Търсене

Начало Интервю
Интервю
Образователната инфраструктура в Лудогорието се подобрява – Разград и Исперих са добрите примери
28 March 2018

Гюнай Хюсмен е областен управител от май 2017 година, преди това бе депутат. Със сериозно присъствие и влияние в обществено-политическия живот на региона. Респект буди отношението му като областен управител и общественик към образователната сфера. За проблемите в един от най-важните сектори на обществения ни живот, за усилията, които се полагат за позитивиране на училищната среда, се състоя и нашият разговор.

Продължава...
 
Ангел ПЕТКОВ, н-к на РУО-Рз: Новите образователни стандарти разчупват стария педагогически модел
26 March 2018

От октомври 2017 година Ангел Петков е началник на Регионалното управление на образованието в Разград. Пред „Екип 7“ той коментира предизвикателствата пред образователната система, причините за ниските резултати на учениците от областта, реализацията на държавния план-прием след VII клас, необходимостта от оптимизация на училищната мрежа, засилване на връзката между образованието и бизнеса...

Продължава...
 
Славейко ЙОВЧЕВ: Не тая омраза, но не понасям лъжата...
14 March 2018

Г-н Йовчев, Вие сте син на един от убитите в 12 часа на 13 март разградчани - кап. Тодор Калчев. Защо фамилията Ви е друга?

Нося друга фамилия, защото при тогавашния терор бях преосиновен формално, за да избягам от преследвания, да сменя жителството и да напусна Разград. Директорът на гимназията тогава казваше за мен: "Отвън е лустро, отвътре е червей!" и ми намалиха поведението за изключване и бях заплашен за бъда изпратен Белене.

Продължава...
 
Ст. ком. Ивайло ЙОВЧЕВ: Да дадем шанс на децата си да живият в по-добра среда – за това работим...
12 March 2018

Ивайло Йовчев, директор на ОД на МВР в Разград, е в системата от 1998 година. Започва като разузнавач в „Криминална полиция“ на РПУ - Разград. Последователно преминава и трупа опит през всички нива за развитие в професионалната кариера. През 2003 г. е назначен за временно изпълняващ длъжността началник на група в сектор "Криминална полиция" на РПУ - Разград. От следващата година е титуляр.

Продължава...
 
Бизнесът помага за ремонта на закрития плувен басейн в ОУ „Ив. Тургенев“
12 March 2018

Чуждестранни гости от четири държави и щедри подаръци за подобряване на материалната база са част от изненадите за 30-годишния юбилей на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград. В навечерието на юбилея директорът Милена Орешкова разказва за развитието на училището като иновативно, за високите постижения на учениците, за работата по международни проекти за образователен обмен и за подкрепата на бизнеса за възстановяване на закрития плувен басейн в училището.

Продължава...
 
Любка СТОЯНОВА: Човек е удовлетворен, когато върши добро и вижда резултати от това, което прави
09 March 2018

Емоционална, енергична, борбена, отговорна, търсеща и вършеща добро – като такава познават хората Любка Стоянова, председател на Управителния съвет на Федерацията на жените. Родена е на 12.061938 година в Пловдив. От 1967 г. работи в Разград последователно в Окръжен отдел „Статистика", нормировчик в Завода за антибиотици, главен инспектор в „Инспекция по труда" към ОНС, зам.-председател на Общински народен съвет - Разград /зам.- кмет/, главен директор на СД „Търговия".

Продължава...
 
Ники Неделчев – бъдещи надежди за големия тенис...
09 March 2018

След изключителните изяви на Григор Димитров през последните години интересът към тениса нарасна много сред младежката аудитория. Все повече и повече млади хора започват да му се възхищават и с основание Гришо се превръща в техен идол и стимул да се занимават с тенис.

Продължава...
 
Проф. д-р Ценка ИВАНОВА: Не е вярно, че качествено образование може да се получи само в чужбина
21 February 2018

Проф. д-р Ценка Иванова е родом от Разград, завършила е Политехническата гимназия „Никола Вапцаров“, чиито наследник днес е ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Завършила е специалност „Славянска филология“ и аспирантура по история на новобългарския книжовен език в Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Продължава...
 
Георги МИЛЧЕВ, майстор часовникар: При нас прецизността е изведена в култ
14 February 2018

Неделя е, малко след 14 часа. Обедно време, почивен ден. Повечето хора са си вкъщи. Някои сигурно са си полегнали. Ние сме пред ниския сводест вход на 27-метровата Часовникова кула в Разград. Катинарът е отключен. Чукаме на вратата. Отваря ни майсторът часовникар от София Георги Милчев, който се нагърби с нелеката задача да реставрира замлъкналия преди година и половина градски часовник.

Продължава...
 
Новите почетните граждани на Разград
02 February 2018

Красен ИВАНОВ: Изкуството трябва да нарежда дневния ред

Иван ДЖЕБАРОВ: Лекарството против културното безвремие е едно – съпротива с участие на неподкупното изкуство

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 620