-годишния разградчанин Радослав Русев.

Продължава...
 
Счетоводител отгледа над кило домат
22 July 2009

 

Рекордно голям домат отгледа на вилата си край Разград 62-годишният Любен Йорданов.

Зеленчукът тежи цели 1.075 кг и е първенец по размери сред останалите домати от сорта „гигант“ в оранжерията на разградчанина.

Обиколката му е не по-малко впечатляваща – 44 см, при диаметър над 14 см, похвали се гордият собственик на огромния домат в редакцията на „Екип 7“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Последна >>

Резултати 1991 - 2000 от 2182