Търсене

Начало Интервю
Интервю
Нели ДОБРЕВА, секретар на Община Разград: Да бъдеш приемен родител е отговорно решение
11 March 2019

Г-жо Добрева, какво представлява приемната грижа и каква е основната й цел, откога тази практика се развива в Разград?

Приемната грижа е шанс и изключително добра алтернатива за децата в риск да растат в нормална семейна среда. Социалната услуга се реализира вече над 10 години в страната и бележи развитие. Община Разград е доставчик на услугата по проект „Приеми ме“, който допълва и надгражда приключилия в края на 2015 г. проект „И аз имам семейство“.

Продължава...
 
Теменуга А. Попова-Иванова: Младите имат апостолска сила и от тях зависи победата над забравата
20 February 2019

Госпожо Иванова, Вашата прабаба е видната разградска будителка Станка Николица Спасо-Еленина. Много знаем за тази наша съгражданка и за съпруга ѝ – Никола Икономов, виден възрожденец. За тях напомня къщата музей, събрала това, което времето е съхранило. Бихте ли споделили с нас факти, които са по-малко известни за тази силна и интересна жена или не са ставали достояние до днес?

Продължава...
 
Д-р Валентин ВАСИЛЕВ: Да бъдем отговорни към настоящето, защото в него градим бъдещето
28 January 2019

Д-р Василев, днec e Дeнят нa Paзгpaд. Какво означава този ден за града и неговите жители?

Днес е една от най-значимите дати за нашия град и смятам, че с достойнство посрещаме 141-годишнината от този паметен ден. Датата 28 януари остава в историята на Разград като една от най-важните, защото тя е закодирала в себе си решимостта на нашите предци да се борят за идеала си. Вярвам, че ние сме достойни техни наследници, тъй като и днес отстояваме своите позиции и работим в положителна насока, за да превърнем нашата община в по-добро място за живот.

Продължава...
 
Надежда РАДОСЛАВОВА, председател на ОбС-Разград: Работим активно, за да решим проблемите на хората
11 January 2019

Г-жо Радославова, как оценявате свършеното от Общинския съвет в Разград за изминалата година?

През 2018 година са проведени са и 12 редовни заседания, на които са приети 144 решения, неприети – 16, оттеглени проекти за решения – 3 и отложени – 1.

Продължава...
 
Алкин НЕБИ, кмет на община Кубрат: Изпратихме изключително трудна, но въпреки това успешна година
04 January 2019

Кметът на община Кубрат Алкин Неби определи отминалата 2018 година като изключителна трудна, но въпреки това успешна. Той заяви, че общината продължава да инвестира за подобряване състоянието на техническата и социална инфраструктура. Община Кубрат подготвя проектни предложения за кандидатстване по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ към МИГ Завет-Кубрат, по Програмата за развитие на селските райони. Кметът пожелава на жителите на община Кубрат преди всичко да бъдат здрави и щастливи и 2019 година да им донесе повече светлина и радост в домовете им.

Продължава...
 
Фидоси КЕРЧЕВ: Всичко, което свиря, минава през душата ми
04 January 2019

„Един млад, но натрупал много солидна биография, музикант“ – така диригентът Красен Иванов нарича пианиста Фидоси Керчев. „Щастливи сме, че е от Разград. Доско е един от големите музикални таланти, който ражда нашият град“ – продължи директорът на Разградската филхармония за „Екип 7“.

Продължава...
 
Кметът на община Исперих Бейсим РУФАД: Стремим се стъпка по стъпка да изпълним поетите ангажименти
16 December 2018

Г-н Руфад, как бихте определили вече отминаващата 2018 година?

Ще изпратим годината с добри резултати, но както е прието да се казва, винаги може и повече...

 

Предстои четвърта година от мандата Ви, каква е равносметката?

От началото на мандата аз и моят екип последователно работим по реализирането на целите, които бяха заложени в програмата ми за управление. Стремим се стъпка по стъпка да изпълним поетите ангажименти, но за съжаление само три години не са достатъчни за решаване на натрупаните във времето сложни казуси.


Продължава...
 
Оля НЕДКОВА: За мен е граждански дълг да помагам на хората
07 December 2018

Оля Недкова е родена на в гр. Никопол, живяла и учила в Свищов. Завършва българска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Работи в Самуил /по разпределение/, Исперих, Свищов, а от 37 години живее и работи в Разград. Работила е като учител и експерт в РЕКИЦ „Читалища“.

Продължава...
 
Оплакванията при хематологично заболяване могат да наподобяват тези при настинка и грип
28 November 2018

Д-р Мерлин Ефраим е специалист „Клинична хематология“ в Клиниката по хематология на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Родена е в Шумен, завършила медицина във Варна. Тя е една от специалистите, които участват в кампанията „Попитайте хематолога“, организирана от Българско медицинско сдружение по хематология и Института за здравно образование. В рамките на кампанията бяха организирани безплатни консултации в Разград и Шумен.

Продължава...
 
За програмирането е важно да имаш алгоритмично мислене, но знанията по математика са също нужни
21 November 2018

Неотдавна в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ започна семинар-обучение по програмиране, организирано от СофтУни – първия Софтуерен университет в България. Курсът включва базисни умения и техники, свързани с програмирането, а негов лектор е Албена Петрова. С нея поговорихме перспективите на тази може би най-съвременна професия, предпочитана от много млади хора.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 620