Търсене

Начало Интервю
Интервю
Козмин МОЦИ: На терена сме много сплотени, затова побеждаваме
11 October 2017

С Моци се запознахме в бар „Феймъс“. Ние от Клуб „Репортери“ към ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество и нашата учителка Веселина Йотова, решихме да се съберем и да се почерпим през ваканцията, както често го правим, защото през ваканционните дни си липсваме, а сме много задружен колектив. И изведнъж пред нас – Моци! И емоции, снимки! И разбира се, уговорка за интервю.

Продължава...
 
Таня КИДАКОВА: Човек подхожда към груповата терапия, така както преминава под дъжда
06 October 2017

Таня Кидакова е магистър психолог с диплома от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Преминала е четиригодишно обучение за гещалттерапевт в Българския институт по гещалттерапия в София /б.р. - гещалттерапията приема отношение на равенство между терапевт и клиент, като между две равни човешки същества. Взаимоотношението не е на лекар-пациент или ученик-учител, т.е вертикално, а хоризонтално – като среща на двама души, които са равни помежду си/.

Продължава...
 
Хубаво е навреме да се откриват заложбите у децата, за да се развиват техните талан
01 October 2017

Срещаме се с Цветанка Русева в учебната сграда на ЦПЛР-ЦУТНТ, където през годините толкова много деца са посещавали различни извънкласни дейности. Тя е директор на Центъра от десет години и в работата си знае как да насочи всяко едно дете към такъв профил, към който има влечение – компютри, чужди езици, клуб „Репортери“, клуб „Слово“, клуб „Екология“. За всяка от тези дейности има преподавател, който откликва на нуждите на детето и му предоставя знания и творчество в избраната сфера. А възможностите за работа с едно дете са почти безкрайни и продължават през цялата учебна година в ЦУТНТ, която започва на 2 октомври.

Продължава...
 
Поп и рок група „Soda A'coustic“ за пръв път в Разград на голяма сцена
11 September 2017

Приятелите на поп и рок звученето в Разград ще имат възможност на 12 септември от 20 часа на Ронда в Градския парк да послушат и да се насладят на една сравнително нова банда, която може би вече някои познават под името „Soda A'coustic“. Създадена е през 2016 година от разградския музикант Диан Максимов /основател на групата, китара, вокал/, в нея се включват още Евгени Марков /също китара и вокал/, както и Росен Минчев от град Русе, който се изявява като основен вокал.

Продължава...
 
Нуркан НУФ и Пресияна ПАВЛОВА: Дали е благословия, или проклятие, но ние носим изкуството с нас
08 September 2017

Срещаме се с Нуркан и Пресияна, както всички млади хора, в Интернет. Поводът е тяхната предстояща съвместна изложба в Разград през средата на тази есен. Първото, което ми прави впечатление, че и двамата са родени на една и съща дата преди точно 21 години. Те са набори реално и буквално, но това, което ги свързва основно е, че са се запознали и оформили като личности в изкуството и по-скоро в рисуването. С тях си говорим по творчески теми и засягаме както родния им Разград, така и местата, на които творят и се развиват в момента. Ето как се представиха двамата творци.

Продължава...
 
Иван ДОЙНОВ: Когато родителите ми пееха, и птичките спираха да пеят, за да ги слушат
24 August 2017

Иван Дойнов безспорно е доайенът сред творците на словото в Лудогорие. Да се срещне човек с него не е просто разговор, или кафе за един или два часа, а момент на истинско творческо вдъхновение. Заедно с г-н Дойнов, ние се видяхме в бар-аперитив „Лира“ /любимо място за творците на Разград/ в последния работещ ден на заведението. И там, край живописната река „Бели Лом“, заедно препуснахме към спомените на поета.

Продължава...
 
Яцек Гуралски: „Лудогорец“ е топотборът на България
04 August 2017

Часове преди да бъде официално представен като футболист на „Лудогорец“ полският национал Яцек Гуралски даде кратко интервю за официалния сайт на клуба всички новини

Продължава...
 
Венцеслав ДИМИТРОВ: Градоустройството на Разград е плод на провинциална некомпетентност
02 August 2017

Неведнъж през годините сме отделяли място на страниците на „Екип 7“ на проблеми, свързани с градоустройството, паркоместата, нефункционалните решения по организацията на движение и пътната маркировка в Разград.

Продължава...
 
Надие КАРАГЬОЗОВА: Училището и семейството трябва да излъчват еднакви послания към децата
24 July 2017

Най-трудна е работата точно с тази група подрастващи, които растат в рискови семейства, „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“, е казал духовният водач и борец за човешка свобода Махатма Ганди. Това послание претворява ежедневно в работата си д-р Надие Карагьозова, която от 11 години е секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат.

Продължава...
 
Благодаря на публиката, която ни подкрепяше през цялото време, дори и когато губехме в резултата
21 July 2017

„Лудогорец“ направи още една стъпка напред под ръководството на Георги Дерменджиев - класира се в третия квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионска лига, където бе на два пъти и се представи много добре. Да не изброяваме всички успехи, които не са постигани досега от друг отбор през последните 30 години, защото няма да ни стигне страницата. Отдавна се говори в Разград, че носите късмет на „Лудогорец“, а и той на Вас...

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 101 - 110 от 620