Търсене

Начало Интервю
Интервю
Димитър ТУДЖАРОВ, Шкумбата: Орезилихме се, за младите ме е грижа
02 April 2008

 

В навечерието на Деня на хумора и шегата в Разград дойде „министърът на смеха“ Димитър Туджаров, когото всички познават просто като Шкумбата. Популярният комик и актьор бе специален гост на тържествения концерт на целодневна детска градина N4 „Митко Палаузов“ в областния център.

Всички присъстващи съпреживяха вълнуващи мигове с таланта на децата и изкуството на Шкумбата. И се смяха на воля.

Продължава...
 
Илюзионистът Тони: Мога да сложа главата си на масата и тя да говори
31 March 2008

 

По повод Деня на шегата – 1-ви април, потърсихме Антон Тончев. 67-годишният мъж утре има повод да празнува. Защото професията му, грубо казано, е да лъже. Вече близо 40 години той е илюзионист. На разградчани е по-познат като Тони. Роден е на 13 март 1941 г. в Сеново, но живее тук от години. Вижте кои от тайните си той избра да разкрие пред нас специално за „професионалния си празник“.


Продължава...
 
Д. СТЕФАНОВ, обл. лидер на МГЕРБ: Често ме питат какво още правя в Разград, искам това да се промени
28 March 2008

 

Димитър Цонев Стефанов е роден на 14 януари 1982 г. в Разград. Възпитаник е на ТАМ “Ш.Петьофи”. Висшето си образование, специалност „Икономика“, е завършил в Пловдивски университет “П.Хилендарски”. След дипломирането си през 2004 г. се връща в Разград. До миналата година се е занимавал с личен бизнес. От януари 2008 г. е търговски представител за Разградска област на “Каменица”АД. На разградчани е познат от баскетбола – от 1990-та до 2000 г. е бил играч в БК “Лудогорец”. От 2000 г. до 2004 г. играе в БК “Академик”-Пловдив.

Миналия петък Димитър Стефанов беше избран за областен лидер на младежката организация на ГЕРБ в Разград.

Продължава...
 
Проф. Евгений ДАЙНОВ: Всяка власт се опитва да стане олигархия
24 March 2008

 

Професор Дайнов, по какъв повод дойдохте в Разград?

 

Центърът за социални практики спечели един проект от структурните фондове на Европейския съюз. В него са включени 18 общини от Северна България – да видим какви са практиките на сътрудничество между неправителствените организации и местната власт: общинска и областна. Ще направим анализ на постигнатото и какво още трябва да се направи в тази сфера. След това пет пъти по три дни ще провеждаме обучения за преодоляване на слабостите. После ще поискаме във всяка община да се напише по един съвместен проект с общинските администрации, с който да се кандидатства. Накрая ще изработим заедно национална стратегия за ефективно взаимодействие между гражданските организации и местната власт. За пръв път в страната ни се прави такова нещо, за пръв път някой се опитва да обобщи целия аналитичен опит. Подбрали сме най-вече тия общини, с които вече сме работили и знаем, че има добри неправителствени организации и дружелюбна местна власт. И Разград влиза в тази категория. Участват и общини, които сега прохождат в тази посока. Смесваме групите и по-развитите ще теглят начинаещите.


Продължава...
 
Красимир УЗУНОВ:105 млн. лв. трябват, за да шофираме по прилични пътища в Разградско
17 March 2008

 

„Пътно строителство“ АД – Разград е в Топ 5 на фирмите, получили най-много пари от бюджетния излишък за ремонти на пътищата в края на миналата година. Списъкът беше публикуван във вестник „Капитал“ в материал, озаглавен „Последните милиони на Батко“. Пръв в челната петица с 47.7 млн.лв. е „Холдинг Пътища“ АД на Васил Божков и фирми, свързани с него. Разградското „Пътно строителство“ се нарежда на четвърто място в списъка с 14.3 млн.лв. Според изнесената в „Капитал“ информация, разпределението на парите „е ставало по „специфична“ преценка на пътна администрация“ и по-точно на скандалния ексшеф на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ Веселин Георгиев.

За да внесем яснота, имало ли е субективен фактор при определянето на получателите на „излишните бюджетни пари“, потърсихме директора на „Пътно строителство“-Разград инж. Красимир Узунов.

Продължава...
 
Кметът на Могилино Димитър ДИМИТРОВ: Вдигна се много шум, който не бе толкова основателен
05 March 2008

Г-н Димитров, има нещо, което остана неизяснено покрай дома в Могилино. Как Би Би Си успя да снима, предвид строгия режим в социалните институции, в които достъпът на външни лица е много труден?


Посещението на екипа на Би Би Си бе с претекст да видят как живеят децата. Мога да кажа, че филмът беше направен тенденциозно с изнасяне на нереални факти, защото и обстановката, и вниманието, и обгрижването, и любовта, с които персоналът се отнася към децата, са на ниво.

Продължава...
 
Божидар КАРАДЖОВ, ясновидец: До 2010-та Разградски регион ще се обезлюдява прогресивно
05 March 2008

Божидар Караджов е баща на две деца, икономист и психолог по образование. Родом е от Варна, живее в Русе. От 16-годишна възраст проявява силната си прорицателска дарба. Вече близо 10 години консултира обикновени хора, известни българи и цели фирми. Не лекува, но поставя диагнози и чисти от негативна енергия. Скоро ще има приемен ден в Разград. Телефонът за контакти и записвания е 0899/697 393. Ние го потърсихме, за да направи кратка прогноза за бъдещето на региона.Продължава...
 
Нами ХАШИМ, бизнесмен от Ливан: Хората на „социала“ и депутатите тук си приличат, чакат на държавата
27 February 2008

Нами Хашим е 33-годишен предприемач. Ливанец е, но живее в България вече 10 години. С брат си Мохамед имат две фирми в Разградско. Едната е в Завет и работи в сферата на дървообработването. В Дянково подготвят ядки за износ. Срещнахме се с Нами, за да разберем как живее един ливанец в нашия край. И какво го е довело тук. Посрещна ни в цеха за дърво в Завет.


Продължава...
 
Йорданка ГОСПОДИНОВА, директор на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“:Тази година е най-трудната за образованието
25 February 2008
 

Г-жо Господинова, готови ли са учениците за провеждането на матури тази година?


Мисля, че вече всички училища работят по подготовката и провеждането на задължителните зрелостни изпити. Периодът октомври-декември беше разяснителен. Проведохме родителски срещи, на които запознахме и учителите, и родителите с проблема. От началото на февруари съставихме държавната училищна зрелостна комисия, която има за задача да приеме заявленията на зрелостниците.

Ние проведохме и пробна матура по избираем от учениците втори задължителен зрелостен изпит, резултатите от който са обнадеждаващи. Масово нашите ученици са се насочили към втори зрелостен изпит за чуждоезиков профил, но има и математика, и история, и география.

 

Продължава...
 
Иван КЪНЧЕВ, експерт в централата на Синдиката на българските учители: Седемдесет - осемдесет човека
22 February 2008
 

Завчера следобед общинското ръководство на Синдиката на българските учители към КНСБ организира разширен координационен съвет по въпросите за делегираните бюджети и предстоящата голяма реформа в образованието. Гост и лектор на събирането бе Иван Кънчев от централата в София, с когото ние разговаряхме.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 61 62 Следваща > Последна >>

Резултати 601 - 610 от 620