Търсене

Начало Спорт
Спорт
Местят със седмица напред турнира в памет на Митко Чуков
11 January 2008

В сряда след сбирка на ОС на БФС-Разград стана ясно, че традиционният футболен турнир за съдии в памет на Митко Чуков се изтегля със седмица напред. Той ще се проведе на 19 януари от 9.00 ч., съобщи за „Екип 7“ председателят на футболната централа Стефан Райчев. Причината за промяната е, че Община Разград има сключени договори с търговци, които на 26 януари, когато трябваше да се проведе състезанието, ще организират в зала „Лудогорец“ базар на различни стоки, произведени в България.
 

Продължава...
 
Куп турнири ще има за празника на Разград
11 January 2008

Под пълна пара е подготовката на поредицата от състезания, посветени на Деня на Разград – 28 януари. Основен организатор на празничните прояви е Общината. Активно съдействие обаче ще окажат УСШ „Руси Бухтев“, РИО на МОН и отделните спортни клубове.
Безспорно гвоздеят на предвидените изяви е лекоатлетическият крос „Освобождение“. На 24 януари от 15.00 ч. за 44-ти път ще бъде даден стартът на това най-старо състезание, издържало превратностите на времето.
 

Продължава...
 
БФС прави два турнира за съдии
09 January 2008

Под пълна пара е подготовката на отложения от миналата година футболен турнир за съдии /над 45 години/ в памет на Христо Цанков. Впрочем, БФС ще проведе още едно състезание за арбитри /до 45 години/ - става въпрос за надпреварата за купа „Митко Чуков“. Двете прояви са насрочени за един и същи ден - 26 януари, уточни за „Екип 7“ шефът на ОС на БФС Стефан Райчев. Турнирите са част от инициативите за Деня на Разград – 28 януари.
 

Продължава...
 
Разград ще е домакин на държавен шампионат
09 January 2008

Разград е определен за домакин на държавно първенство по свободна борба. Според тазгодишния спортен календар на федерацията, очаква се на 22 февруари в Лудогорието сили да мерят около 300 борци – момчета от цялата страна. Тогава дебют ще направят състезателите от от 7-те и 8-те класове на новооткритото спортно училище.
 

Продължава...
 
Красимир ДЯКОВ:Белмин Хасан ще стреля с лък за 1000 евро
09 January 2008

С какво настроение СК „Антибиотик” започва новата състезателна 2008-ма, г-н Дяков?

Настроението не е много оптимистично, тъй като в условията на финансова неяснота трябва да изпълняваме един доста натоварен спортен календар. Първото състезание за новата 2008 г. е още тази събота – в Силистра е турнирът в памет на Данчо Мораджиев. Цел № 1 обаче за СК „Антибиотик” е спечелване на квота за олимпиадата в Китай. Както е известно, на Белин Хасан не достигнаха някакви си 3 точки, за да пътува за Пекин, но тя все още има шанс да се сдобие с една от така наречените допълнителни квоти за разпределение. Но това зависи от много неща – средства, материална част и централизирана подготовка...
 

Продължава...
 
Дядо и внуче заедно посрещат гости на имен ден
07 January 2008

Навръх Йордановден потърсихме един виден наш съгражданин, който с кариерата си е предизвиквал взрив от местна гордост у всеки разградчанин – бившия футболен съдия Йордан Йорданов. И както си му е редът, сварваме го на маса.
 

Продължава...
 
Втора поредна година разградската свободна борба е №1 в страната
07 January 2008

Изминалата 2007-ма е една от най-успешните в почти 50-годишната история на разградската свободна борба. СКБ „Лютви Ахмедов“ за втори пореден път постига комплексен успех в развитието на този спорт с всичките си отбори – деца, момчета, кадети, юноши и мъже.
 

Продължава...
 
Златният Коко ВЕЛИКОВ:Най-важното ми състезание през новата година ще е европървенството
07 January 2008

Г-н Великов, с какво настроение изпратихте състезателната 2007-ма ?

За мен състезателната 2007-ма протече много добре. Постарах се дам всичко от себе си на двете световни първенства, в които участвах. В Белград жребият не бе благосклонен към мен. Все пак играх с най-добрия състезател в категорията, който по-късно стана световен шампион. В Португалия пък бях ощетен от съдиите. Мисля, че по-всички показатели надиграх съперника си – нанесох много повече удари от него, но реферите ме лишиха от победата и ми отнеха почти спечеления медал. Що се отнася до представянето ми на родна земя, мисля, че всичко мина нормално. От държавното първенство по кикбокс имам вицешампионска титла за мъже, както и два златни медала за младежи. Освен това през 2007-ма спечелих две шампионски титли по кикбокс за мъже и прибавих в актива си два златни медала по бокс за мъже

Продължава...
 
МОН даде 100 000 лв. за спортното училище
04 January 2008
Община Разград защити успешно проекта си за ремонт на материалната база на спортното училище, съобщи вчера зам.-кметът Кина Дякова. Тя уточни, че средствата в размер на 100 000 лв. са вече отпуснати от Министерството на образованието и науката по линия на програмата за оптимизация на училищната база.
 
Продължава...
 
Днес стартира веригата от 10 блицтурнира
04 January 2008

Днес в залата на ШК „Абритус“ стартира блицверигата за най-бърз шахматист на Разград за 2008 г. Началото е в 18.00 часа.
Очаква се на поканата на организаторите да се отзоват всички най-изявени спортисти от Лудогорието. Състезанието включва поредица от 10 блицтурнира. Всеки един от тях е с отделно класиране. За участващите шахматисти обаче е много важно на какво място ще финишират в съответния турнир, тъй като крайният лидер в маратона се определя на база шест най-добри класирания от десетте блица.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 Следваща > Последна >>

Резултати 5291 - 5300 от 5301