Търсене

Начало Спорт
Спорт
УСШ „Руси Бухтев“ срещу „Гладиатор“
16 January 2008

Учителският екип на УСШ „Р.Бухтев“ остро се противопоставя на претенциите на СК „Гладиатор“ за изземване на трите помещения на първия етаж в източната част на зала „Лудогорец“, служещи като съблекални, учителски стаи и бази на спортовете футбол, баскетбол, тенис и бадминтон. Самото въвеждане на фитнес клуба през 90-те години в едно от помещенията на спортна зала „Лудогорец“ е един „нонсенс“, един абсурд, който с годините се превърна в нерешим казус.
 

Продължава...
 
Общината подготви спортен календар
16 January 2008

Община Разград отново подготви спортен календар за 2008 г. Това се случва за трети пореден път.
Инициативата е на експерта по спорта Валери Бойчев. Общо 75 състезания от национално и местното значение са включени в брошурата. За разлика от досегашните спортни календари, този път са включени само прояви, които ще се проведат на територията на областния център.Специално място е отредено и на държавните първенства, чийто домакин е нашият град.
 

Продължава...
 
Разградчани са осми в ранглистата на федерацията
16 January 2008

От 109 действащи боксови клубове в страната, разградските състезатели са осми в ранглистата за 2007 г. на българската федерация. Това бе оповестено на сбирка в столицата, където бе направен анализ на резултатите, приет бе спортният календар за 2008 г. и бяха определени градовете-домакини на държавните първенства и турнири.
 

Продължава...
 
Белмин Хасан отново грабна купа „Данчо Мораджиев“
14 January 2008

Още в първата си изява за новата състезателна 2008-ма разградските стрелци с лък демонстрираха висока класа и хъс за победа. Близо 30 състезатели – мъже и жени, се събраха в Силистра. В крайдунавския град се проведе петото издание на турнира в памет на „Данчо Мораджиев“, който загина в нелепа катастрофа.
 

Продължава...
 
Ахмед Метин и Мирослав Йорданов ще вървят за световната купа
14 January 2008

Най-титулованите /през последните години/ колоездачи израсли в Лудогорието – националите Ахмед Метин и Мирослав Йорданов са пред много важно и отговорно състезание. Утре те летят за Лос Анджелис.
 

Продължава...
 
Златна купа и куп награди за мотоциклетистите ни
14 January 2008

Началото на всяка нова състезателна година е време за подготовка на спортистите. Това обаче е и период, в който клубовете анализат постигнатото през изминалата година и се чертаят планове за бъдещото.
 

Продължава...
 
Почина Георги Русев /Шопа/
14 January 2008

На 10 януари, на 65 години, почина разградският ветеран във водомоторния спорт Георги Русев /Шопа/. Той беше един от пионерите на този спорт от 60-те години на миналия век. Създател е на разградския морски клуб и на школата по скутеризъм, която няколко десетилетия произвеждаше шампиони за нашия град. Самият той допреди няколко години беше активен състезател в републиканските държавни първенства. Получи високо признание от Федерацията по водомоторните спортове като най-дългогодишен участник в турнирите по скутеризъм.
 

Продължава...
 
Утре стартира мъжкото първенство
14 January 2008

Утре в столичната зала „Универсиада“ започва първата проява по борба за т.г. - държавно лично първенство за мъже. Състезанието е много важно, защото ще се определя проекто-националният отбор на страната, който в предвидените серии квалификационни международни турнири ще търси спечелване на нови квоти за Олимпиадата в Пекин.
 

Продължава...
 
На 26 януари е началото на държавните първенства
11 January 2008

Повече от 70 прояви са включени в тазгодишния спортен календар на Българската федерация по лека атлетика. Разград обаче не е между градовете домакини на състезания с национално значение. Това се случва за първи път. Заради финансови проблеми през 2007-ма не се проведе шосейният пробег „Разград”, който бе кръг от веригата държавни първенства. Има вариант това състезание, популярно като „Мемориал Младен Бобев“ /инициирано от експредседателя на СК „Лудогорец” Милен Димитров и подкрепено от бившата депутатка Ирина Варадинова/, да бъде възстановено и да се проведе четвъртото му издание.
 

Продължава...
 
Първа изява ще имат стрелците с лък
11 January 2008

Представителите на разгадската стрелба с лък започват маратона от официални състезания за новата спортна 2008 год. Утре в Силистра е първият турнир.
Състезанието е за мъже и жени. Проявата в крайдунавска Добруджа е пета по ред. Тя се провежда в памет на загиналия при нелепа катастрофа Данчо Мараджиев.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 Следваща > Последна >>

Резултати 5281 - 5290 от 5301