Търсене

Начало Спорт
Спорт
Два разградски клуба приети в Българската федерация спорт за учащи
30 January 2008

В края на миналата седмица в София се проведе първото заседание на Управителния съвет на Българската асоциация спорт за учащи /БАСУ/. Тя бе учредена в края на 2007 година, като един от учредителите бе ОК „Спорт в училище-Разград“, а неговият председател – Николай Миланов, бе избран в единадесетчленния управителен съвет.
 

Продължава...
 
Купа „Христо Цанков“ отпътува за Велико Търново
28 January 2008

В събота в зала "Лудогорец" се проведе второто издание на турнира по футбол на малки врати за съдии-ветерани в памет на Христо Цанков. Шест тима от Шумен, Русе, В.Търново и Търговище се включиха в надпреварата. Домакините от Разград се представиха с два състава. Ексреферът от Евро '96 инж.Йордан Йорданов, идеен баща на проявата, откри състезанието. Между официалните гости бяха съпругата на Христо Цанков – Николина, дъщеря му Славина. От многобройните покани, които домакините отправиха, БФС отсрамиха единствено секретарят на Националната съдийска комисия Павел Павлов и членът на същата комисия Севдалин Петров.

Продължава...
 
Шампионски титли за Разград
28 January 2008

Повече от успешно започва 2008 г. за атлетите от СК „Лудогорец“. Йоана Петкова грабна шампионската титла на страната в петобоя. Щафетата на Разград на 4х200 метра – момчета, стъпи на най-високото място на почетната стълбичка на победителите. Калоян Недев, Вели Вели, Димитър Йорданов и Свилен Минчев направиха едно фантастично бягане и спечелиха златните медали.
 

Продължава...
 
Четири шампионски титли за лудогорската борба
28 January 2008

211 борци от 30 клуба участваха в държавното първенство в Сливен за кадети /16-17 г./. В надпреварата за определяне на националните състезатели в тази възрастова група от Разградска област се включиха клубовете от Разград, Лозница и Самуил.
 

Продължава...
 
Пета победа на Мария Маринова
25 January 2008

Най-титулованата в последните години разградска лекоатлетка – Мария Маринова, постигна петата си победа в крос „Освобождение“. Впрочем, възпитаничката на СКЛА „Лудогорец“ за трети пореден път печели златото при жените. 224 представители на Царицата на спортовете застанаха на старта в най-старата проява, посветена на Деня на Разград – 28 януари.

Продължава...
 
В храма на историята на баскетбола
25 January 2008

Джеймс Нейсмит! Име на човек, за когото чух и четох, когато започнах да уча баскетбол в Стара Загора – 1949 год. Задължително го знаят и специалистите ни по баскетбол Жана Петкова, Николай Ангелов, Стефан Данаилов и хората, близки до баскетбола и интересуващи се от него. Именно Нейсмит е измислил тази игра през 1891 година в Спрингфийлд, щата Масачузетс, САЩ.
В Спрингфийлд паркираме пред нещо като кубето на храм-паметник „Александър Невски“, но по-голямо от самия него, покрило я цялата, че и повече. Отстрани се извисява огромна кула с още по-огромна баскетболна топка на самия й връх.
 

Продължава...
 
Първи стартове за новата година
25 January 2008

В събота и неделя в столичната зала „Фестивална“ ще се проведат две състезания от календара на БФЛА - държавното първенство по лека атлетика за момичета и момчета – 14-годишни и международният турнир „Академика“. В проявите ще вземат участие и 11 състезатели на СКЛА „Лудогорец“.

Продължава...
 
Търг за 6 спортни обекта през февруари
23 January 2008

Най-сетне Община Разград предприе мерки да вкара в съзвучие със закона владението на спортните си имоти. На редовната сесия на Общинския съвет на 30-ти януари ще бъде одобрен или отхвърлен планът на спортната комисия да се проведе търг за отдаване под наем на 6 спортни обекта. Става реч за залата по борба на градския стадион, която е 303 кв.м и и е определена начална тържна цена 16 лв. Залата за лека атлетика с квадратура 403 кв.м е с начална цена 20 лв.
 

Продължава...
 
Разградчани отмарят в Куба по време на вота за Фидел
23 January 2008

От миналия петък в Куба отмарят пет разградски семейства. Те са настанени в петзвезден хотел в курорта Варадеро. Между тях са и семействата на органично свързаните с местния футбол – Иво Адреанов и Милен Киров. На острова на Фидел Кастро разградските авантюристи ще останат десет дни. Затова са броили по 5 бона. Почивката им съвпадна с парламентарните избори в Куба, така че нашите могат да минат за туристи по време на избори.
 

Продължава...
 
Кметът на Исперих награди републиканския шампион Ерхан Феиз
23 January 2008

С подобаваща тържественост кметът на община Исперих Адил Решидов прие в кабинета си републиканския шампион в кат 55 кг от държавното лично първенство по свободна борба и състезател на СК по борба и сумо “Хан Аспарух” Ерхан Феиз. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет Бейсим Басри, президентът на клуба Музафер Мустан, водачът на четиримата исперихски борци Белгин Шукри.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 Следваща > Последна >>

Резултати 5261 - 5270 от 5301