Търсене

Начало Интервю
Интервю
Румен ГАНЕВ: Земята трябва да изровим, но на 1 ноември Разград да има спортна зала
16 June 2019

Днес разбрах, че баскетболът в града ни не е минало, ще направя всичко възможно тези деца да имат дом, зарече се след шоуто на „Вълците“ бившият баскетболист на „Лудогорец“ и шеф на „Вътрешна сигурност“ в МВР

Продължава...
 
Боуен терапията отключва изцелителните сили на тялото
14 June 2019

Д-р Димитър Парушев завършва специалност „Рехабилитация в Медицинския колеж „И. Филаретова“ към Медицинския университет в София. Дипломира се като боуен терапевт през 2011 година с най-високата степен и е един от първите в това направление в България. Съосновател е на „Боуен център“, в който се възстановяват спортисти и звезди. През 2015 година става главен секретар на Българска асоциация по боуен терапия. По какъв начин методът активира способността на тялото за възстановяване, как протича един сеанс и при какви здравословни проблеми помага боуен терапията, разказва Димитър Парушев в интервю за вестник „Екип 7.

Продължава...
 
Диана ПЪРВАНОВА, директор на ОУ „В. Левски“: Лего роботиката в училището е стъпка в бъдещето
03 June 2019

Госпожо Първанова, в края на миналата седмица училище „Васил Левски“ беше домакин на национално състезание по роботика „Робо Сръчко“. Защо се заехте с тази инициатива?

Вече шеста година в нашето училище работи клуб по роботика, който става все по популярен сред децата и като форма на извънкласна работа е горещо одобряван и от родителите. За краткото време на съществуването си отборът по роботика на нашето училище QWERTY – RAZGRAD успя да се наложи и у нас, и в чужбина.

Продължава...
 
Валентина ПЕТРОВА, ръководител на ТК „Валенс“: Танцът е сценична магия и начин да изразиш себе си
29 May 2019

Валентина Петрова живее и работи в Кубрат. Учител е в най-голямото общинско училище - „Хр.Ботев“. От 22 години преподава физика и астрономия. Детската ѝ мечта е да стане лекар, но съдбата я отвежда в ШУ „Епископ Константин Преславски“, където завърша химия и физика. По-късно по време на педагогическата практика, сърцето ѝ подсказва, че е направила правилния избор и днес с гордост заявява –желая да бъда учител, с една дума не аз избрах професията си, тя избра мен.

Продължава...
 
Холотропното дишане – една модерна, но всъщност древна практика
16 May 2019

Дишането е напълно естествен и автоматизиран процес, за който не се замисляме в ежедневието си. Освен че ни поддържа живи, дишането може да се използва за самолечение, преодоляване на стари емоционални травми и освобождаване на натрупания стрес в тялото. Такъв вид е дълбокото холотропно дишане, което се случва на фона на емоционално наситена музика и води до изменено състояние на съзнанието.

Подробности за съвременното приложение на практиката, за нейната научна обосновка и за конкретните ефекти от интензивното дишане, разказва трансперсоналният психолог и създател на програмата „Пътуване към себе си“ Венета Бучкуджиева.

Продължава...
 
В момента е на мода младите да работят, дори напук на родителите
08 May 2019

През 80-те години, когато Иван Радоев е писал пиесата „Таралеж“, родителите казваха на децата си „Учи, за да не работиш“. Така ли е сега?

Джанет Али: Моята героиня Боряна си е намерила работа като коминочистач, за да бъде свободна и независима. Родителите ѝ я спират, защото искат тя все още да е зависима от тях. Всеки родител го прави, когато не осъзнава, че неговото дете е самостоятелен човек и трябва да продължи по пътя си.

Продължава...
 
Росица НЕДЕЛЧЕВА: Арттерапията е много ефективна при работа с хора с проблеми, особено деца
05 April 2019

Росица Неделчева е част от екипа на ДЦВУ (Дневен център за възрастни с увреждания) в Кубрат. От 8 години ръководи артработилницата на центъра. За първи път я видях преди няколко години, когато покрай служебен ангажимент се озовах в центъра. Видях я надвесена върху глинена фигура, рисуваше съсредоточено. Наблюдавах я и се възхищавах (признавам, не ми се отдава рисуването) - ръката й се движеше леко, без колебание се спираше на определен цвят и продължаваше, все едно танцуваше с четката.

Продължава...
 
Росен АВРАМОВ: Да си социален работник е призвание
25 March 2019

Директорът на Центъра за обществена подкрепа в Разград Росен Аврамов е тазгодишният индивидуален носител на наградата „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград“. Той беше удостоен с приза заради дългогодишната си професионална и последователна работа в сферата на социалните услуги. Росен Аврамов от години работи и се ангажира със социалните проблеми на хората в неравностойно положение. Той е специалист в сферата на закрила на детето, в социалното подпомагане и социалните услуги.

Продължава...
 
Фамилните истории разплитат възлите в семейната система
15 March 2019

Травматичните събития в рода на човек като убийства, участие във военни действия, измами, аборти, принудително изселване, оказват влияние върху семейната система и енергията на рода, твърди създателят на семейните констелации Берт Хелингер.

Методът показва, че не всичко, което се случва в живота на човек, е резултат от неговите действия, а може несъзнателно да повтаря съдбата на член от неговото семейство от предишно поколение.

Продължава...
 
Светослав ДЯКОВ: Чака ни труден мач срещу „Септември“
15 March 2019

Премина ли еуфорията след победата над „Левски“ в София?

Премина. Нарадвахме се на победата. Това бе хубав успех, който е доста ценен за нас. Във футбола обаче винаги най-важен е следващият мач. Настроени сме за следващата битка.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 620