Търсене

Начало Оживление
Оживление
Атракция в центъра на Исперих – карат рикши
05 July 2019

Преминаващите до паметника на Хан Аспарух в Исперих са силно впечатлени от две рикши, с които се разхождат деца в града. Атрактивните возила тръгват от кафене „Ескейп“ на ул. „Васил Левски“. Придвижват се от своите водачи по определен маршрут до градския парк.

Продължава...
 
Участниците в „Еколято“ научиха как работят европейските институции
05 July 2019

Близо петдесет участници и техните ръководители от първа смяна на инициативата за екологично възпитание на подрастващите „Еколято 2019“ посетиха Областния информационен център (ОИЦ) в Разград.

Екипът на ОИЦ запозна малките посетители с дейността и услугите на мрежата от Областни информационни центрове в страната, как функционират Европейският съюз и неговите по-важни институции.

Продължава...
 
„Еми денс“ взеха GRAND PRIX и 11 първи места на фестивал в Турция
03 July 2019

Абсолютен фурор беляза участието на разградската танцова школа „Еми денс“ в международния фестивал „Turkish HOPE - International Festival - Didim 2019“.

Двудневното танцово шоу в южната ни съседка събра танцьори на възраст от 4 до 18 години от Украйна, Молдова, Русия, Казахстан, Германия, Турция и България, като възпитаниците на Емилия Петкова бяха единствените представители от нашата страна.

Продължава...
 
„Еколято“ започна за 22-ри път в Разград
03 July 2019

22-то издание на инициативата „Еколято“ започна в понеделник пред Общински културен център в Разград. Кметът Валентин Василев, който откри проявата, каза, че се радва, че за пореден път толкова много деца са се включили в инициативата на ентъра за ученическо техническо и научно творчество, която има богат опит с ангажирането на децата и оползотворяване на свободните летни моменти. Кметът пожела на педагозите да бъдат отговорни и увлекателни, а на децата да се забавляват.

Продължава...
 
Кулинарно състезание в Центъра за обществена подкрепа
03 July 2019

В края на миналата седмица Центърът за обществена подкрепа към сдружение „ЖАНЕТА в Разград откри лятната си програма с кулинарна надпревара. На децата бяха предоставени хранителни продукти, подправки и зеленчуци със задачата да сготвят студени сандвичи, плата, коктейлни хапки или разядки, като използват фантазия и въображение.

Продължава...
 
Някогашни исперихски абитуриенти се събраха след 50 години
03 July 2019

В ресторант „Ален мак“ в Исперих се събраха завършилите преди 50 години местната гимназия „Васил Левски“.

На срещата на випуска присъства най-възрастната днес учителка в града – 93-годишната Тодорка Иванова, която тогава е преподавала френски език на „децата“. Още един учител уважи юбилея на завършилите училището - Никола Пашов.

Продължава...
 
Исперихска група гостува на събратя в Сребърна
03 July 2019

Двайсет и трима членове на исперихския клуб за хора в неравностойно положение „Вяра“, с председател Веселин Добрев, гостуваха на сроден клуб в силистренското село Сребърна. Исперихчани разгледаха резервата „Сребърна“, който е част от световното културно наследство и е сред най-известните природни резервати в страната.

Продължава...
 
Сериозно кубратско присъствие на Петропавловския фолклорен събор
01 July 2019

Президентът Румен Радев откри 15-то издание на Петропавловския събор на народното творчество. Той премина под мотото "Хоро се вие край манастира".

В надпяванията тази година се включиха около 4 000 участници от Сърбия, Унгария, Грузия, Литва и България. Те два дена огласяха околността на лясковския манастир "Св. Св. Петър и Павел".

Продължава...
 
Утре представят книга за Рада Спасова в Новия театър
01 July 2019

Утре ще бъде представена книгата за Рада Спасова във фоайето на Общинския културен център /Новия театър/ в Разград

Регионалната библиотека и Общинският културен център, със специалното участие на Мая Кисьова, ще представят книгата „Спомен за Рада. Бележки към един живот“ във фоайето на театъра.

Продължава...
 
Айшен Адил и Даут Шарматлиев – топ лица на Разград в конкурс
01 July 2019

Айшен Адил и Даут Шарматлиев са най-новите носители на титлите Мис и Мистър Топ лица на Разград. Те спечелиха журито на тазгодишното издание на конкурса за красота, което се проведе в събота, със съчетание от грация, изисканост, стил и артистични заложби. Претендентите за короната преминаха през три тура – официално облекло, бански костюми и музикално – артистична част.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 101 - 110 от 2182