Търсене

Начало Интервю
Интервю
Анет Маринова: Трябва да създадем училище, в което всяко дете да може да се развива и прави избори
15 October 2018

Анет Маринова е популярно име сред училищните психолози. Има богат над 20-годишен професионален опит, по-голямата част от който е в 23 СУ "Фредерик Жолио Кюри" в София. Професионалната дейност и интереси на Анет са свързани с подкрепата и екипната работа с ученици с трудности в обучението и адаптирането в училище, включващото обучение, превенция на агресията и др.

Продължава...
 
Камелия Николова: Всяка публика откликва, когато изпълнителят успее да докосне сърцата
01 October 2018

Разград си има своите млади таланти в пеенето и Камелия Николова е една от тях. С Ками се запознах при гостуването на французите от град Шалон в село Гецово, където тя бе така добра да изпее две френски песни на Лара Фабиан. После научих, че Ками не само присъства на всяко едно по-голямо музикално събитие в града, а когато ходи по фестивали, винаги се връща с призовите места. Това ни интервю е опит да научим повече за това лъчезарно и пеещо момиче Камелия.

Продължава...
 
Никога в 46-годишната история на Математическата гимназия не е имало толкова много паралелки
26 September 2018

Мануел ВАСИЛЕВ, директор на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Разград

 

Голямото събитие за Вас на първия учебен ден тази година беше посрещането му в новата, дълго чакана сграда. За да се премести гимназията на новото място, се организира мащабна дарителска кампания. Каква е равносметката, след като вече сте в новия си дом?

Продължава...
 
Не всеки проблем може да се реши – все пак сме човешки същества и не притежаваме супер сили
16 September 2018

В началото на август в Разград започна младежкият проект „Изповедалнята“ с цел да помогне на малки и големи да се справят със своите житейски дилеми чрез анонимно споделяне с десетима юноши. Как обаче младежите могат да се справят с проблемите? Отговора разкрива психологът и координатор на проекта Мила Златева. В Разград преди десет години я води любовта. Днес тя работи като училищен психолог в ОУ „И.С. Тургенев“ и като консултант по проблемите на домашното насилие.

Продължава...
 
Деница ДИЛОВА: Избягвам скуката като...пиша
14 September 2018

Разградчанката Деница Дилова е една от най-популярните български писателки през последните години. Работила е в неправителствения сектор, в сферата на връзките с обществеността и като журналистка.

Омъжена е и има две дъщери.

Продължава...
 
Емине САДКЪ: Изкуството е най-красивият дар за човека
14 September 2018

Изкуството е най-красивият дар за човека. Чрез изкуството можем да оформяме действителността около нас, да възпитаваме, да обединяваме, изразявайки себе си, без да се притесняваме от норми на поведение. Това ни казва младата исперихчанка Емине Садкъ. Тя е основен двигател на тридневния фестивал „В шепите на Демир баба“, който ще се състои от 14 до 16 септември в Историко-археологическия резерват „Сборяново“ край Исперих.

Продължава...
 
Петромир ПЕНЧЕВ: Важно е за бизнеса да бъде активен в мрежата
12 August 2018

През 2018 година почти всеки има достъп до интернет, било то чрез мобилен телефон, таблет или компютър. Всеки търси и намира информация за каквото има нужда, но как да открием информация за нещо, което все още не е достигнало до мрежата. През последните години се наблюдава тенденция бизнесът да обръща внимание на присъствието си в мрежата, като най-често избира за това социалната мрежа Facebook или безплатна платформа за уеб сайтове.

Пред нашия екип говори Петромир Пенчев, управител на „Маркетинг Вижън“ ЕООД – фирма, която преди седмица откри офис в Разград, за това какво е нужно на бизнеса, за да е откриваем в мрежата.

Продължава...
 
Бойка ПОПОВА: Стремежът към духовна репродукция доведе до създаване на неделното училище
06 August 2018

Да съхраниш вековната българска култура и народни традиции в едно бездуховно време и то на чужда земя отвъд океана, на тази мисия се е посветила Бойка Попова, която от 2002 година живее във Вашингтон. През 2014 година, заедно с Бойко Антонов, създават българското неделно училище „Христо Ботев Академи“, в чието развитие инвестират над 70 000 долара лични средства.

Продължава...
 
Трето поколение лекар се върна да работи в родния си град
03 August 2018

 

Д-р Ангел Русанов завършва Медицинския университет във Варна, след което специализира кардиология в CБАЛK „Медика Кор“ – Русе. През 2016 година придобива специалност и работи в отделението по инвазивна кардиология на русенската болница и в ДКЦ-2 в дунавския град.

Продължава...
 
Моята философия е не да лекувам пациентите, а да ги науча да се грижат за тялото си
20 July 2018

Остеопатията е холистичен метод, въведен от американския лекар Андрю Тейлър Стил, който разглежда човешкото тяло като механизъм, в който всички органи работят в хармония. Фокусът е поставен върху коригиране на структурните проблеми на мускулно-скелетната система с цел подобряване на цялостното функциониране на организма. Все още остеопатията не е достатъчно популярна в България, но е много развита в Австралия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 620