Търсене

Начало Интервю
Интервю
Д-р Петър ВЪЛКАНОВ, психиатър: Имаме хора, които чакат ред, за да влязат в отделението
20 February 2008
 

Д-р Вълканов, наскоро бяха изнесени данни, че всеки пети в страната е в състояние на депресия. Как стои Разград в тези изводи?


Не прави изключение. Дори напротив. Мисля, че тук процентът е по-голям. Може би всеки четвърти. Така сочи практиката ми в доболничната помощ.

Що се отнася до психичните заболявания, психозите, те са относително стабилен процент, който не зависи от социалния статус. Например от шизофрения годишно се разболява един процент от хората и това е някаква константа.

Продължава...
 
Оказва се, че сме много далеч от нашите съседни страни
18 February 2008

Илиян ЧОЛЕВ, старши експерт по религия в Регионалния образователен инспекторат

Г-н Чолев, как е правилно да наричаме обучението по религия в училище?

В Европа номенклатурата е религия. Терминът вероучение се е използвал в България до 1944 година, но е остарял и включва по-тясно понятие. Религията е широко понятие и хвърля мост между всички тях.

Продължава...
 
Инж.Свилен ЙОРДАНОВ: „Разградлес“ има приходи, но не печели
18 February 2008

1 928 130 лв. са приходите от дърводобив за 2007 г., 3 846 лв – от такси за бране на лечебни растения и 886 лв. – от такси за паша. Нито лев от общата сума обаче не се брои за печалба и не отива в общинския бюджет, а според чл.96 от Закона за горите, всичко се реинвестира в предприятието.

В това ни уверява директорът на ОП „Разградлес“ инж.Свилен Йорданов и се мотивира, че единственият предмет на дейност на общинското предприятие е задоволяване на нуждите на населението с дърва за огрев.


Продължава...
 
Йордан Асенов и Рада Нейчева по темата "Делегирани бюджети"
15 February 2008
 

Завчера по въпроса за делегираните бюджети в училищата ви представихме страховете и надеждите на директорите от региона. Представихме и една успешна практика в лицето на реалната гимназия в Кубрат, въвела независимото финансиране още през 2000-та година.

Днес ви предлагаме още две мнения по въпроса. Защото, ако в Кубрат делегираната система отдавна е факт, то в Разград тепърва предстои.

Продължава...
 
Отец Кънчо БОЯДЖИЕВ:Докато дишам, ще нося знамето Христово
15 February 2008
 

Отче, честито за високото звание „Почетен гражданин на Разград", с което току-що бяхте удостоен. Вие сте популярен не само в града и региона, а мисля и в страната. Хората Ви знаят, но все пак разкажете сам нещо за себе си.


Благодаря. Роден съм на 5 януари 1933 г. в село Островче. На 5-годишна възраст съм останал без родния си баща.

Продължава...
 
Ахтер ВЕЛИЕВ:Френска фирма оглежда терен за завод в Завет
11 February 2008
 

Г-н Велиев, вече повече от 100 дни сте кмет на Завет. Какво е свършил екипът Ви до момента, върху какво работите?


Пишем проекти за общината. Преди седмица бях в София, внесох първите три разработки. Едната е по програма ФАР - за водопроводна мрежа и асфалтиране на улици в ромските махали. В Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда /ПУДООС/ към МОСВ са внесени два проекта. Единият е за реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа в село Прелез.

Продължава...
 
Цветан ЦВЕТАНОВ:Колкото по-рано си отиде това правителство, толкова по-добре
30 January 2008

Г-н Цветанов, как приемате предложението на президента Първанов да се премине към смесена пропорционално-мажоритарна избирателна система?

Това предложение трябва да бъде дискутирано. Естествено, че сме отворени за диалог във всяка една посока и промяна на законодателството относно предстоящите избори, които биха довели до оптимизиране и недопускане на това, което се случва през последните няколко вота в страната.

Продължава...
 
Една разградчанка в столицата на Европа
23 January 2008

Елена, разкажете за себе си, къде сте учила в Разград?

Завърших Природоматематическа гимназия „Акад.Никола Обрешков“ в Разград, випуск 1992, в класа на г-жа Анастасия Коларова. Смятам, че имахме шанса да получим качествено образование, което впоследствие ни помогна много в професионалната ни реализация. Сигурна съм, че това мое мнение е споделено и от бившите ми съученици, голяма част от които, чрез своите постижения и житейски истории, биха били интересни. Възпитаник съм на Университета за национално и световно стопанство в София, специалност „Маркетинг и мениджмънт“. Изкарах специализация във Франкофонския институт за администрация и управление на предприятията.
 

Продължава...
 
Стоян СТОЯНОВ, председател на ОбС–Разград:Солистите от БСП трябва да проумеят, че има нови партитури
18 January 2008

Г-н Стоянов, ГЕРБ промени статуквото в местното управление. Стабилно ли е мнозинството в Общинския съвет? Имате ли споразумение със съветниците от другите политически сили, с които формирате мнозинство, за най-важните задачи и направления в работата на местния парламент?

Действително ГЕРБ промени статуквото в местната власт. Трудно е да се каже, че мнозинството в момента в Общински съвет - Разград е твърдо, предвид това, че няма сключено споразумение с ДПС, Социалдемократи за Разград или Обединени демократи, по силата на което да се регламентират приоритети в местната власт или конкретни цели.

Продължава...
 
Инж. Свилен МАРИНОВ:Цените на парното изглеждат високи, защото доходите на населението са ниски
09 January 2008

Г-н Маринов, какви сметки да очакват абонатите през този отоплителен сезон? Освен 15-процентното увеличение на парното от юли миналата година, тази зима е по-студена, газта постоянно поскъпва...

Сметките, които нашите абонати трябва да очакват през този отоплителен сезон, ще са при всички случаи по-високи, осезателно по-високи от миналата зима.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 61 62 Следваща > Последна >>

Резултати 611 - 620 от 620