Търсене

Начало Интервю
Интервю
Съвременният ученик трябва да учи в добре оборудвани кабинети под грижите на мотивирани учители
23 May 2018

Мануел Василев отговаря на профила на съвременния директор, който освен администратор е и добър мениджър, който знае не само как да управлява, но и да прави управлението още по-добро, така че всички в училищната среда – учители, ученици, родители, да се чувстват като част от една сплотена общност, в която гласът и мнението на всеки се цени и уважава. Роден е в Разград. Средно образование завършва в ЕСПУ „Н.Й.Вапцаров“.

Продължава...
 
Художникът Димитър Арнаудов, който мечтаеше изкуството да стане двигател на света
16 May 2018

Димитър Петров Арнаудов е роден на 17.10.1912 г. в село Паисиево, Дуловско. Завършва живопис през 1937 година в Национална художествена академия - София при проф. Никола Ганушев. Член на Съюза на българските художници от 1960 г. Димитър Арнаудов е един от основателите на представителството на СБХ в Разград и негов творчески секретар до 1969 г.

Продължава...
 
Христо ИВАНОВ: С моите ученици от три години печелим неизменно градските първенства в столицата
01 May 2018

Христо Иванов е на 31 години и е роден и израснал в Разград. От малък се занимава с един от олимпийските спортове - борба, което му помага да следва в НСА „Васил Левски“, а после да стане учител по физическо и съдия в Българската федерация по борба в София. Въпреки че не крие своя афинитет и пристрастия в борбата, като учител по физическо възпитание и спорт към Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов", той на практика се занимава с доста различни спортове. Това интервю с него е един по-пространен опит да го представим в родния му град, откъдето е започнал всичко.

Продължава...
 
Евгения Маринчева, художник и арттерапевт: Арттерапията е съзерцание, любов, свобода...
01 May 2018

В последните години арттерапията е в центъра на редица научни дискусии и форуми. Все по-често се използва в практиката от различни специалисти. Какво представлява тя и какви са ползите от нея, за това разговаряме с художника и арт терапевт Евгения Маринчева-Джен.

Тя е дипломиран арт терапевт. Работи в областта на себеопознаването, себеутвърждаването, преодоляване на ежедневния стрес, лекуване на травми от загуба, раздяла и шокови ситуации. Провежда както индивидуални така и групови терапии.

Продължава...
 
Художникът Орхан ИСМАИЛ: Изкуството прави света по-добър и сплотява хората
18 April 2018

Орхан Исмаил е сред популярните артистични личности на Лудогорието. Роденият в Исперих художник рисува от малък и това бележи по нататъшният му път. Завършва профил „Изобразително изкуство“ в Хуманитарната гимназия „Акад. Анание Явашов“ в Разград.

Продължава...
 
Димитър ДИМИТРОВ: Опитвам се да втълпя в главите на футболистите, че още не сме шампиони
18 April 2018

Г-н Димитров, „Лудогорец“ е в добра победна серия, очаквате ли тя да продължи срещу „Берое“?

 

Надявам се, разбира се, защото всеки мач е изключително важен. Има 7 кръга до края на първенството, тоест предстои да се извъртят 21 точки. Затова ние сме длъжни да търсим максимума във всеки двубой до края.

Продължава...
 
Иван ГАЙДАРОВ: Дори кариерата ми да се развие във Великобритания, винаги ще се връщам в Разград
16 April 2018

Иван Гайдаров е един от ярките музикални таланти на Разград, който е покорил с вокалните си умения българските и международните сцени. Печелил е десетки престижни награди от конкурси в Чехия, Казахстан, Русия, Дания, България и Румъния. Две години е бил стипендиант на фондация „Комунитас“ и е бил сред номинираните в проекта „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“.

Продължава...
 
Писателят и краеведът Димитър ПЕТРОВ: Няма бъдеще без минало
13 April 2018

Кръжочниците от Клуб „Слово“ се срещнахме с Димитър Петров – краевед, писател и поет.

Димитър Петров извършва дългогодишна изследователска и събирателска краеведска, научно-творческа и литературна дейности, има авторски издания и публикации в периодичния печат.

Продължава...
 
Дилен ДИЛОВ, археолог: Разградска област е изумително богата на археологически паметници
04 April 2018

Срещаме се с Дилен Дилов на терен – там, където той прави разкопки. Дилен е бакалавър по история и магистър по археология от Шуменския университет. Той е чест гост във вестника ни и сме свикнали да четем от него за нови археологически разкрития, за открити кости, старинни съдове, оръжия и накити. За един истински археолог това не са просто предмети или сечива, а доказателство за наличието на минал живот по нашите земи. Именно за историята и археологията ще си говорим днес с Дилен и сега му даваме думата...

Продължава...
 
Владислав Стоянов: До два месеца ще се върна
04 April 2018

На 21 март 2017 г. Владислав Стоянов се контузи тежко по време на тренировка на националния отбор преди световната квалификация с Холандия. Вратарят на „Лудогорец“ скъса патерално сухожилие на лявото коляно, заради което бе опериран спешно в Букурещ. Впоследствие травмата се усложни и Стоянов претърпя още четири хирургически интервенции в клиника в Барселона. Наскоро възстановяването на Владислав Стоянов в Испания приключи и той вече е в Разград. Ежедневно вратарят е подложен на специална рехабилитация в новия медицински център на клубната база и очаква с нетърпение деня, в който ще започне тренировки. В откровено интервю той сподели кога очаква да се върне на терена, как протича възстановяването му и какво очаква от битката за титлата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 620