Търсене

Начало Оживление
Оживление
На 10 септември откриват ХХVIII Есенен панаир в Разград
03 September 2019

ХХVІІI Есенен панаир в Разград ще бъде открит на 10 септември, от 20.30 часа от кмета Валентин Василев, обяви вчера на пресконференция шефът на общинска дирекция „Култура, спорт, туризъм“ Виолета Антонова. На нея присъства и главният архитект на Общината Илин Солаков, който съобщи, че се очакват 12 скари, 10 щанда за захарни изделия, сладолед, царевица, 26 атракциона – въртележки, батути, блъскащи колички, ел.игри, стрелбища, 9 фургона с понички, палачинки и скрежина, както и около 30 щанда с промишлени стоки – дрехи, обувки, играчки, сувенири, керамика.

Продължава...
 
Шарен прах и детски усмивки освежиха Градския парк
03 September 2019

Шарени и усмихнати детски лица, пъстри рисунки по асфалта, много състезания, дъжд от цветен прах и музика – така изглеждаше в понеделник Градския парк на Разград.

Вторият поред Младежки фестивал „Цветна фурия“, организиран и тази година от Сдружение „Фабрика детските мечти”, даде възможност на стотици подрастващи да творят, да изпитат спортния си дух и да се веселят заедно. Целта на събитието бе да се създаде позитивно и зареждащо настроение.

Продължава...
 
Крисия открива изложбата „Папагали от три континента“ в Пловдив
03 September 2019

Звездната Крисия ще открие официално популярната международна изложба „Папагали от три континента“ в европейската столица на културата Пловдив тази събота от 11.30 ч.

Малката чаровница с божествен глас прослави страната ни на детската Евровизия в Малта и накара всички българи да се гордеем, отбелязват организаторите.

Продължава...
 
Със забавни игри РБ „Проф. Боян Пенев“ закри Лятната читалня
03 September 2019

Деветото издание на забавното лятно четене „Читалня под небето“: „Чети под слънцето, твори в библиотеката“ и тази година се радва на голям интерес от страна на подрастващите. В градинката до Библиотеката по традиция главният библиотекар Надежда Паскалева посрещна приятели на Лятната читалня. Тя им благодари за участието през летните дни и сподели добрата новина. Около 700 са децата, които са преминали през лятната читалня.

Продължава...
 
Разградчани – с медал от републикански многожанров фестивал на хората с увреждания
03 September 2019

В продължение на два дни квартал „Църква“ в град Перник беше домакин на XXIII Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, участие в който взеха около 2400 души от България, Северна Македония и Косово.

Фестивалът се организира от местната структура на Съюза на инвалидите и е под патронажа на кмета на град Перник д-р Вяра Церовска, а тазгодишното издание бе посветено и на 30-годишнината от създаването на Съюза на инвалидите в България.

Продължава...
 
„Капанска китка“ омагьоса публиката в Хърватска
03 September 2019

В края на август самодейците от ансамбъла за изворен фолклор „Капанска китка“ при НЧ „Просвета 1883“ - Гецово представиха Разград и България на VI Международен танцов, фолклорен и музикален фестивал „KVARNER FEST“ Цриквеница - Селце, Хърватска.

За пореден път ансамбълът разнесе славата на капанската традиция и подари едно неповторимо изживяване на публиката, сред която имаше представители от Полша, Португалия, Англия, Австрия, Германия и Русия.

Продължава...
 
Йорданка Бозаджиева вече десет години улавя живота в кадър
03 September 2019

Да заснемеш красотите на заобикалящия ни свят, е умение, което всеки човек със смартфон в ръка днес практикува. За да доловиш очарованието и прелестта на скрити и дивни места обаче, трябва да имаш усет и приключенски дух. Тъкмо авантюристичната душа води Йорданка Бозаджиева по непознати пътища само с фотоапарат в ръце. Според нея „хубавите неща са на една крачка, трябва само да имаш различен поглед, за да ги видиш“.

Продължава...
 
Второто издание на „Цветна фурия“ ще се проведе днес в Разград
01 September 2019

За втори пореден път в Разград ще се проведе Младежки фестивал „Цветна фурия“. Началото е от 17 часа днес до скейт-площадката в Градския парк. Организатор е СНЦ „Фабрика детските мечти“.

Тази година фестивалът е под наслов „Дай шанс на планетата“, свързан със 17-те цели за устойчиво развитие на ООН. Организаторите на събитието са подготвили забавни, щафетни игри както за деца, така за младежи.

Продължава...
 
Надпиване с бира и атрактивни игри веселиха Мортагоново
01 September 2019

Последната събота от август отново се превърна в неповторим празник за жителите на Мортагоново. По традиция, която датира от далечната 1980 година, завчера в селото се проведе туристически събор. Любопитно е да се знае, че първото му издание преди близо 40 години събира 1200 души.

В Мортагоново няма туристическо дружество, но това не пречи на кмета Ферди Мехмед за четвърта поредна година да сбира своите съселяни и гости от съседните населените места на тази прекрасна традиция.

Продължава...
 
Разградчани се поклониха пред паметта на загиналите през 1916-та край Тутракан
01 September 2019

За да сведат глава и да отдадат почит към паметта на загиналите български офицери и войници, към героите от Тутраканската епопея от 5 и 6 септември 1916 г. и загиналите за освобождението на Добруджа, вчера на обед в мемориален комплекс „Военна гробница 1916“ край Тутракан се събраха множество потомци на загинали в битката за крепостта, родолюбиви граждани и представители на организации, партии и администрации.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 2182